wilu1 29.06.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Mam zamiar układac w pokojach (strefa nocna) panele a dopiero później płytki w salonie kuchni i jadalni oraz łazienkach. Pytanie: czy dobrze robię bo ponoć panele mogą "nabrać" wilgoci i podnieść sie do góry. Czy lepiej poczekac z panelami? P.s. Panele są laminowane. pozdrawiam wilu1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 29.06.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 korzystniej by bylo najpierw plytki, raz ze wilgoc im nie sprzyja a dwa, ze przy klejeniu plytek latwo je uszkodzic, zabrudzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinek21 29.06.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 U mnie najpierw były płytki.Jednak nie rozumię Twoich obaw o wilgoć, tzn. obawiasz się wilgoci z klejów i fug, czy też masz dopiero co zrobione wylewki. Jeżeli to pierwsze - to bez obaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 29.06.2005 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 U mnie najpierw były płytki. Jednak nie rozumię Twoich obaw o wilgoć, tzn. obawiasz się wilgoci z klejów i fug, czy też masz dopiero co zrobione wylewki. Jeżeli to pierwsze - to bez obaw. Skoro najpierw miałeś płytki to nie powinieneś sugerować czegoś odwrotnego. U mnie podczas rozrabiania kleju, zaprawy do obsadzenia np. gniazd czy nawet fugi, majstry zrobili taki sajgon, jakby granat do szamba wrzucić A potem trzeba przecież to wszystko pozmywać... Musiałby kolega porządnie te panele zabezpieczyć a i tak podciągnęły by trochę wilgoci. W układzie "najpierw deski, potem płytki" byłoby wygodniej wszystko dopasować w jednym poziomie czy zamocować listwy dylatacyjne, ale jednak większość "inwestorów" decyduje się zaczynać od prac brudno-mokrych czyli płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 30.06.2005 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Zawsze najpierw wykonuje się wszelkie prace mokre, do których należy położenie płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 30.06.2005 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Jak robiłem remont mieszkania to najpierw dawałem płytki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 30.06.2005 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Płytki, płytki..... Trzeba unikać prac w wyniku których po mieszkaniu będą "walały" się ostre fragmenty przecinanych, łamanych, kruszonych itd płytek. Takie coś nadepnięte nogą może nieodwracalnie uszkodzić powierzchnię panela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts