Sylwia B 30.06.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Witam:) Od jakiegoś czasu szukam działki. Ostatnio znalazłam działkę w rozsądnej cenie z prądem na działce i gazem przy drodze. Powierzchnia 2009 m kw. Problem polega na tym, że działka przez drogę graniczy z małą stacją benzynową Jakieś 300 m dalej jest las to może zbalansuje szkodliwośc stacji ? Bardzo proszę o sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 30.06.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Hej, Pierwsza sprawa - upewnij sie !!! - jaka jest minimalna odleglosc do pobudowania budynku mieszkalnego od stacji bezynowej.W miastach wiem, ze ludzie protestuja, jesli stacja jest blizej niz 50 metrow. Moze sie okazac - ze na tej dzialce w ogole budowac nie wolno ... Ja bym zrezygnowal z tej dzialki - jak stacja benzynowa to spory ruch, halas, spaliny, won benzyny w okolicy, niebezpieczenstwo wybuchu. Pozdr, Yoric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 30.06.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 szczerze mówiąc to nie zdecydowłabym się nigdy na taka działkę, właśnie ze względu na ten ciągły ruch, hałas, spaliny itd itp - jak już się decyduje na swój własny domek to między innymi po to żeby spokojnie sobię odpocząć, posiedziec na tarasie, wypić kaffkę, czy nawet połazić w "roboczych" ubraniach - nie koniecznie bym chciała żeby w tym momencie ktoś tankujący benzynę przyglądał się co robię pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 30.06.2005 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Yoric, Mysia Dzięki za uwagi Hałasu to się nie boję - to jest typowa wiejska stacja przy wiejskiej drodze Czyli samochód na godzine przejeżdża. Domek byłby od drogi oddalony około 70 m , a bok domu byłby równoległy do wysokiego płotu stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 30.06.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 eeee to co innego..jak ci się podoba i wiesz że będziesz się tam dobrze czuła to bierz!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekW 30.06.2005 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Zalecałbym rozwagę i opanowanie. Wsie też się rozwijają i za lat pięć tą spokojną drogą będzie przejeżdżać jeden samochód na minutę. I zwiększy się ruch na stacji. A jak interes będzie się rozwijał to może sklep powstanie, albo myjnia (czy wiesz jak hałaśliwa jest np. ręczna myjnia?). Jednak najgorsza może się okazać woń spalin i paliwa. Moja babcia przez wiele lat mieszkała w bezpośrednim pobliżu stacji benzynowej. Wprawdzie centrum W-wy utrudnia szybki "ulatnianie" się oparów, ale po tamtych doświadczeniach w ogóle nie rozważałbym takiej lokalizacji; nawet w pobliżu neutralizującego lasu. Życzę przemyślanej decyzji. Abyś jej nie żałowała. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsailifo 30.06.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Ale zawsze można się podkopać i darmowe paliwo pobierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsailifo 30.06.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Sylwia B : musimy się spotkać na tej działce... może razem znajdziemy jakieś PLUSY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.07.2005 03:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Jezeli planujesz dluzej pomieszkac to posluchaj raczej MackaW.Nigdy nie wiesz jak sie sprawy potocza , spojrz na to z jeszcze jesnej strony .W razie jakiegos kryzysu , nieszczescia , no nie wiem czego , ...bedziesz potrzebowala dom sprzedac , to co?Nigdy nie Wiesz co Cie czekarowniez zycze udanego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 01.07.2005 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Bardzo Wam dziękuję za opinie Jednak lepiej radzić się doświadczonych w budowaniu , uzmysłowiliście mi rzeczy o których nawet nie pomyślałam I wiecie co- macie rację- więcej tu minusów niż plusów. A działka niech czeka na innego właściciela- ja jej nie kupię Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.07.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 A działka niech czeka na innego właściciela- ja jej nie kupię I słusznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 02.07.2005 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Matka A matki słuchać trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 06.09.2005 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 ja bym się rozejrzał za inną działką,jestem zdania że kupując działkę musi to być ta wymarzona,w końcu to zakup na całe życie........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 06.09.2005 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Manykes Dzięki za radę Temat na szczęście nieaktualny od 2 miesięcy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts