Basia1112 16.01.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Gratulacje Jak to mówią: nowy dom-nowe dziecko.Troszkę się pospieszyłeś,ale może budowa też pójdzie szybciej?Zyczę Ci tego.Pozdrawiam.REKSIO.Jak się mieszka w nowym domku?Odezwij się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 18.01.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Dzieki za życzenia.Fasolka rosnie i ma się dobrze.Mama również-tylko dużo spi ostatnio :-)Rok bedzie dla nas bardzo intensywny.Dziecko,budowa domu,którą chcemy zamknąć do Bożego Narodzenia. Dostałem wycenę okien od Jareko.Zmieniliśmy odstepstwo od projektu tylko okno obok stołu miedzy kuchnia ,a salonem na 2720/1470.Wycena jakiej mniej wiecej sie spodziewałem.Razy 2 to co płaciła Asiula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 18.01.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witam wszystkich, myślę sobie, że bardzo miło nam będzie dołączyć do tego szacownego grona mającego coś współnego z Kryształem . My właśnie załatwiamy działkę i w ramach poszukiwania projektu trafiliśy na ten i najprawdopodobniej się zdecydujemy - zwłaszcza po zawitaniu na to forum i podziwianiu Waszych sukcesów. A może ktoś gdzieś w okolicach Warszawy już go postawił - chętnie bysmy obejrzeli, ale jechać daleko nie da rady??? A Ty Parr gdzie stwiasz domek? Na pewno będziesz zawsze krok przed nami w robotach Pozdrawiamy wszystkich cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 18.01.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Cześ Witamy Was bardzo serdecznie w naszym gronie .Pozdrawiam Aga i Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 18.01.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Cześc .Witamy w gronie "kryształowych".Mam wrażenie ,że jesteśmy fajną grupą i cieszymy się ,że ta grupa się powiększa.To dowód na to,że Kryształ jest super domkiem.Pozdrawiam.Basia Parr-wszystkie fasolki śpią w tym czasie dużo.Niech śpi i niech rośnie.Oby to tylko nie było zarażliwe-za stara jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 19.01.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Witam Basiu nigdy nie jest za póżno na maleństwo a wam przydałaby się dziewczynka Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 28.01.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Ale kryształowicze zasnęli zimowym snem !Ja odpoczywam po przeprowadzce-wczoraj kiedy padał ostro śnieg oczywiście Ale daliśmy radę.Już jest ok,chociaż jestem zmęczona.Spakować cały dom -to wielkie wyzwanie i okazja do gruntownych porządków.Ile rzeczy wyniosłam na śmietnik tylko ja wiem Teraz trzeba nabierac sił na budowę.Pozdrawiam wszystkich kryształowych.Może ktoś się przebudzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 29.01.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Basiu działamy,działamy.My złożylismy tydzień temu wszystkie papiery do Strostwa i czekamy na pozwolenie na budowę.Kupilismy okna u jareko,rozmawiam i rezerwuje powoli terminy u fachowców.W lutym zamierzam też rezerować i zaliczkować materiał na stan surowy.Tak więc powoli do przodu,by ruszyć pełna parą w okolicach kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 29.01.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witajcie, my też nie zapadliśmy w sen zimowy Umawiamy fachowców do wykańczania, powoli kupujemy materiały. No ale przede wszystkim siedzę i przeglądam katalogi, gazety i fora internetowe o urządzaniu wnętrz Przydałyby się jakieś zdjęcia jeszcze od Metrixa i Reksia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 30.01.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Jak ja Wam wszystkim zazdroszczę. My na razie czekamy aż się zakończy podział działki, więc jestesmy daleeeko w polu A ja juz tak się nie mogę doczekać tej budowy i tego całego zamieszania. Pozdrowionka cieplutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabella_Z 30.01.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witajcie Asiek widzę, że jeszcze pełna zapału i optymizmu. Magazynuj ten optymizm i zapał, bo potem nie wiadomo dlaczego ucieka w podwójnym tempie To przed Wami jeszcze dłuuga droga, powiedz ile trwa taki podział działki? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabella_Z 30.01.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Hej Asiula Czy nie masz wrażenia, że tym urządzaniem i katalogami wcale nie jest łatwiej niż z budową można dostać oczopląsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 30.01.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Otóż to - masz rację z tym optymizmem - już powoli zaczyna uciekać, jak zaczynam sobie uświadamiać konieczność przebrnięcia przez papierologię - podział działki trwa od 1 do 3 m-cy - a złozyliśmy wszystko do niego 2 tygodnie temu, więc jeszcze długo, długo. Ale ogień roznieca oglądanie zdjęć z budów innych - także czekamy, czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 30.01.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Hej Asiula Czy nie masz wrażenia, że tym urządzaniem i katalogami wcale nie jest łatwiej niż z budową można dostać oczopląsu Dokładnie! A nawet jest jeszcze trudniej! Tyle rzeczy trzeba wybrać, na tyle się zdecydować, a wszystko będzie widać przez następne co najmniej kilkanaście lat. Ja do tego nie mam zmysłu do aranżacji wnętrz i trudno mi sobie wyobrazić takie a takie płytki czy takie i takie meble jak tego nie widzę... Noi do tego ta kasa, która na etapie wykończeniówki leci jak woda... My jeszcze nie zaczęliśmy ale materiały kupujemy więc coś już na ten temat wiem Ale najważniejsze, że będziemy mieli swoje własne cztery kąty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 31.01.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Dokładnie! A nawet jest jeszcze trudniej! Tyle rzeczy trzeba wybrać, na tyle się zdecydować, a wszystko będzie widać przez następne co najmniej kilkanaście lat. Ja do tego nie mam zmysłu do aranżacji wnętrz i trudno mi sobie wyobrazić takie a takie płytki czy takie i takie meble jak tego nie widzę... Noi do tego ta kasa, która na etapie wykończeniówki leci jak woda... My jeszcze nie zaczęliśmy ale materiały kupujemy więc coś już na ten temat wiem Ale najważniejsze, że będziemy mieli swoje własne cztery kąty My zdecydowalismy się na skorzystanie z pomocy architektki wnętrz.Jesteśmy na etapie koncepcji poddasza,bo parter jest już zaakceptowany.Pani architekt rzuca pomysłami ,a my z zoną 3 wersje juz odrzuciliśmy Mamy nadzieję,że jutro w końcu koncepcje całego wnętrza będziemy mieć ustaloną.Myslę,że pomoc doswiadczonej osoby,jej obiektywne spojrzenie sprawi ,że będziemy zadowoleni i nie popełnimy zbyt wielu błędów,a wnętrze bedzie ładne i energonomiczne. Nie chcielismy kominka,ale sie na niego chyba zdecydujemy jako alternatywne, rezerwowe zrodlo ciepla.Rodzicom w 12 letnim Valiancie wysiadla jakas pompka.Czesc szla z W-wy nasza ukochana Poczta ponad tydzien.Gdyby nie koza musieliby kupowac jakies elektryczne lub olejowe piecyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 31.01.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Parr - a ile Was kosztuje ta pani architekt? Zresztą, ile by to nie było dla mnie i tak za dużo takie mam fundusze . No ale na szczęście jest forum . Mam nadzieję, że może zdradzisz jakiś oryginalny pomysł, który poddała Wam pani architekt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 31.01.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Parr - a ile Was kosztuje ta pani architekt? Zresztą, ile by to nie było dla mnie i tak za dużo takie mam fundusze . No ale na szczęście jest forum . Mam nadzieję, że może zdradzisz jakiś oryginalny pomysł, który poddała Wam pani architekt Pozdrawiam Bierze sporo mniej niż stawki warszawskie ,bo jest osobą mloda i spoza W-wy.Zrobiła juz kilka bardzo fajnych i ciekawych projektow,ktore nam sie podobaly.Dlatego ja wybralismy z kilku osob z ktorymi rozmawialismy.Koszt to 2 % tego ile zamierzamy przeznaczyć na budowę i urządzenie domu.Co do pomyslow to nie wiem co Cie interesuje,ale jesli bedziesz sie nad czyms zastanawiac to pytaj - postaramy sie pomoc jak tylko mozemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabella_Z 02.02.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Hmm, no tak urządzanie to niezły ból głowy, który właśnie przeżywam, urządzając domek rodziców, jest co robić i można się najeździć. To, że zdecydujesz sie na coś to jedno, ale potem musisz mieć dobrego wykonawcę, który dodatkowo wspomoże pomysłem. Bo inaczej podwójna męka. Uważam, że urządzając każdy powienien sobie zadać pytanie w jakim otoczeniu czuje sie najlepiej, na czym mu się siedzi najwygodniej, w jakich kolorach dobrze sie czuje, jaki prowadzi tryb zycia, itp, a potem postarać się to ubrac w miarę logiczną całość, można właśnie posiłkować się jakimiś czasopismami wnętrzarskimi, których jest pod dostatkiem na rynku. To całkiem niezły pomysł Poza tym jest nowy rok, zaczną sie róznego rodzaju targi mieszkaniowe, budowlane, tam się wystawiają różne firmy. Można podpytać, podpatrzeć. To chyba całkiem dobra podpowiedź ....no bo... wnętrze mówi wszystko o człowieku, który w nim mieszka, dlatego tak ciezki to wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 02.02.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Ale z drugiej strony trzeba się zastanowic czy budujemy dom dla siebie,dom w którym będziemy się dobrze czuc ,czy budujemy dom na pokaz.Ja buduję dom dla siebie i tak go urządzę,żeby był wygodny i ładny-oczywiscie wiąże sie to z możliwościami finansowymi.Jeżeli ktos ma troche zmysłu,to tanio też może by ładnie.Tak jak mówi Izabella szuka i podpatrywac.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 03.02.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Witam Was .Długo nie odwiedzaliśmy forum ale to nie dla tego że nie chcemy ale poprostu nie mamy czasu .Ja jestem już od 2tygodni w Warszawie na szkoleniu i nie mam czasu na nic,został mi jeszcze 1tydzień. Wiem coś na temat urządzania wnętrz sama myślę jakie kolory wybrać do sypialni jaki do julci do pokoju a jaki do bartka ,nie mówię o salonie.Postaram się wrzucić jakieś fotki jak tylko wrócę ze szkolenia Pozdrawiam was aga i mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts