jaro71 15.11.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 eee zaraz, a to nie jest tak, że płacicsz od takiej kwoty jaką dostajesz w całości od najemcy? no chyba, że przepiszesz na niego liczniki tzn, media i każesz mu płacić osobiście za czynsz do administracji osiedla to wtedy tobie zostaje zapłącić podatek do US od uzyskanej kwoty...? No, słyszałem głosy że niektórzy nadgorliwi urzędnicy w różnych US-ach tego mogą wymagać. Niekoniecznie zaraz przepisywać licznik, ale rzeczywiście teoretycznie opłacać media powinni najemcy. U mnie na szczęście jest tak jak pisałem. Póki co, i oby tak zostało Tak na wszelki wypadek kazałem sobie płacić w dwóch przelewach: czynsz - raz, opłaty - dwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 16.11.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 ja w tym roku mam na zasadach ogólnych, bo remontowałem mieszkanie. Od przyszłego roku przechodzę na ryczałt, bo nie bede miec co odpisać. apropos zasad ogólnych (czyli wg skali podatkowej) to czy jako koszt uzyskania przychodu można odliczać oprócz opłat eksploatacyjnych (gaz,prąd,woda,kabelTV) także comiesięczny czynsz płacony na rzecz osiedla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 18.11.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 hmm czytałem gdzieś w gazecie prawnej, że opłaty eksploatacyjne jak najbardziej... tzn, media Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 18.11.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 hmm media to ja przeboleję... ale czy czynsz na pewno mogę odliczyć???? a coś wiadomo na temat stawek US na przyszły rok? podobno ryczałt ma byc zniesiony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkii 24.11.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Nie ma sie co niepotrzebnie ekscytowac zainstaniala sytuacja. Nie trac czasu na grozby , wizyty itp. Poswiec godzinke na napisanie pozwu- w trybie nakazaowym, za 3 misiace dostaniesz z sadu wyrok- nakaz zaplaty. Pobierz klauzule wykonalnosci , zanies papiery do komornika. Koszty beda niewielkie bo i kwota jest stosunkowo mala .No i masz delikwentke w garsci do konca zycia.... Ps . pisze bo sam przez to przechodzilem, z tym ze ja jeszcze musialem "przekonac" lokatorke zeby sie wyprowadzila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 24.11.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 ja tam póki co to muszę najpierw znależć jakiegoś lokatora.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts