Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt KRYSZTAŁ pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

:D Witam Was wszystkich .Basieńko nie zaniedbałam ale niestety nie mam czasu ,a budowa no niestety stoimy. Chcieliśmy sobie poprawić a pogorszyliśmy sobie :evil: .Zmieniliśmy pracę i musimy poczekać na wypłate ostatniej transzy bo mamy umowy na okres próbny , a najlepsze jest to że musimy się wyprowadzić z dniem 31-03 2007 i chyba pójdziemy do teściów mieszkać .Basieńko teraz jestem w Tychach na ul. G . Roweckiego zapraszam cię do db kredyt :D

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak do tej pory plusów jest zdecydowanie więcej.Trochę się zastanawiałam nad tymi minusami i jak do tej pory mam dwa 1. zbyt mały wiatrołap (nie ma miejsca na ubrania gości ) 2.odrobinę za mały garaż ( ale trochę miejsca zabrał nam brodzik, a to jest już plus bo nie trzeba z brudami latac do łazienki) Jak wpadne na coś jeszcze to napisze.Pozdrawiam.

Metrix - wy macie na dole podłogówkę a na górze kaloryfery, prawda? Ile wyniosły was materiały do c.o.?(u nas jeden z instalatorów zawołał 9 tys zł za same grzejniki!) A nawet nie napisał ile ich powinnam mieć. :-?

A jeśli chodzi o piec - na jaką firmę się zdecydowaliście? Jestem właśnie na tym etapie i bardzo mnie to interesuje.

I jeszcze jedna prośba: możesz wstawić zdjęcie swojego wkładu kominkowego lub kominka, jeśli macie już gotowy? Bardzo jestem ciekawa jak wygląda.

Pozdrawiam

Asia

Reksio:Dzieki za info.Licze sie z tym,ze ten wiatrolap bedzie stwarzał "problem".No ale ciezko cos z nim zrobic.U mnie w garazu bedzie reku wiec troche miejsca to zabierze.Zastanawialem sie nad wydluzeniem garazu o 1m.Ale jednak zrezygnowalem z tego pomyslu.

Co do ogrzewania to ja ciagle sie zastanawiam.Jakos ciezko przekonuje sie do podlogowki.Metrix,Asiula co bedziecie miec w salonie(parkiet czy gres?)?

Witamy wszystkich! :D

Zazdrościmy Wam okrutnie - zwłaszcza tym mieszkającym już w Krysztale lub wybierajacym kafelki - my tez tak chcemy, a na razie wciąż "walczymy" z podziałem działki. Dłuży sie to niemiłosiernie i apatia człowieka dopada. A może jakieś zdjęcia gotowych Kryształów wsparłyby i dodały optymizmu - myślę, że spragnionych tego jest więcej osób - nieprawdaż? :lol:

Pozdrawiamy cieplutko

Gdzies mam wizualizacje,ale zmieniamy pare rzeczy wiec nie chce jej pokazywac.Przypadkiem trafilismy na firme (a raczej przedstawiciela tej firmy w W-wie) ,ktora robi takie szklane drzwi.U nas beda troje takich drzwi:miedzy nasza sypialnia,a nasza prywatna lazienka(ktora wizualizacje pokazalem),miedzy wiatrołapem a salonem(bedzie cala szklana tafla az pod sufit) i wlasnie miedzy kuchnia,a salonem.Firma jest z Gliwic,zapomnialem nazwe.( wieczorem wrzuce do niej link)Robia piekne drzwi,na solidnych niemieckich okuciach.Architekta poleca nam czlowieka,ktory sie specjalizuje w takich szklanych drzwiach,ale dobrze miec alternatywe.Co do ceny drzwi do lazienki to jeszcze ujdzie (ok.1,3-1,5 tys.zł),ale jak zapytalem o taka szklana tafle z drzwiami z wiatrolapu do salonu i uslyszalem 7-8 tys. zł to mi sie slabo zrobiło :)

Co do kuchni to taki drzwi chowaja sie w szafkach z kazdej ze stron.Ciezko mi to wytlumaczyc :) Mechanizm przesuwania idzie w suficie,ale jest ladnie zamaskowany.Podam Wam linka do tej firmy z Gliwic,pewnie beda na ich stronie wizualizacje.

Jak drzwi chcesz by byly przesuwane to gdzies je musisz schowac....

W sobote mamy umowione spotkanie kierownika budowy z wykonawca.Wykonawca jest moj wujek-budowlaniec,a jego pomocnikiem moj tata :) Oni stawiaja stan surowy do wiezby.Zaczynaja pod koniec marca.Mam juz zarezerwowanych dekarzy (oni tez robia wiezbe).Chlopaki sa solidnymi fachowcami za bardzo konkurencyjne jak na Warszawe ceny.Tak wiec o fachowcow do stanu zamkniecia stanu surowego sie nie martwie (okna juz kupilem).Najwiekszy bol glowy mam z ogrzewaniem.Ciagle nie wiem co robic.Czy podlogowke,czy grzejniki czy mieszane ogrezwanie.Czy robic cyrkulacje,jakie piece.

Hej kryształowi gdzie jestescie wszyscy?Nie odzywa się nikt.Ja mam mieć w tym tygodniu pozwolenie na budowę i zaczynamy.Jest dużo jeszcze do zrobienia,a trzeba się spieszyć.Wczoraj robiliśmy porządek w tzw szopie,która ma służyć budowlańcom ,a na koniec utopiłam się samochodem-1,5 godz. trwało,zanim wyjechalismy na drogę.Oczywiście nie obyło się bez wzywanaia pomocy -szwagier i sąsiad z działki.Błotko mam nawet wewnątrz samochodu,ale to się wysprząta.Może ktoś się odezwie?Pozdrawiam :wink:

W sobotę przygotowywalismy działke pod budowe.Karczowanie drzew,przesadzanie roslin...Od 9 do 17 cała 4 ostro walczyła.Dziś zamówiłem bloczki fundamentowe.W weekend bede rozmawiał z kilkoma fachowcami,dzis zona podbija dziennik budowy,jutro idziemy do banku zlozyc wniosek i papiery o kredyt.Cały czas cos sie dzieje :)