EwelTom 02.11.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Witam wszystkich Forumowiczów budujących Kryształ. Cieszę się, że jesteście i że będziemy mogli skorzystać z Waszego doświadczenia. Mamy już projekt i wstępne uzgodnienia... a cała reszta przed nami Pozdrawiamy Was cieplutko w ten listopadowy dzionek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 11.11.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Wszystkim budującym Kryształa polecam gorąco zmienić i konsultować wczesniej belkę i otwor na schody.Oczywiscie trzeba to zrobić z głową i sztuką budowlaną.Ale zaprojektowany otwór jest za mały i standardowe schody sie tam nie mieszcza.Trzeba sie nakombinowac ,a i tak nie jest idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knecka 15.11.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam, mam pytanko jak zmieniliście ten otwór na schody. Nam projektantka zaproponowala likwidacje podciągów i zrobienie w 2 miejscach "wylewkę" (zamist stropu teriva) i wtedy podobno mozna cos wykombinowac ze schodami. Nie wiem jednak czy to dobry pomysl bo zamiast podciągów będziemy mieli słup Parr czy istnieje możliwość obejrzenia Waszej budowy?? jesli tak proszę napisz mi kontakt do siebie [email protected]. Pozdrawiam cieplutko wszystkich formułowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 15.11.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 U nas też to zostało zmienione.Jest więszy ten otwór,bo murarze stwierdzili,że schody będą niewygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwelTom 15.11.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Dzięki za te uwagi na temat schodów. Rzuciłam temat projektantowi i czekam na jego propozycje. Mam gorącą prośbę do Kryształowiczów ze Śląska lub okolic. Czy moglibyśmy zobaczyć już Wasz domek w użytkowaniu lub w stanie surowym? Odezwijcie się proszę. Piszcie na P.W. lub mail: [email protected] Pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 15.11.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 My budujemy na Śląsku,robimy dach.Myślę,że niedługo skończą.Zobaczyć można teraz,albo troszkę póżniej.Zapraszam.Kontakt podaję na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka i Jacek 17.11.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Witamy wszystkich " budujących" Jesteśmy nowymi posiadaczami projektu "KRYSZTAŁ" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka i Jacek 17.11.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Kolejna próba dopisania linku do dziennika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka i Jacek 17.11.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Udało się! Teraz jeszcze tylko nauka wklejania zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwelTom 18.11.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Basia1112 dziękuję jeszcze raz za możliwość "zrobienia wizji w terenie". To co zobaczyliśmy dało nam sporo do myślenia... i z pewnością skorzystamy z Twojego i pozostałych Kryształowiczów doświadczenia. Jeśli ktoś jeszcze ze Śląska i okolic zechciałby pokazać "na żywo" swój domek, proszę o kontakt. Pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 18.11.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 EwelTom dzieki i nie ma sprawy-zapraszamy znowu.Nie wiem czy jeszcze ktos buduje na Śląsku,ale odezwał sie ktos ,kto chce również przyjechac na wizję i jest z Waszego miasta Będzie Wam razniej budować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwelTom 18.11.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Mam nadzieję, że ten tajemniczy KTOŚ się ujawni. Dzięki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikusie 20.11.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 W związku z powyższym uprzejmie prosimy o zapisanie do grupy "Kryształ z projekty ING" Domek będzie około 25km na południe od Krakowa. Jeżeli ktoś z forumowiczów buduje takowy w "okolicy" to chętnie zobaczymy jeśli to możliwe. pozdrawiamy wszystkich Kryształowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 20.11.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Witamy wszystkich "nowych" i "starych" Kryształowiczów. U nas wciąż trwa ciężkie użeranie się z urzędnikami niestety, ale wiary nie tracimy, że któregos dnia jednak zaczniemy budować nasz domek. Tak będzie wyglądało wnętrze po wszystkich naszych zmianach: http://images27.fotosik.pl/116/2febd1fbcf40a64c.jpg http://images31.fotosik.pl/51/26bebe911a92d3b7.jpg A jak inne ekipy dobrnęły do zimy? Coś zdjęć "ku pokrzepieniu serc wciąż oczekujących na pozwolenie na budowę" nie wklejacie.... Pozdrawiamy cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 21.11.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Cześć witam Dawno nie zaglądałam na forum ale brak internetu i czasu rozumiecie .Wdzę że dużo nowych kryształowiczów przybyło .Mam nadzieję że teraz będę mieć teraz więcej czasu aby zaglądać na forum . Basiu śledze twoje poczynania z domkiem i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 22.11.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Aga jak miło,że się odezwałaś Mam pytanie.Powiedz czy jesteś zadowolona z tych okien jednopołaciowych.Jak się sprawują?Muszę zamówić okna i dalej nie wiem jakie wybrać:jednopołaciowe-bardziej mi sie podobają-czy je podzielić.Pozdrawiam i ciesze się ,że się pojawiłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knecka 22.11.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 A ja mam prośbę do Agi o fotki wnętrz; zwłaszcza salonu (bardzo podoba mi się Twój kominek) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 22.11.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 CZEŚĆ BASIEŃKO JESTEM BARDZO ZADOWOLONA Z TYCH OKIEN ALE NIESTETY FACHOWCY PRZY TYNKOWANIU TAK ZRYSOWALI MI SZYBY ŻE TERAZ WSZYSTKIE WYMIENIAM NA KOSZT OCZYWIŚCIE FACHOWCÓW JEŻELI CHODZI O FOTKI WYŚLE JUŻ NIEDŁUGO MUSZE NAPRAWIC APARAT ALE OBIECUJE ŻE WYŚLE POZDRAWIAM PS OBIECUJE NIE ZANIEDBYWAĆ FORUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 22.11.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Wraz z pojawieniem się Metrixa ożył nasz wątek kryształowy.Aga musisz tu bywać.Jakby jeszcze sie Asiula odezwała,Parr,Reksio,byłoby miło.Pozdrawiam wszystkich cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 24.11.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Hej, U nas budowa idzie,ale nie tak jakbym sobie tego życzył.Dom jest otynkowany(bez ostatecznej warstwy tynku-to na wiosnę).Wylewki były robione w zeszłym tygodniu,a teraz ekipa ociepla poddasze i zabudowuje je K-G.Od nowego roku ruszamy z wykończeniówką i mamy nadzieję wprowadzić się na Wielkanoc.Gdyby nie problem z fachowcami i ich obsuwami to byśmy się wprowadzili na Boże Narodzenie.A tak mamy ok.3 miesięczne opóźnienie w stosunku do założonego planu. Basia co to są okna jednopołaciowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts