Izabella_Z 26.10.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie metrix jak rozwiązaliście po zamianie pommieszczeń kwestie wentylacji w łazience, bo przecież musi być jakaś kratka. Hm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 27.10.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Ja też mam pytanie Metrix - powiększaliście na parterze pom. gosp.? Chodzi mi o to, że kocioł może stać w pomieszczeniu o określonej przepisami powierzchni (nie pamiętam ile to było ale chyba ponad 6m2). Jak to rozwiązaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 27.10.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 WitajcieIzu po pierwsze jest okno , po drugie obniżam sufit i wprowadzam kanał wentylacyjny i prowadzę go do komina w kotłowni.Asiula my kupiliśmy kocioł kondensacyjny z zasobnikiem 55 l wiszący , wobec czego jest po kłopocie. Kwestie analizowałem z moim instalatorem.Asia jak uwidocznić zdjęcie na naszym forum , coś mi nie wychodzi. A i jeszcze jedno polecam Wam zrobienia sobie nad głównym wejściem balkonik - może zacinać deszcz na drzwi , a szkoda je wymieniać w krótkim czasie. Zdjęcie mojego balkonu na stronie metrix.fotosik.plPozdrawiam Was gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 27.10.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 No tak - właśnie doczytałam, że to kubatura musi mieć co najmniej 6,5 m3. Obejżałam wasze zdjęcia na fotosiku. My nie robimy balkoniku nad wejściem - raczej kupimy jakieś zadaszenie - kiedyś gdzieś coś takiego widziałam. Na razie ten temat odkładamy - muszę pomyśleć o oknach i kotle. Co do zdjęć - jak będziesz na Fotosik.pl kliknij wybrane zdjęcie. Gdzieś obok wybranego zdjęcia (albo trochę poniżej) musisz kliknąć na "Pobierz kody dla tego zdjęcia" albo "Pozostałe kody". Otworzy ci się nowe okno, a wnim kody miniaturek zdjęć. Ja zwykle wybieram i kopiuję drugi kod (zdjęcie można potem powiększyć) a następnie robię wklej już na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 27.10.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 A, jeszcze jedno - Metrix - macie ten trzeci komin, który był przy kuchni? Czy z niego zrezygnowaliście? Bo jeśli tak, to jak macie rozwiązaną kwestię wyciągu nad kuchenką i wentylacji łazienki na piętrze? Ale mam tych pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 27.10.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 HejAsiu my mamy komin w kuchni więc nie mamy problemów z wentylacją kuchni oraz łazienki na piętrze . Jakie okna będziecie chcieli zamontować (plastik czy drewno) i jaki kociołek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 27.10.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Okna plastiki, kocioł raczej jednofunkcyjny z zasobnikiem. Konwencjonalny nie kondensacyjny ale z zamkniętą komorą spalania. Będziemy mieć chyba normalne grzejniki, podłogówka tylko w łazienkach i w przedsionku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 27.10.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 My dajemy na cały dół ogrzewanie podłogowe , na dole będziemy dogrzewać kominkiem (b.płaszcza). Góra będzie w grzejnikach . My mamy plastiki i polecam na profilach Schiko (niemieckie profile - ładne) kolor machoń pod kolor dachówki. Na dole okno balkonowe mamy 2-kwaterowe z drzwiami przesuwnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabella_Z 27.10.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Jeszcze raz dziękuję za podpowiedź, to świetne rozwiązanie. Choć ja własnie chcę zrezygnować z okna w tej łazience Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 28.10.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Hej izabelo my też chcieliśmy zrezygnować z okna w łazience ale to zawsze dodatkowe światło i jeszcze jedno okno moze byc dekoracją w łazience. Więcej światła możesz zastosować różnego rodzaju płytki.Jeśli miałabym doradzać to dajcie sobie okno w łazience.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 28.10.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 moje fotki http://images1.fotosik.pl/222/88f0f694dc4c012cm.jpg http://images3.fotosik.pl/213/34a8332153df049am.jpg http://images1.fotosik.pl/222/55459fd994462623m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 28.10.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Dzięki Asiula już wiem jak wstawiać fotki niedługo następne .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 30.10.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Czekamy z niecierpliwością Bardzo jestem ciekawa wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasob 30.10.2006 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Witam w gronie Kryształomaniaków na naszej wąskiej 18 metrowej działce niewiele da się postawic ładnych domów. Już myślelismy z żoną, że niczeo nie znajdziemy aż wpadł nam w ręce Kryształ. Zamienimy na parterze mały pokój z kuchnią, łazienkę z pom.gosp. a na górze zmniejszymy ciut łazienkę i będzie w sam raz odezwę się jeszcze z niejednym pytaniem o KRYSZTAŁA Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 31.10.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Hej Alusia oglądałam dzisiaj wasz dziennik budowy i bardzo podobają mi się wasze schody. nasi budowlańcy powiedzieli że lane schody się nie zmieszczą.Ja tez już mebluje i wybieram kolory do pokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 31.10.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Och Metrix - ale ci zazdroszczę! Jak ja bym chciała być na tym etapie co wy! Niestety dopiero w przyszłym roku będziemy dalej ruszać z pracami. Teraz już powoli kończymy. Chociaż zastanawiamy się czy nie zrobić jeszcze tarasu. U nas to większa zabawa bo fundamenty mamy wysokie i znowu sporo tego wszystkiego pójdzie (bloczki, piach). Czy wy powiększaliście swój taras czy macie wymiary jak w projekcie? Chyba zacznę teraz kupować gazety o wnętrzach . Muszę mieć jakieś zajęcie przez zimę Czekamy oczywiście na wasze zdjęcia wnętrz - trochę inspiracji nie zaszkodzi Co do schodów, to faktycznie murarze mieli trochę kłopotu z nimi - dwa dni robili szalunek i zbrojenie, ale jakoś im to wyszło. Tylko będę miała mniej miejsca pod schodami - wiadomo, betonowe zajmują więcej miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 31.10.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Witamy nowych sympatyków kryształa.Asiula -zazdrościsz Metrixowi ,a co ja mam powiedzieć-zazdroszczę wam wszystkim.Ja dopiero zacznę na wiosnę-papierologia w toku.Wczwartek odbiera decyzję w sprawie zmiany klasyfikacji gruntu-Vkl,która nie wymaga zgody na odrolnienie.Dzisiaj złożyłam wniosek o WZ.Wreszcie może pójdzie coś do przodu,bo z powodu tej zmiany klasy gruntu stałam wmiejscu.Pozdrawiam kryształowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 31.10.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Witajcie Asiula i Basia nie ma co zazdrościć , osobiście mam już dość. Cały czas kłody pod nogi to opóźnia się wykonawca to znowu pogoda nie taka , a dachówka taka czy taka.... Tynkują w środu co z tego , gaz nie pociągnięty do budynku i gazowy już mówi że nie zdążą chyba że pogoda dopisze .... Ech reksio ale ci zazdroszcze. Pozdrawiam Mały mniejszy najmniejszy kryształ metrix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 31.10.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 REKSIO -gdzie jesteś?Może jakieś nowe zdjęcia?chyba przeprowadzka się zbliza a my nie mamy aktualnych zdjęć.POCHWAL SIĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 31.10.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 HEJ METRIX.CZY DOMEK JUŻ ZMIENIŁ KOLORY-chodzi mi o tynki?Jak tak to też się pochwal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts