Gość adanek 16.06.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 przypadkiem rozmawiałem na ten temat wczoraj ze znajomym który będzie robił nam dach. ponoć da się nawet obniżyć trochę garaż i spokojnie minisryszek wyjdzie na jakieś opony zimówki czy rower schować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 16.06.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 A ja mam pytanie do tych, którzy już wybudowali. Czy robiliście płytę w garażu ? W projekcie jej nie ma. Zastanawiam się czy powstały w ten sposób stryszek mozna jakoś sensownie wykorzystać, czy nie ma sensu bo mało bedzie uzyskanego miejsca ? pozdrawiam wszystkich Kryształowiczów. My mamy strop nad całym garażem i wyszedł nam fajny stryszek. U góry wchodzimy tam z garderoby - baaardzo się przydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 16.06.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Asiula jak się cieszę,że się odezwałaś.Mam nadzieję,że internet już działa.My powoli budujemy Mamy prąd w domku i już nawet działa-w garażu,a reszta po tynkach.Robią wode i kanalizację.Po wekendzie majowym umówione tynki.Potem c.o. i nie wiem co dalej.Ale muszę się pochwalić.Mamy wytynkowane 4 piwnice.Robota własna.Zawzięliśmy sie z mężem i zrobiliśmy-ja głównie kibicowałam.Podobno wyszło super,a mąż robił to po raz pierwszy.Teraz spróbujemy wylewki.Piwnice miały być małym kosztem zrobione i udaje się to osiągnąć.Cieszę się bardzo.Pozdrawiam Cię Asiu.A może jakieś zdjęcia?Ten taras mnie interesuje,a cała reszta też.Pochwal się. Basiu - przepraszam, że dopiero teraz - ale gratuluję postępów. Teraz już pewnie jesteście po wylewkach? Co do tarasu - zaraz postaram się wrzucić na fotosika jakieś fotki - chyba coś tam mam Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 16.06.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Poniżej fotki naszego tarasu, które robiłam zaraz po ułożeniu kostki: http://images34.fotosik.pl/288/9bb6c08f656824ea.jpg http://images26.fotosik.pl/231/b17e39326ee55408.jpg http://images23.fotosik.pl/230/0d52c9d8f2b1978e.jpg Jesteśmy bardzo zadowoleni z tego tarasu - ma ok 25m2 Ten czarny worek na drugim zdjęciu to kable do oświetlenia ogrodu, które są poprowadzone od domu pod tarasem do ogrodu. A najważniejsze - od weekendu nie mamy już przy domu kajobrazu księżycowego . Posiana jest trawka a mój mąż co wieczór staje na balkonie i słucha jak rośnie Dobrze, że dziś popadało - nie musimy podlewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta i Marek 16.06.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Witamy w gronie kryształowych,pozdrawiamy i życzymy przyjemnego budowania.W jakim rejonie budujecie? Witam. Budujemy w Strzelinie pod Wrocławiem. Właśnie rozmawiałem z geodetą i zaczynamy w następny poniedziałek. Nasz Kryształek będzie w odbiciu lustrzanym z niewielkimi zmianami na poddaszu, taras będzie miał inny kształt (prostokąt). Wybraliśmy ten projekt ponieważ jest mało skomplikowany w wykonaniu a układ pomieszczeń na parterze i poddaszu bardzo nam odpowiada i co najważniejsze mieści się na naszą działkę. Mamy troszkę wąską działkę, ale do szczęścia niewiele potrzeba. Jak założę dziennik budowy to na pewno podzielę się naszym szczęściem i spostrzeżeniami z placu budowy, bo uwagi i doświadczenie forumowiczów w realizacji tego projektu są cennym źródłem informacji. Pozdrawiamy wszystkich . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 16.06.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 No niestety wylewki dopiero będą Zaczęlosię robić CO -strasznie powoli to idzie,ale do przodu.Teraz kopią nam jeszcze kanalizację-rozebrali płot,wykopaliska straszne,nie da się wjechać na działkę.A najgorsze,że uruchomią to dopier koło stycznia ,lutego.Musimy coś wykombinować,bo nie bę budować szamba na 2 miesiące.Asiula taras jest super.Właśnie coś takiego nam się podoba,więc może odpatrzymy.U nas też będzie taras prostokątny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knecka 17.06.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 śliczny taras:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 01.07.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 NARESZCIE!!!!!!!! MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ - ŚLICZNE, PACHNĄCE, UPRAGINONE, WYCZEKANE (jak by nie patrzeĆ prawie 2 lata walki z papierami), CUDOWNIE WYDRUKOWANE I CAŁE ACH I ECH NO TO TERAZ DO BOJU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knecka 01.07.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Gratulacje i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 01.07.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Wreszcie ktoś się odezwał w tym wątku Gratuluję uzyskania pozwolenia.To teraz do roboty i chwalić się.Ja mam śliczne wylewki,które sobie od wczoraj schną .Ekipa super-poszło bardzo sprawnie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adanek 02.07.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 ja dla odmiany w weekend skosiłem działkę, ale i tak jeszcze pozwolenia na budowę nie mamy, więc jeszcze z miesiąc postoi odłogiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz.dabro 04.07.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Co do pozwoleń...My też mamy!!! W środę odebrałem, niedługo uprawomocnienie i w sierpniu chcemy zacząć kopać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 07.07.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Fajnie - będziemy iść "łeb w łeb" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 11.07.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Kochani - w którą stronę otwierają się Wasze drzwi wejściowe (na zdwnątrz czy do wewnątrz i w stronę garażu czy w przeciwną) i jak to się sprawdza w użytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 11.07.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Do wewnątrz i w stronę przeciwną do drzwi garażu(na ścianke z kuchnią). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta i Marek 18.07.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Witam !Mam prośbę, jak mam uaktywnić napis Dziennik Budowy aby był linkiem do fotek z realizacji projektu. Jakoś mi to nie wychodzi. Będę wdzięczny :0). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 21.07.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Wejdź na swój profil i zaznacz "zawsze dodawaj mój podpis" - od nastepnego postu, jaki zamieścisz na forum powinno się pojawić to, co chcesz.Możesz też wejść na swój istniejący już post i zmienić go (też trzeba wtedy zaznaczyc "dodaj podpis". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta i Marek 21.07.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Serdeczne dziękuję za pomoc, zaraz spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta i Marek 21.07.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Idę lulu, może jutro mi się uda , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta i Marek 03.08.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Wreszcie znalazłem chwilę czasu i udało mi się założyć Dziennik Budowy, mała rzecz a cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts