kret 01.07.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 jestem na etapie szukania wykonawcy schodów - chodzi o tzw. trepy czyli obłożenie drewnem schodów betonowych (1m szerokie) no i jestem w kropce ...czy brać fachowca z jego materiałem i ułożeniem za ok 130-150 zł od schodka (dużo trochę ?)czy kupować materiał i dawać do "wyprawienia" i ułożenia dla stolarza ??jakie kwoty Wy płaciliście? który wariant jest korzystniejszy ?dodam że chodzi mi o dąb; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 01.07.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Jeżeli ta cena 130-150 jest z barierką, tralkami, trepami, podstopnicami i listwami oraz lakierowaniem to się nie zastanawiaj. U mnie 17 stopni zabiegowych wyszło 6300,- zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinka_01 01.07.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 16 stopni betonowych , o szerokości ponad jeden metr, w tym kwadrat 1m x 1m i trojkąt (nie podam dokładnie) kosztowalo mnie 4 000 PLN.czyli średnio za stopień licząc 250 PLN. Cena obejmowała nie tylko trepy ale i podstopnie oraz listwy boczne a także robociznę. Jeżeli cena 130 - 150 jest ceną tylko za trepy to uważam że i tak tanio, lecz radzę upewnić się ile policzy sobie za robociznę, bo być może gra nie warta świeczki. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIO I ZIBI 01.07.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 nam powiedzieli 100 za jeden stopień (robocizna + materiał) a reszta osobno. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 01.07.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 schody z jesionu lub dębu za jeden stopień 320 zł. Cena obejmuje wszystko. To pierwsza propozycja, którą dostałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 01.07.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Można sobie tylko trochę pogadać, ale i tak nic z tego nie wywnioskujesz. No chyba, że chcesz poznać rząd wielkości ceny za drewniane schody. Ten rząd wielkości to od 4 do ponad 30 tys. zł. Schodów nie idzie tak wycenić jak metr kwadratowy tynków lub wylewek. Wszystko zależy od tego:- z jakiego drewna mają być schody,- jaka grubość trepów (2 cm a może 5 cm?)- jaka ilość i grubość słupów i tralek (ktoś preferuje tralki jak wykałaczki, inny- grube jak słupy, jeden chce mieć dwie tralki na stopniu, drugi powie, że nie chce takiego "napaćkania" i chce po jednej na stopień, jeden chce mieć w domu barok albo rococo i sobie "wyrzeźbi i powykręca" słupy i tralki we wszystkie możliwe strony (do tego obowiązkowo fragmenty elewacji zewnętrznej wyłożone tłuczonymi talerzami), ktoś inny preferuje prostotę i umiar w związku z czym zamontuje prostokątne, lekko sfazowane słupy i tralki...itd/itp ),- jakie poręcze, czy odcinki proste, czy może gięte drewno,- jakie lakiery,- itd/itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witold 01.07.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 8,5 tys zł netto za schody bukowe ażurowe zabiegowe wysokość między piętrami 2,75 m szerokość całkowita schodów niecałe 3 metry. Przyzwoita jakośc oprócz lakieru, który po roku wyraźnie został starty w miejscach częstego "deptania". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 09.07.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Ja za wykonanie antresoli drewnianej (12m^2), zrobienie schodów ( 2 stopnie, podeścik i dalej schody kacze) wszytsko w sosnie zapłacę 2k zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 10.07.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Apropo sosny, czy ma sens wykonanie stopni sosnowych z debowymi noskami? Stolarz przywiozl mi probke i wychodzi to sporo taniej, niz za cale stopnie debowe, ale z kolei zastanawiam sie, czy sosna nie wytrze sie sporo szybciej niz dab i efekt za kilka lat bedzie nieciekawy? Jest jeszcze cos takiegio jak oblogi (2 cm sosny w srodku a na wierzchu i spodzie 1 cm debu). Wie ktos, gdzie cos takiego mozna kupic w miare przystepnej cenie? I gdzie najtaniej kupic stopnie schodowe z debiny (zeby dac to potem do poskladania)? Czy mozna kupic takie stopnie sporo taniej w nizszej klasie? Jako, ze niektore elementy zostaja ze starych schodow przedwojennych (np porecz i wangi), wymiary stopni sa uwarunkowane wymiarami starych stopni, ktore beda wymieniane. I tak: dolna czesc schodow: stopien 112 x 26, podstopien 112 x 15,5 cmrazem 8 sztuk + 4 rozbiegowe (zabiegowe? - w kazdym razie te, ktore skrecaja i maja ksztalt trojkatow) Gorna czesc schodow: stopien 108,5 x 34; podstopien 108,5 x 9,5 cmrazem 7 sztukDo tego 2 podesty: 80 x 246 oraz 87,5 x 242 (+ prog 30 x 90) Wymiary podalem dlatego, ze nie jestem pewien, czy zmieszcze sie w jakichs wym. standartowych sprzedawanych dzisiaj stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 10.07.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 1000zł za jeden stopień. Schody z marmuru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calibra2 05.12.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 A ja za cale schody (16 stopni) debowe, tralki, wange, porecz przy schodach i jeszcze jakies 3,5m dodatkowo poreczy w przedpokoju, maskownica na strop, bejcowanie i podwojne lakierowanie zaplacilem na gotowo 5600zl. Do tego oczywiscie wyrownywanie schodow po nierownych wylewkach (jeden musieli o kilka centymetrow skuwac). Aha, wszystko w Minsku Mazowieckim (w zasadzie okolice Warszawy, bo gosc w stolicy tez robi). A schody wygladaja tak: http://www.padre.it.pl/nowe/photos/DSC_0001.JPG http://www.padre.it.pl/nowe/photos/DSC_0004.JPG Wiec moim zdaniem 500zl za stopien to zdecydowanie za drogo. Poproszę o namiary na tego człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Padre 05.12.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 prosze bardzo:Jacek Bartnicki - 600271201 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIO345 05.12.2005 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Witam zawodowo zajmuję się produkcją schodów oto co mam do dodania Każde schody są inne i naprawdę trudno jest znalężć dwa identyczne komplety schodów, z uwagi na to moim zdaniem nie jest możliwa dokładna wycena schodów przez np przez telefon. Trzeba niestety zaprosić wykonawcę do budynku, określić swoje potrzeby ( gatunek drewna, rodzaj schodów, sposób mocowania stopni , rodzaj balustrady, wszelkie wykończenia , profile poręczy , tralek, słupków , wykończenie powierzchni itp), dopiero na takiej podstawie można podać dokładną cenę schodówGeneralnie firma specjalizująca się w produkcji schodów zawsze powinna mieć drozszy produkt niż Pan Józio, który poklei stopnie w garażu ( podatki, faktura, gwarancja, odpowiedzialność )Uważam, że jak znajdzie się kogoś kto wykona schody z dębu około 1 m szerokości, zabiegowe, samonośne z balustradami i całym wykończeniem( 14-15 stopni ) za mniej niż 7000 zł to jest sukces i można się decydować, oczywiście jeżeli odpowiada nam jakość elementów, to jest naprawdę dobra cena Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calibra2 07.12.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 prosze bardzo: Jacek Bartnicki - 600271201 Dzięki Wielkie Jeszcze jedno jeśli mogę poprosić jako przyszła sąsiadka Który ze składów budowlanych w okolicy byś polecił ?? a który kategorycznie odradzasz ?? Z większych składów widziałam Kowalczyka ?? a po drodze do Mińska zdaję mi sie ze jestem w stanie zopatrzyc sie we wszystko do budowy domku Jakie masz doświadczenia ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksik 03.01.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Jaki przybliżony koszt płaciliście za schody w domu np. za stopień i z jakiego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIO345 03.01.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Ceny są naprawdę różne, zależne od regionu kraju , drewna ,konstrukcji schodów ( gięte , proste), balustrady ( drewniana , kuta, ze stali nierdzewnej, itp)np schody proste z jesionu około 15 stopni, ażurowe samonośne, z balustradą drewnianą od 6000 zł- 10000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotofox 04.01.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 mam zamówione.22 stopnie.pełne z podestami/spoczniki?/trzema.Jesiona kupiłem 2,8 kubika po 1500,Bede sam sobie wybierał tralki,z mojego drewna mam mięc zrobione po 6 zyla za sztuke.Za robote z montażem na gotowo/lakier/mam zapłacic 2200.Widziałem robote mojego stolarza/brak uwag/.Dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIO345 04.01.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 fotofoxbardzo dobra cena , wychodzi Ci około 6400 zł za 1,5 kompletu, firma schodziarska wziełaby około 11000-13000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IGUANA 22.02.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Proszę o Pomoc Schody zabiegowe Betonowe chcę je obłożyć deskami dębowymi. Podstopnie też z drewna , boki wykończone listwą .Ile zapłacę za robociznę z materiałem a ile za samą robotę ( drzewo swoje ). . Aha jeszcze jedno pytanko ile kosztuje kubik dębiny bo chcę sobie położyć w salonie 32 m. i ile mi na ten salon potrzeba tego drzewa. POMÓŻCIE W Was moja ostatnia nadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 22.02.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Jeszcze tylko gdzie te schody mają być zamontowane to może się jakiś adres znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts