rafal9 08.08.2005 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Dzięki za gratulacje, jednak dopiero teraz najgorszy element, przy którym dużo może się dziać.Zaczynają właśnie robić konstrukcje stalowe a potem więźba.Dach w tym domu jest udziwniony maksymalnie. Dopiero po pokryciu dachu będę mógł powiedzieć, że najgorsze już za mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 10.08.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 rafał9 - ale po skończeniu dach wygląda pięknie i budzi niekoniecznie przyjazne odczucia innych oglądaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 10.08.2005 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 rafal9 GRAULACJE! No rewelacyjne tempo prac i jak widać i słychać wykonanie. dopiero teraz znalazłem ten dziennik budowy, ale będę niecierpliwie czekać co dalej. Ja na razie jestem na etapie pierwszych papierków . Długa droga przed nami do tego co u Ciebie. Ale już niedługo, bo za jakiś rok może też będę mógł się pochwalić tego typu osągnięciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 11.08.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Kurcze, chwilę nie zaglądałam a tu ścianka kolankowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 11.08.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Kurcze, chwilę nie zaglądałam a tu ścianka kolankowa No co! Mam zdolnego i operatywnego sasiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.08.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Ja myślę, że ze sprawdzaniem pracy murarzy czy tynkarzy jest tak samo jak ze sprawdzaniem pracy spawaczy. Albo sam jesteś specjalistą w tej dziedzinie, albo kierownik budowy (inspektor nadzoru budowlanego) na tym dobrze się zna albo prosisz kogoś ekstra aby sprawdził czy robota jest dobrze wykonana... Ja bym postawił na kieronika budowy (inspektora nadzoru budowlanego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 19.08.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Cieszę się, że udało Ci sie z prądem. Jak widać sąsiedzi nie chcieli uzyczyc pradu bez rekompensaty strat morlanych... A z tymi stalowymi ramkami to bardzo podoba mi sie. Ja również będe miał usuwane słupy na pietrze i też czeka mnie taka operacja... Oj czuję, że chyba bede korzystał z Twojej ekipy, a przede wszystkim Twoich doswiadczeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 19.08.2005 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Cieszę się, że udało Ci sie z prądem. Jak widać sąsiedzi nie chcieli uzyczyc pradu bez rekompensaty strat morlanych... A z tymi stalowymi ramkami to bardzo podoba mi sie. Ja również będe miał usuwane słupy na pietrze i też czeka mnie taka operacja... Oj czuję, że chyba bede korzystał z Twojej ekipy, a przede wszystkim Twoich doswiadczeń... Myślę, że sąsiedzi na całą budowę to nie pożyczyli by nawet bez względu na rekompensatę. Za bardzo się boją. Co do ekipy spawaczy to widać, że profesjonaliści. Budują jakieś duże konstrukcje - np. salony samochodowe, więc znają się na rzeczy. Poza tym ważne jest, że sami wszystko organizują - od wzięcia materiału, wykonanie i zamontowanie. Obawiałem się, że będzie więcej problemów logistycznych, a poszło w miarę gładko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 19.08.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Do momentu spawania może juz będzie prąd na Sprawnej... Ale będę musiał od Ciebie wziąć namiary na te ekipy. Widzę, że bardzo sprawnie Ci idzie. A Ty głownie zajmujesz się logistyką materiałową. A duzo negocjujesz? Sprawdzasz ceny u konkurencji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.08.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 A jakiego używasz aparatu cyfrowego? Czy zdjęcia bierzesz z kamery cyfrowej? Niedługo nie poznam okolicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 23.08.2005 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 A jakiego używasz aparatu cyfrowego? Czy zdjęcia bierzesz z kamery cyfrowej? Niedługo nie poznam okolicy... Zdjęcia z kamery, co prawda w miarę nowa i 3CCD, ale na zdjęcia jak widać nadaje się kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.08.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 A jakiego używasz aparatu cyfrowego? Czy zdjęcia bierzesz z kamery cyfrowej? Niedługo nie poznam okolicy... Zdjęcia z kamery, co prawda w miarę nowa i 3CCD, ale na zdjęcia jak widać nadaje się kiepsko. A jaka rodzielczość? 0.8mln, czy 1.3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 23.08.2005 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 A jakiego używasz aparatu cyfrowego? Czy zdjęcia bierzesz z kamery cyfrowej? Niedługo nie poznam okolicy... Zdjęcia z kamery, co prawda w miarę nowa i 3CCD, ale na zdjęcia jak widać nadaje się kiepsko. A jaka rodzielczość? 0.8mln, czy 1.3? 3 x 0.8, a na zdjęcia gdzieś 2.3 mln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.08.2005 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 A jakiego używasz aparatu cyfrowego? Czy zdjęcia bierzesz z kamery cyfrowej? Niedługo nie poznam okolicy... Zdjęcia z kamery, co prawda w miarę nowa i 3CCD, ale na zdjęcia jak widać nadaje się kiepsko. A jaka rodzielczość? 0.8mln, czy 1.3? 3 x 0.8, a na zdjęcia gdzieś 2.3 mln Do zdjęć 10 na 15 minimalną rozdzieczoscią jest 3mln. Generalnie dobrą masz kamerę (a nawet można powiedzieć bardzo dobrą). Może należy inaczej ustawić parametry..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.08.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Wydaje mi się, że snaowisko Majster wystepuje też w Fabryce. Dlatego też sądzę, że mozna je rozszerzyć na inne ekipy, nie tylko murarskie.Czekam na zdjęcia węźby tego dachu składającego się z 2 kopert.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.08.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Śliczny ten Twój domek. Na pewno dachówka doda mu jeszcze więcej uroku. Póki co czekamy na fotki więźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.08.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Ładna, ładna Ta Twoja więżba. Ale na teksty wykonanwców, że się nie da to bym uważał... W końcu architekt ma ciut większe wykształcenie niż majster... Niemniej nie ma ludzi nieomylnych i tak jak w Twoim projekcie też można ciut pomylić się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 25.08.2005 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Ładna, ładna Ta Twoja więżba. Ale na teksty wykonanwców, że się nie da to bym uważał... W końcu architekt ma ciut większe wykształcenie niż majster... Niemniej nie ma ludzi nieomylnych i tak jak w Twoim projekcie też można ciut pomylić się... Oj tak - na podejście budowlańców trzeba uważać - nawet najlepszy zawsze stara sobie coś tam ułatwić, dlatego jestem bardzo uczulony na takie teksty, że coś się nie da. Jak już sytuacja wydaje się całkowicie bez wyjścia to wtedy decyzję podejmuje kierownik - nigdy budowlaniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 25.08.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 rafal9 - no to za chwilę wiecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.08.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 No, no Twoj domek z dnia na dzień ładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts