Basia1112 17.04.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 No i klamka zapadła.Ekipa zamówiona i myślę,że nie będziemy żałować.Przez te parę dni muszę podziałać logistycznie,ale myślę ,że nie bedzie problemów.Co do ilości materiałów,to w każdej hurtowni wyliczali inną ilość-różnica dochodziła do 3000 maxów.W efekcie mam 5500 maxów na ściany i chyba 1000 na działowe.Ale u mnie wyjdzie trochę więcej,bo mam piwnice.Co do przeprowadzki ,nie ma szans .ALE podobno nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło.Moze wygram w tym czasie w totka i nie trzeba będzie brać kredytu na wykończenie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabella_Z 24.04.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam OK. A czy wasze zmienione tarasy macie naniesione w projekcie czy liczycie na wyrozumiałość przy odbiorze ? Tak jak już ktos napisał, taras nie ma wpływu na bryłę budynku może być a może go w ogóle nie być. To tak jak ze ściankami działowymi na górze, każdy coś zmienia. Rozmawiałam kiedyś z moją architekt tym samym kierownik budowy i powiedziała, że to nie ma znaczenia. A sami też budujemy kwadratowy bo po prostu więcej sie na nim zmieści ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabella_Z 24.04.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 No i klamka zapadła.Ekipa zamówiona i myślę,że nie będziemy żałować.Przez te parę dni muszę podziałać logistycznie,ale myślę ,że nie bedzie problemów.Co do ilości materiałów,to w każdej hurtowni wyliczali inną ilość-różnica dochodziła do 3000 maxów.W efekcie mam 5500 maxów na ściany i chyba 1000 na działowe.Ale u mnie wyjdzie trochę więcej,bo mam piwnice.Co do przeprowadzki ,nie ma szans .ALE podobno nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło.Moze wygram w tym czasie w totka i nie trzeba będzie brać kredytu na wykończenie. Pozdrawiam. Basiu a nie mogł Wam tego wyliczyc kierownik budowy? Swoją drogą niezły meksyk z tą twoją ekipą, dobrze że kogoś namierzyliście. Nawet nie chiałabym sobie tego wyobrażać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 30.04.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Widać, że Kryształy się budują bo taka cisza na wąteczku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 30.04.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 :PCześć Wam Masz racje Asiula wszyscy ciężko pracują my chcemy się wpowadzić po koniec maja .Postaramsię wrzucić kilka zdjęć Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 30.04.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 http://images20.fotosik.pl/285/c8faf4bfe0d31339m.jpghttp://images21.fotosik.pl/230/503e231c38cb2d89m.jpgURL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=0ed8da98c3998e8d]http://images21.fotosik.pl/230/0ed8da98c3998e8dm.jpg[/url]http://images20.fotosik.pl/285/ec9b7344fec21cf7m.jpgnarazie tyle ale obiecuje więcej .Pozdrowienia Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 30.04.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Pod koniec maja??!! Waw!! To nie dziwię się, że nie masz czasu się udzielac na forum. Wyobrażam sobie ile masz pracy - mam nadzieję, że przyjemnej - w końcu urządzasz swoje gniazdko Czekamy na dalsze fotki - dajemy ci na razie czas na przeprowadzkę Acha - możesz mi zdradzić jak nazywa się kolor waszej elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 01.05.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Metrix jak bedziemy miec siły i czas to do Was na chwile wpadniemy zobaczyc Waszego Kryształa.U nas praca posuwa sie do przodu.Wczoraj zalalismy chudziak,jutro zaczynamy stawiac sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 02.05.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Cześc Parr jak najbardzie przyjedżcie tylko dajcie wcześniej znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 07.05.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 No to się pochwalę.Po wielu problemach udało się zalać ławy fundamentowe.Teraz wypełnione ubitym piaskiem czekają na wylanie płyty,która bedzie równocześnie posadzką w piwnicy.To ma być jutro,ale zobaczymy jak z pogodą.Potem zacznie się drenaż i murowanie ścian z piwnicy.Może dojdę do tego ,aby wkleić jakieś zdjęcia Na razie nie potrafię a moja młodzież jest zbyt zajęta,aby pomóc mamie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 08.05.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 No Basia byle do przodu.U mnie kończą sciany parteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 08.05.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 No Basia byle do przodu.U mnie kończą sciany parteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 10.05.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Cześć Wszystkim Muszę się pochwalić kończymy już łazienkę górną w sobtę wkleję jakieś fotki .Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 10.05.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Basiu, Parr - gratuluję postępów Aga - czekamy z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 11.05.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Pozalewane,dzisiaj robią drenaż.Cos wreszcie widac.Oby tylko wyjśc z tej ziemi i juz będzie do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 14.05.2007 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witajcie. Od piątku nie kapie mi już na głowę a woda dziarsko leje się z otworów spustowych. Teraz tylko ściany działowe, instalacja, tynki, okna, ..., ..., ..., i jeszcze firanki i już będziemy mieszkać http://images20.fotosik.pl/342/74629022f9696cd7m.jpg Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 14.05.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Jaki piękny!!! Tylko oby firanki pasowały Tak na prawdę to nawet nie wiadomo kiedy zleci... Pozdrawiamy i gratulujemy Nadal dzielnie kibicujemy - szkoda, że tylko innym - ale to zawsze coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 14.05.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Zgadzam się - piękny! Eda powiedz jak zaplanowaliście pomieszczenia na górze - bardzo jestem ciekawa. No i kiedy planujecie przeprowadzkę Asiek i Jacuś - a jak tam u was? Ruszyło coś do przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 14.05.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Niestety wciąż w tym samym miejscu stoimy - ręce opadają i słów brak ale nadzieja jeszcze nas całkiem nie opuściła Pozdrawiamy cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 14.05.2007 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witam Z podziałem pomieszczeń na górze jest problem. Tzn. chyba pozostaniemy przy tym z projektu ale to chyba i na razie. Zacznę ścianki stawiać od dołu... będzie trochę czasu do namysłu. Mam problem z wentylacją z dołu, jak z niż przejść żeby jak najmniej demolować ściany. Zastanawiamy się czy nie przenieść sypialni do tyłu tzn. od ogrodu. Zastanawiamy się też czy nie zamienić najmniejszego pokoju na coś w rodzaju rozszerzenia holu, takiej otwartej przestrzeni. Ale jak już wcześniej wspominałem... nie wiemy co zrobić. Moja żonka nawet namawia mnie na wypad do Was do Chełmży na rekonesans Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts