Jares 29.06.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 jakie są aktualne ceny za bloczki 36,6cm na jednowarstwową ścianę zewnętrzną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 29.06.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Niewiem ile z itonga ale tako bloczek z betonu komurkowego kosztuje 9zł. Z itonga napewno jest o polowe drozszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 30.06.2005 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Zobacz Faelbet Warszawa, tez dobrej jakości materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.06.2005 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Przed dokonaniem wyboru powinno się porównać właściwości betonu komórkowego poszczególnych producentów, np. współczynnik przenikania ciepła U, wagę bloczka, odmianę. Przy ścianie 1W to dość istotne. Takie porównanie było w "Muratorze" 1/2005. Wg. niego najlepiej w stosunku do orginalnego Ytonga wypada Solbet. Właściwie ma te same parametry, cena bloczka Solbetu jest zdecydowanie niższa, a na 1 m2 ściany wchodzi Solbetu 7 bloczków a Ytonga 8. Ja w styczniu płaciłam z transportem 10,78 pln/szt. brutto. szer. 36 odm. 400. Jeśli chodzi o dokładność bloczków, Solbet jest w porządku, wiem, bo z niego muruję, na klej. Miał być Ytong... ale ta cena... Na razie nie żałuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 30.06.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Wg ofert, które mam wychodzi ponad 12zł brutto za jeden bloczek 36.5cm w odmianie 400 P+W. To już z dostawą na działkę.Sp5es - jeżeli Jares pyta o bloczki 36cm to nie polecaj mu Faelbetu - oni nie robią odmiany 400. A 500 o szerokości 36cm to deko za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 30.06.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 (...) Wg. niego najlepiej w stosunku do orginalnego Ytonga wypada Solbet. Właściwie ma te same parametry, cena bloczka Solbetu jest zdecydowanie niższa, a na 1 m2 ściany wchodzi Solbetu 7 bloczków a Ytonga 8. Ja w styczniu płaciłam z transportem 10,78 pln/szt. brutto. szer. 36 odm. 400. Jeśli chodzi o dokładność bloczków, Solbet jest w porządku, wiem, bo z niego muruję, na klej.(...) matko - myślę podobnie jak Ty. Tylko w okolicach zachodnich przedmieści Wwy nikt nie chce mi zaoferować Solbetu, jedynie Ytong. Skąd jesteś? A jeśli gdzieś z moich rejonów to podeślij mi proszę kontakt do dostawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 30.06.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 poleciłbym Prefbet do Wałbrzycha nie daleko i cena okhttp://www.prefbet.com.pl/cen1.phpjak bedziesz zaiteresowany to podeśle ci firme gzie dostaniesz ok 18% upustu od cennika w linku można zamówić przez telefon.Jakość materiału ok. Sam z tego skleiłem swój domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.06.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 matko - myślę podobnie jak Ty. Tylko w okolicach zachodnich przedmieści Wwy nikt nie chce mi zaoferować Solbetu, jedynie Ytong. Skąd jesteś? A jeśli gdzieś z moich rejonów to podeślij mi proszę kontakt do dostawcy. Jestem z Łodzi, Solbet odbierałam też z Łodzi, więc to Cię chyba nie urządza. Kiedy zdecydowałam się na Solbet po prostu zadzwoniłam do fabryki i tam podali mi namiary na hurtownie współpracujące z nimi. Podaję Ci link do strony Solbetu, tam możesz zobaczyć sieć przedstawicieli handlowych. http://www.solbet.pl/s_handl/index.htm Czy cena Ytonga, którą podajesz obejmuje również klej? Weź też pod uwagę, że na 1 m2 ściany wchodzi o 1 bloczek Ytonga więcej niż Solbetu. Cena Solbetu, którą podaję jest z klejem (wystarczy na całość), po ostrych targach oczywiście. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lena67 12.08.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Witampodbijam temat w górę mnie również interesuje aktualna cena za m2 bloczków 40cm na ścianę zewnetrzną i 12cm na ściany działowe może ktoś ostatnio kupował i może podac ile uzyskał rabatu od ceny wyjściowejpozdrawiam Lena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts