Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt KRYSZTAŁ pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ekipa górali weszła co prawda dzisiaj,ale po pracy od7 do 20.30 są wreszcie widoczne efekty.Co prawda musiałam w ciągu dzisiejszego dnia załatwić im noclegi,bo wcześniejsze nie wypaliły,ale dałam radę-miałam dużo szczęścia .Myślę,że los się do nas już uśmiechnie.A reszta kryształowych zapracowana?No i mała dygresja.Czasami szukamy po całej Polsce,a domek odnajdujemy w sąsiedniej dzielnicy.W niedzielę wybraliśmy się na rowery i natrafiliśmy wybudowany kryształ w naszej miejscowości.Byłam zaskoczona.Pozdrawiam.

Ciesze sie Basiu,ze w koncu u Ciebie ruszyło.Pstryknij fotki tego Kryształa z sasiedztwa.

U mnie ciesla z ekipą (razem 5 ludkow) skończył w środę wieźbę.Weszli rano we wtorek i w środę o 12 skończyli :) I od razu pojechali na inną budowę.Podjechałem wczoraj ok.20 (czwartek) rozliczyc się na tą budowę to tam wieźba byla prawie skończona.Mają skubani tempo....Dekarz wchodzi u mnie w poniedziałek robić dach.

Witam!

jesteśmy młodym małżeństwem z okolic Wrocławia i przymierzamy sie do budowy domu.po przejrzeniu tysięcy projektów decydowaliśmy się na Kryształ.Bardzo się cieszę że jest to forum i mam nadzieję że będziemy mogli korzystać z Waszych doświadczeń jeśli chodzi o ten projekt.Na razie jesteśmy jeszcze daleko ,bo dopiero kompletujemy dokumentacje,wszystkie pozwolenia itp. ale myślę że z budową ruszymy na wiosnę przyszłego roku.DO tego czasu chciałabym dopracować ten projekt do naszych potrzeb aby uniknąć niespodzianek-jeśli da się ich uniknąć :o)

pozdrawiamy serdecznie

Monika ,Andrzej i Wiktorek (3mies.)

Witajcie, gdzie buduja się wasze domki? prześledziłam troche Wasze dzienniki ale pogubiłam się ,gdzie i kto buduje :) a fajnie byłoby zobaczyc ten domek na żywo!doczytałam się nawet że ktoś się z kimś spotkał na budowie... :)

proszę o informacje w jakich miejscowościach stają wasze "gniazdka"

pozdrawiamy

M&A

Witajcie.

Mam już okna, w nocy (nocami) robię elektrykę bo jutro mają wejść z tynkami a poza tym po staremu. Zwaliło się na mnie tyle pracy, że krążę między pracami a buduję po drodze. Jeszcze z 2 tygodnie i padnę na twarz. W wolnej chwili (może początek sierpnia) wkleję jakieś zdjęcia

Pozdrawiam

Maciej

:D Cześ Wszystki

Dawno nas nie było na forum ale odpoczywaliśmy na wczasach 8) 8) 8) 8) .

Witam nowych kryształowiczów(my mamy nasz domek w Porębie Wielkiej koło Oświęcimia)zapraszamy do nas .Wstyd się przyznać ale nie miałam czasu żeby wkleić zdjęcia,ale obiecuje poprawę i już niedługoje wkleje .Jeszcze troche pracy w domu zostało ale niedłgo parapetówka

Trzymam kciuki za wszystkich :D :D

Pozdrawiam gorąco Aga :wink:

Hej, hej,

muszę się (a właściwie nie "się" tylko Izę i Pawła) pochwalić.

Byliśmy wczoraj u nich na budowie i jesteśmy pod wrażeniem.

Po pierwsze - jednak rzeczywiście fajny ten KRYSZTAŁ, jak się go zobaczy w rzeczywistości.

Po drugie - fajnie rośnie u Izy i Pawła.

Po trzecie - być może najważniejsze - świetni ludzie budują ten domek :-)

Pozdrawiamy cieplutko i jeszcze raz dzięki :D

My za jakiś tydzień (max. 2 tygodnie) oddajemy projekt do adaptacji do architekta. Nareszcie jakieś konkrety się zaczęły :lol:

• 2 weeks później...
Cześć wszystkim.Jakoś wszyscy zapracowani.My mamy tydzień przestoju -ściany piwnic wymurowane,schody i strop zalane.Teraz kilka razy dziennie jeżdzimy polewać beton.Czasami wyręcza nas sąsiad,od którego bierzemy wodę i polewa również-dzieki.Za tydzień górale zaczynają znowu.Tempo pracy niesamowite,potrafią doradzić no i przede wszystkim poprawili błędy po poprzedniej ekipie :evil: :evil: :evil: ,która powinna kurniki budować a nie domy.Pozdrawiam :wink:

witam serdecznie wszystkich,właśnie zakupiliśmy z żonką projekt,teraz czekamy na przeróbki, uważnie przeczytałem powyższą lekture :D , sporo ciekawych rzeczy sie tutaj dowiedziałem,materiał bede kupował u naszych sasiadow tzn w Czechach, ponoc duzo tanszy :) zobaczymy (mam tam tylko 5 km) jesli ktos chcialby podzielic sie swoimi zdjeciami bedzie mi bardzo przyjemnie, moj adres [email protected]

pozdrawiam

Hej Wszystkim

To fakt, że jak już prace idą pełną parą to trudno zlaleźć czas na net.

Zmorka dobrze będzie :-)

U nas Pan kończy już dach, dołożyliśmy jeszcze jedno okno dachowe w garderobie. Ekipa od tynków wewnętrznych już kończy dół zaraz wchodzą do garażu,za chwilę wchodzi druga ekipa od wylewek, w przyszłym tygodniu zaczynamy ocieplać, tym samym wstawiać parapety zewnętrzne. Po wylewkach od razu zamawiamy bramę garażową. Nie chce zapeszać ale może uda się w tym roku zamieszkać? :-?

W każdym bądź razie pozdrawiam wszystkich

:wink:

dzieki za powitanie :D , co do projektu do wydluzylem garaz, musialem zmienic kat nachylenia dachu na 45 st i kalenica 9 m , wieksze okna na parterze - kuchnia i salon , no i "odizolowałem " kuchnie. zaczynam na wiosne,wiec jescze troche czasu mam na przemyslenia takie czy inne, ale chyba przestane wywijac mozgiem, bo moge wszystko popsuc :wink:

My wprowadzamy mnówsto zmian - architekt wczoraj straszliwie narzekał ile to on będzie musiał "naściubić" tych zmian - ale trudno - ma zrobić :lol:

Przede wszystkim dzięki Izie zdobylismy wiedzę o tym, że otwór w stropie na schody jest za mały i jeśli sie ma powyżej 170 cm to rozbija się sobie głowę - więc trzeba było powiększyć otwór i tym samym zmienić troszkę konstrukcję stropu.

A swoją drogą ciekawa jestem, jak ten problem rozwiązali pozostali?

Za dwa tygodnie składamy komplet dokumentów o pozwolenie na budowę - czyli już tuż, tuż

Pozdarwionka dla wszystkich