Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt KRYSZTAŁ pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

Gość adanek
przypadkiem rozmawiałem na ten temat wczoraj ze znajomym który będzie robił nam dach. :D ponoć da się nawet obniżyć trochę garaż i spokojnie minisryszek wyjdzie na jakieś opony zimówki czy rower schować :)

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja mam pytanie do tych, którzy już wybudowali. Czy robiliście płytę w garażu ? W projekcie jej nie ma. Zastanawiam się czy powstały w ten sposób stryszek mozna jakoś sensownie wykorzystać, czy nie ma sensu bo mało bedzie uzyskanego miejsca ? pozdrawiam wszystkich Kryształowiczów.

My mamy strop nad całym garażem i wyszedł nam fajny stryszek. U góry wchodzimy tam z garderoby - baaardzo się przydaje :lol:

Asiula jak się cieszę,że się odezwałaś.Mam nadzieję,że internet już działa.My powoli budujemy :-? Mamy prąd w domku i już nawet działa-w garażu,a reszta po tynkach.Robią wode i kanalizację.Po wekendzie majowym umówione tynki.Potem c.o. i nie wiem co dalej.Ale muszę się pochwalić.Mamy wytynkowane 4 piwnice.Robota własna.Zawzięliśmy sie z mężem i zrobiliśmy-ja głównie kibicowałam.Podobno wyszło super,a mąż robił to po raz pierwszy.Teraz spróbujemy wylewki.Piwnice miały być małym kosztem zrobione i udaje się to osiągnąć.Cieszę się bardzo.Pozdrawiam Cię Asiu.A może jakieś zdjęcia?Ten taras mnie interesuje,a cała reszta też.Pochwal się.

Basiu - przepraszam, że dopiero teraz - ale gratuluję postępów. Teraz już pewnie jesteście po wylewkach? Co do tarasu - zaraz postaram się wrzucić na fotosika jakieś fotki - chyba coś tam mam :D Pozdrawiam serdecznie

Poniżej fotki naszego tarasu, które robiłam zaraz po ułożeniu kostki:

http://images34.fotosik.pl/288/9bb6c08f656824ea.jpg

http://images26.fotosik.pl/231/b17e39326ee55408.jpg

http://images23.fotosik.pl/230/0d52c9d8f2b1978e.jpg

Jesteśmy bardzo zadowoleni z tego tarasu - ma ok 25m2

Ten czarny worek na drugim zdjęciu to kable do oświetlenia ogrodu, które są poprowadzone od domu pod tarasem do ogrodu.

A najważniejsze - od weekendu nie mamy już przy domu kajobrazu księżycowego :lol: . Posiana jest trawka a mój mąż co wieczór staje na balkonie i słucha jak rośnie :lol: Dobrze, że dziś popadało - nie musimy podlewać :D

Witamy w gronie kryształowych,pozdrawiamy i życzymy przyjemnego budowania.W jakim rejonie budujecie?

Witam.

Budujemy w Strzelinie pod Wrocławiem. Właśnie rozmawiałem z geodetą i zaczynamy w następny poniedziałek. Nasz Kryształek będzie w odbiciu lustrzanym z niewielkimi zmianami na poddaszu, taras będzie miał inny kształt (prostokąt).

Wybraliśmy ten projekt ponieważ jest mało skomplikowany w wykonaniu a układ pomieszczeń na parterze i poddaszu bardzo nam odpowiada i co najważniejsze mieści się na naszą działkę. Mamy troszkę wąską działkę, ale do szczęścia niewiele potrzeba. Jak założę dziennik budowy to na pewno podzielę się naszym szczęściem i spostrzeżeniami z placu budowy, bo uwagi i doświadczenie forumowiczów w realizacji tego projektu są cennym źródłem informacji.

Pozdrawiamy wszystkich :D .

No niestety wylewki dopiero będą :evil: Zaczęlosię robić CO -strasznie powoli to idzie,ale do przodu.Teraz kopią nam jeszcze kanalizację-rozebrali płot,wykopaliska straszne,nie da się wjechać na działkę.A najgorsze,że uruchomią to dopier koło stycznia ,lutego.Musimy coś wykombinować,bo nie bę budować szamba na 2 miesiące.Asiula taras jest super.Właśnie coś takiego nam się podoba,więc może odpatrzymy.U nas też będzie taras prostokątny.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...