Marios 30.06.2005 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Witam, mam w projekcie strop fert-40, zamieniam go na wylewany, potrzebuję kilka szczegółów na ten temat: 1. jaki beton, B20 czy może mocniejszy?2. co ile centymetrów układać pręty, żeby było najbezpieczniej?3. czy potrzebny jest wieniec (budowane jest z porothermu 30)? z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxy 30.06.2005 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 żeby było najbezpieczniej? to wydaj te kilka złotych, i niech konstruktor Ci to obliczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
happyluke 30.06.2005 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Witam, mam w projekcie strop fert-40, zamieniam go na wylewany, potrzebuję kilka szczegółów na ten temat: 1. jaki beton, B20 czy może mocniejszy? 2. co ile centymetrów układać pręty, żeby było najbezpieczniej? 3. czy potrzebny jest wieniec (budowane jest z porothermu 30)? z góry dziękuje Takie podejście do budowania mi się podoba. Ja wiem, że na budownictwie to się każdy zna, ale na litość boską, nie odbierajcie nam pracy... Takie sprawy to nie tak na chura, zmieniam strop i dam sobie kilka prętów w tę i kilka w tę. A może jak dam jemu, temu stropu grubość z 0,5m to i bez prętów wytrzyma. Od tak, to sobie można kolorek ścian zmienić i płytki w łazience ale do spraw konstrukcyjnych to zgłoś się do jakiegoś projektanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxy 30.06.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 A może jak dam jemu, temu stropu grubość z 0,5m to i bez prętów wytrzyma eee... przy tej grubość (= ciężarze) powinien sie ładnie sciąć strop w najwiekszym pokoju. bez zbrojenia ani rusz ale predzej scianki z porotheru zamienią sie w miał ceglany :D:D:D:D w sam raz, ktoś tam sie interesował kortami ceglanymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 30.06.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 W żadnym razie nie rób tego sam bez konsultacji z kimś kto projektuje ( i ma uprawnienia) - może się to skończyć tragicznie w najgorszym wypadku a w najlepszym to będziesz posiadaczem parabolicznego sufitu i podłogi. To nie jest wielkanocna babka,żeby Ci podać gotowy przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
happyluke 30.06.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 No Marios, to już wiesz co robić. I nie próbuj nic na własną rękę kombinować. No no. Żeby mi tu nie było.... samowoli budowlanej. A tak poważnie, to lepiej na takich sprawach nie oszczędzać, tu chodzi o bezpieczeństwo Twoje i Twojej rodzinki. No chyba, że budujesz dla teściowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 30.06.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Ja po konsultacji z konstruktrem zmieniłem strop z wylewanego na gęstożebrowy. Dlatego radzę Ci jednak konsultację z konstruktorem. U mnie zadecydował duży pokój (28 m2). Ponoć przy taim wymiarze pokoju strop wylewany będzie pracował (ugnie się w środku) i spowoduje to że w rogu może się podnieść i spowoduje to pęknięcie Każdy przypadek jest inny i wymaga spojrzenia fachowym okiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts