seven 01.07.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Jak wygląda badanie stropu drewnianego, kto może to wykonać ? Mam zamiar w kuchni zrobić wylewkę betonową na drewniany strop, ale wiem, że ktoś powinien obliczyć czy to wytrzyma. Rozmawiałem wstępnie z człowiekiem z zarządu nieruchomości ( mieszkanie nie jest moje, należy do gminy ) i zadeklarował sie, że to zrobi. Ale czy taka ocena będzie jednocześnie pozwoleniem na wykonanie takiej wylewki ? jak taka ocena wygląda , co w niej się znajduje, czy jest tam określona wysokość wylewki ? itp.Dodam, że jest to mieszkanie komunalne, kuchnia ma ok. 2,4m x 2,4 m. Ocena tego stropu ma kosztować ok. 300 zł- czy to nie wygórowana cena ?Bardzo proszę o napisanie coś na ten temat, bo nie mam zielonego pojęcia w tym temacie.Za każdą informację bardzo dziękuję. Pozdrawiamsiedem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven 02.07.2005 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Może wiecie jak to badanie fachowo się nazywa ? Poszukał bym może w sieci coś na ten temat przez weekend.Narazie nic nie mogę znaleźć.Dzięki z góryPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.07.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 siedemcena 300 zł nie jest wygórowana badanie polega na dokładnym ogladnieciu elementów konstrukcyjnych, czy nie sa zagrzybione, zmurszałe lub zarobaczone, ostukaniu i ocenie po odgłosie oraz wierceniu w nim otworowprawdopodobnie dostaniesz opis stanu w formie eksperytyzytaka ocena nie obliguje spółdzielni do niczego ale moze miec b. duzy wpływ na te decyzje rozpietość kuchni masz mała - wydaje mi sie ze powinienes dostać zgode jesli drzewo jest w dobrym stanie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven 02.07.2005 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 taka ocena nie obliguje spółdzielni do niczego Jak już będę miał decyzje, że strop wytrzyma wylewkę to odrazu biorę się do roboty, bo niby po co do nich mam iść (i tak sam będę to finansował ). W moim bloku połowa mieszkańców porobiła sobie wylewki i żadnych papierów czy pozwoleń od nikogo na to nie mają. A jak ta ekspertyza będzie ok, to chyba to się wiąże z tym, że mogę zrobić taką wylewkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.07.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 obawiam sie, ze mimo ze zrobisz zgodnie opinią eksperta ... nie Jestes włascicielem a tylko własciciel moze zdecydowac - wolno lub nie wolno ...takie jest jego prawo ...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven 03.07.2005 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Czyli może się okazać, że właściciel budynku pomimo wydanej ekspertyzy, która pozwala na wylewkę może zabronić jej wykonania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.07.2005 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 moze moim zdaniem strop drewniany odciety od dopływu powietrza moze w szybszym tempie ulegac biodegradacji ale zwentylowany strop ...juz nie wiec mogą Ci zalecić zwentylowanie tego stropu drewnianego jako warunek wylewki masz jednak spore szanse jesli opinia bedzie pozytywna i połowa sasiadów ma cos takiego juz zrobione jako ciekawostke powiem ze podanie o zawieszenie anteny sat zostało rozpatrzone pewnemu lokatorowi odmownie (rzekomo zmieniało zabytkowy charakter budynku) a inny bez pytania umocował ... i ma ... jakiś reguł trudno sie wiec dopatrywac pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts