Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Chcialbym Was prosic o porade.

Mam u siebie okna PCV (w jedno okno wchodzi [3 elementy po 70cm szerokosci] : okno rozw-uchyl, okno rozw i stala szyba), na ktore chce przymocowac rolety bambusowe. Chcialbym aby na w/w oknie byly 3 rolety. Wtedy moglbym na kazdym z okien opuszczac rolete niezaleznie.

Moglbym miec uchylone okno i opuszczona rolete. Nie chcialbym mocowac tych rolet w scianie. Chcialbym aby jedna roleta byla zwiazana z konkretnym oknem.

Jakie i jak przymocowac mocowania do tych rolet ?

Nie chcialbym bez sensu narobic dziur. O ile od biedy na oknach otwieralnych moglbym sprobowac zamocowac wieszaki na gornej czesci okna (poza komora okna) ... to w przypadku miejsca gdzie jest sama szyba to ten patent nie przejdzie ... rozszczelnie komore okna.

Dodatkowo nie wiem czy nawet te wkrecone uchwyty nie wylamia sie.

Myslalem jeszcze nad zrobieniem czegos z mocnego, waskiego metalu w ksztalcie cyfry 5, po prostu nakladane byloby na rant okna i wieszane. Ale wtedy niszcze w miejscu tego wieszaka uszczelke okna. Warto ?

Dla samej szyby jestem sklonny zamocowac wieszaki w nadproze ..trudno .... ale dla okien ..wolalbym aby byly na oknie.

https://forum.murator.pl/topic/36081-mocowanie-rolet-i-okno-dosc-dlugie/

sa specjalne weszaki do mocowania na krawedzui skrzyda i nie niszcza tylko sciskaja uszczelke

najlepiej bedzie porozumiec sie z producentem rolet - on zaproponuje pdowiednie wieszaki sposob mocowania

Moze na stronie anvisu cos znajdziesz ?

https://forum.murator.pl/topic/36081-mocowanie-rolet-i-okno-dosc-dlugie/#findComment-724552