metrix 26.02.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam Was wszystkich .Basieńko nie zaniedbałam ale niestety nie mam czasu ,a budowa no niestety stoimy. Chcieliśmy sobie poprawić a pogorszyliśmy sobie .Zmieniliśmy pracę i musimy poczekać na wypłate ostatniej transzy bo mamy umowy na okres próbny , a najlepsze jest to że musimy się wyprowadzić z dniem 31-03 2007 i chyba pójdziemy do teściów mieszkać .Basieńko teraz jestem w Tychach na ul. G . Roweckiego zapraszam cię do db kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 26.02.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 CzeSc Aga na pewno CiE odwiedze w najbliższym czasie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 27.02.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Parr - jak tylko znajde te kosztorysy to prześlę .Niestety w trakcie przeprowadzki gdzies się zagubiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 27.02.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Reksio a jak się mieszka?Podziel sie swoimi wrażeniami co dobrze a co nie tak.Jesteśmy ciekawi jak mieszka się w krysztale.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 28.02.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Jak do tej pory plusów jest zdecydowanie więcej.Trochę się zastanawiałam nad tymi minusami i jak do tej pory mam dwa 1. zbyt mały wiatrołap (nie ma miejsca na ubrania gości ) 2.odrobinę za mały garaż ( ale trochę miejsca zabrał nam brodzik, a to jest już plus bo nie trzeba z brudami latac do łazienki) Jak wpadne na coś jeszcze to napisze.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 28.02.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Metrix - wy macie na dole podłogówkę a na górze kaloryfery, prawda? Ile wyniosły was materiały do c.o.?(u nas jeden z instalatorów zawołał 9 tys zł za same grzejniki!) A nawet nie napisał ile ich powinnam mieć. A jeśli chodzi o piec - na jaką firmę się zdecydowaliście? Jestem właśnie na tym etapie i bardzo mnie to interesuje. I jeszcze jedna prośba: możesz wstawić zdjęcie swojego wkładu kominkowego lub kominka, jeśli macie już gotowy? Bardzo jestem ciekawa jak wygląda. Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 01.03.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Reksio:Dzieki za info.Licze sie z tym,ze ten wiatrolap bedzie stwarzał "problem".No ale ciezko cos z nim zrobic.U mnie w garazu bedzie reku wiec troche miejsca to zabierze.Zastanawialem sie nad wydluzeniem garazu o 1m.Ale jednak zrezygnowalem z tego pomyslu. Co do ogrzewania to ja ciagle sie zastanawiam.Jakos ciezko przekonuje sie do podlogowki.Metrix,Asiula co bedziecie miec w salonie(parkiet czy gres?)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 01.03.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Reksio -wiatrołap chyba mały,ale jak to jedyny minus to o.k.Ja mam nadzieję zacząć przygodę budowlana już w tym miesiącu.Zobaczymy co czas pokaże.Jestem już zmęczona tym czekaniem i coraz bardziej przerażona czy dam radę to ogarnąć.Trzymajcie kciuki -proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 01.03.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Aga co mu Was -odezwij sie.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 02.03.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Witamy wszystkich! Zazdrościmy Wam okrutnie - zwłaszcza tym mieszkającym już w Krysztale lub wybierajacym kafelki - my tez tak chcemy, a na razie wciąż "walczymy" z podziałem działki. Dłuży sie to niemiłosiernie i apatia człowieka dopada. A może jakieś zdjęcia gotowych Kryształów wsparłyby i dodały optymizmu - myślę, że spragnionych tego jest więcej osób - nieprawdaż? Pozdrawiamy cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 05.03.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Parr, męczy mnie ciągle kwestia tych drzwi przesuwanych między jadalnia a kuchnią - jak by to wyglądało - macie może jakąś wizualizację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 06.03.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Gdzies mam wizualizacje,ale zmieniamy pare rzeczy wiec nie chce jej pokazywac.Przypadkiem trafilismy na firme (a raczej przedstawiciela tej firmy w W-wie) ,ktora robi takie szklane drzwi.U nas beda troje takich drzwi:miedzy nasza sypialnia,a nasza prywatna lazienka(ktora wizualizacje pokazalem),miedzy wiatrołapem a salonem(bedzie cala szklana tafla az pod sufit) i wlasnie miedzy kuchnia,a salonem.Firma jest z Gliwic,zapomnialem nazwe.( wieczorem wrzuce do niej link)Robia piekne drzwi,na solidnych niemieckich okuciach.Architekta poleca nam czlowieka,ktory sie specjalizuje w takich szklanych drzwiach,ale dobrze miec alternatywe.Co do ceny drzwi do lazienki to jeszcze ujdzie (ok.1,3-1,5 tys.zł),ale jak zapytalem o taka szklana tafle z drzwiami z wiatrolapu do salonu i uslyszalem 7-8 tys. zł to mi sie slabo zrobiło Co do kuchni to taki drzwi chowaja sie w szafkach z kazdej ze stron.Ciezko mi to wytlumaczyc Mechanizm przesuwania idzie w suficie,ale jest ladnie zamaskowany.Podam Wam linka do tej firmy z Gliwic,pewnie beda na ich stronie wizualizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 06.03.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Dzięki My myśleliśmy trochę inaczej - na pewno nie szklane i na pewno nie chowane ani w ścianę, ani w szafki. Ale Wasz pomysł też jest niezły A kiedy startujecie? Macie już umówionych murarzy itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 06.03.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Jak drzwi chcesz by byly przesuwane to gdzies je musisz schowac.... W sobote mamy umowione spotkanie kierownika budowy z wykonawca.Wykonawca jest moj wujek-budowlaniec,a jego pomocnikiem moj tata Oni stawiaja stan surowy do wiezby.Zaczynaja pod koniec marca.Mam juz zarezerwowanych dekarzy (oni tez robia wiezbe).Chlopaki sa solidnymi fachowcami za bardzo konkurencyjne jak na Warszawe ceny.Tak wiec o fachowcow do stanu zamkniecia stanu surowego sie nie martwie (okna juz kupilem).Najwiekszy bol glowy mam z ogrzewaniem.Ciagle nie wiem co robic.Czy podlogowke,czy grzejniki czy mieszane ogrezwanie.Czy robic cyrkulacje,jakie piece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 06.03.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Dlaczego muszę schować? Nie mogę mieć systemu naściennego? O czyms najwyraźniej źle myślę.... Ale Ci fajnie juz tym ekipami - zachowuj kontakty dla wartych polecenia ekip z okolic wawy - mogą się niektórym przydać Pozdrawiam cieplutko i trzymam kciuki za "dobry start" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 11.03.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Hej kryształowi gdzie jestescie wszyscy?Nie odzywa się nikt.Ja mam mieć w tym tygodniu pozwolenie na budowę i zaczynamy.Jest dużo jeszcze do zrobienia,a trzeba się spieszyć.Wczoraj robiliśmy porządek w tzw szopie,która ma służyć budowlańcom ,a na koniec utopiłam się samochodem-1,5 godz. trwało,zanim wyjechalismy na drogę.Oczywiście nie obyło się bez wzywanaia pomocy -szwagier i sąsiad z działki.Błotko mam nawet wewnątrz samochodu,ale to się wysprząta.Może ktoś się odezwie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 12.03.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 W sobotę przygotowywalismy działke pod budowe.Karczowanie drzew,przesadzanie roslin...Od 9 do 17 cała 4 ostro walczyła.Dziś zamówiłem bloczki fundamentowe.W weekend bede rozmawiał z kilkoma fachowcami,dzis zona podbija dziennik budowy,jutro idziemy do banku zlozyc wniosek i papiery o kredyt.Cały czas cos sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 12.03.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 No faktycznie - idziecie jak burza Pogoda nam wszystkim sprzyja, oby jak najdłużej, bo fajnie jak można trochę na działeczce popracować . A u nas układają się kabelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 12.03.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Zapodawaj Asiula zdjecia:-)Niech pogoda nam sprzyja w tym roku !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 12.03.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Asiula ile kupowałas tego steropianu.Zastanawiam się czy nie kupić już teraz.AGA!Gdzie zaginęłaś?Byłam kilka razy ,ale nie widziałam Cię.Jeżeli potrzebujesz kartony do przeprowadzki -daj znać.Mam obecnie dużo.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts