Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Działka obok stacji benzynowej

Recommended Posts

Witam:)

Od jakiegoś czasu szukam działki. Ostatnio znalazłam działkę w rozsądnej cenie z prądem na działce i gazem przy drodze. Powierzchnia 2009 m kw. Problem polega na tym, że działka przez drogę graniczy z małą stacją benzynową :(

Jakieś 300 m dalej jest las to może zbalansuje szkodliwośc stacji ? :)

Bardzo proszę o sugestie :)

Hej,

Pierwsza sprawa - upewnij sie !!! - jaka jest minimalna odleglosc do pobudowania budynku mieszkalnego od stacji bezynowej.

W miastach wiem, ze ludzie protestuja, jesli stacja jest blizej niz 50 metrow. Moze sie okazac - ze na tej dzialce w ogole budowac nie wolno ...

Ja bym zrezygnowal z tej dzialki - jak stacja benzynowa to spory ruch, halas, spaliny, won benzyny w okolicy, niebezpieczenstwo wybuchu.

Pozdr,

Yoric

szczerze mówiąc to nie zdecydowłabym się nigdy na taka działkę, właśnie ze względu na ten ciągły ruch, hałas, spaliny itd itp - jak już się decyduje na swój własny domek to między innymi po to żeby spokojnie sobię odpocząć, posiedziec na tarasie, wypić kaffkę, czy nawet połazić w "roboczych" ubraniach - nie koniecznie bym chciała żeby w tym momencie ktoś tankujący benzynę przyglądał się co robię :wink:

pozdrawiam

Zalecałbym rozwagę i opanowanie.

Wsie też się rozwijają i za lat pięć tą spokojną drogą będzie przejeżdżać jeden samochód na minutę. I zwiększy się ruch na stacji. A jak interes będzie się rozwijał to może sklep powstanie, albo myjnia (czy wiesz jak hałaśliwa jest np. ręczna myjnia?).

Jednak najgorsza może się okazać woń spalin i paliwa. Moja babcia przez wiele lat mieszkała w bezpośrednim pobliżu stacji benzynowej. Wprawdzie centrum W-wy utrudnia szybki "ulatnianie" się oparów, ale po tamtych doświadczeniach w ogóle nie rozważałbym takiej lokalizacji; nawet w pobliżu neutralizującego lasu.

Życzę przemyślanej decyzji. Abyś jej nie żałowała. Maciek

Jezeli planujesz dluzej pomieszkac to posluchaj raczej MackaW.

Nigdy nie wiesz jak sie sprawy potocza , spojrz na to z jeszcze jesnej strony .W razie jakiegos kryzysu , nieszczescia , no nie wiem czego , ...bedziesz potrzebowala dom sprzedac , to co?

Nigdy nie Wiesz co Cie czeka

rowniez zycze udanego wyboru

• 2 months później...