metrix 11.04.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 HE HEWitajcieFotki będą jak znajdziemy troszkę czasu na to ażeby podjechać na budowę. Głupio się przyznać ale nawet nie jesteśmy w stanie sprawdzić robotników - dorze , że właściciel firmy remontowej to nasz kumpel.Obiecujemy wrzucić jak najszybciej fotki naszej chatki.PozdrawiamyAga i Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 11.04.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 U mnie juz zaczeli Geodeta wytyczył, chłopaki bawią się stalą,jutro koparka,bloczki betobowe,cement i takie tam :)Budowa idzie pełną parą. Kupilismy dachówkę Dachówek na czerwiec gdy chcemy kryć dach praktycznie nie ma (Braas,Rupp,Koramic..)Kupilismy Creaton - ładny jest )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 11.04.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Au nas klęska W piątek przed świętami przyszedł szef ekipy-jednocześnie główny murarz-z wiadomością ,że z powodów losowych nie podejmie się budowy naszego domu. Powód naprawdę-współczuje facetowi,ale wczoraj ekipa miała wejść i działać,a tu frytki.Zostałam na lodzie.Materiał jest na cały dom-dzisiaj przywieżli dachówkę-wykop zrobiony,a rąk do pracy niet.Dziś rozmawiałam z jedną ekipą ale cena przebija chyba Warszawę-60 tyś za samą robociznę .Faceci nie mają co robić ,bo inny inwestor nie ma materiału.Szok Byłam taktowna i nie powiedziałam panu ,że jest głupi.Cena ta to stan surowy bez okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 12.04.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 60 tys.zł.Buehehehe.Idiota i tyle.Trzeba było mu tak powiedzieć Basiu.Niech siedzi w domu i marzy o 60 tys.zł,zamiast wziasc zlecenie za ca. 20 tys.zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 12.04.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Dziś rozmawiałam z jedną ekipą ale cena przebija chyba Warszawę-60 tyś za samą robociznę .Faceci nie mają co robić ,bo inny inwestor nie ma materiału.Szok Byłam taktowna i nie powiedziałam panu ,że jest głupi.Cena ta to stan surowy bez okien. Ale im się w głowach poprzewracało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 12.04.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Dzisiaj castingu dalsza czesc.Jednego olałam,nie może się zdecydować ile chce za robotę.Drugi wziął projekt do wyceny-o 21 wracał z pracy-podobał nam się-młody,ale konkretny chłopak.Z trzecim jestem umówiona w sobotę,a z następnym w poniedziałek.Wiecie co,już przeszła mi ekscytacja tym budowaniem,mam dość.Nie mam już mieszkania,połowy kasy-tego wystarczyłoby mi może na kawalerkę-a mam rozkopaną dziurę,maxy,bloczki,piękną brązową dachówke no i 5 ton stali.Co mam z tym zrobić W tym nie zamieszkam na Gwiazdkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 13.04.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Basiu nie martw sie początki są zawsze cięzkie ,a ten naciągacz to skąd był bo chyba z kosmosu .Nic straconego napewno znajdziecie super ekipe Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 14.04.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Dzisiaj castingu dalsza czesc.Jednego olałam,nie może się zdecydować ile chce za robotę.Drugi wziął projekt do wyceny-o 21 wracał z pracy-podobał nam się-młody,ale konkretny chłopak.Z trzecim jestem umówiona w sobotę,a z następnym w poniedziałek.Wiecie co,już przeszła mi ekscytacja tym budowaniem,mam dość.Nie mam już mieszkania,połowy kasy-tego wystarczyłoby mi może na kawalerkę-a mam rozkopaną dziurę,maxy,bloczki,piękną brązową dachówke no i 5 ton stali.Co mam z tym zrobić W tym nie zamieszkam na Gwiazdkę. Basiu - nie załamuj się kobieto! Co do kasy - połowa - to jak na kogoś kto ma materiały pokupowane na cały stan surowy (pewnie jeszcze zamknięty ), to zostało ci bardzo dużo... Pomyśl o tych galopujących cenach! Ty masz to prawie z głowy! Myśl o tym, że niedługo będziesz urządzała swój domek - wierzę w pozytywne nastawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 14.04.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Basia mając towar jestes mocno do przodu.Kogos znajdziesz i prace ruszą do przodu.Pamietaj-kokodżambo i do przodu Dziś był u nas bardzo pracowity dzień.Zalaliśmy fundamenty. :DW srode o 9 rano wujek z moim tatą weszli na budowę razem z geodeta,a dzis o 15 zostały zalane fundamenty.Fundamenty były szałowane.Nauczyłem się "kręcić" strzemiona :)Ja od wczorajszego wieczora im pomagałem.A dziś wstałem o 5 15 co zdarzyło mi sie od..nie wiem kiedy :)Tempo wujek narzucił zabójcze.Wczoraj skończył o 23 30 by o 5 już pracować. Faktycznie budowa daje niesamowity spid Żona z fasolką miała frajdę ogladajac 24 metorwą pompę i samo betonowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 14.04.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Dzięki za wsparcie wszystkim.Wczoraj byłam tak wściekła,że cały dzień spędziłam na ciężkiej pracy fizycznej,by wyładować złosc.Dziś nie mogłam wstać-wszystko mnie bolało,więc myślałam o sobie a nie o budowie Dzień spędziłam razem z rodziną na budowie,ale bardzo leniwie-oni pracowali.Potem był grill,troszkę gości i jakoś minęło.Trochę poprawia mi humor,że po wczorajszym i dzisiejszym dniu wyglądam jakbym wróciła zChorwacji a nie z budowy.Jestem opalona i faktycznie -przy robocie łapie najszybciej Jutro decydująca rozmowa z jednym wykonawcą.Trzymajcie kciuki,żeby cenowo nie był z kosmosu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 15.04.2007 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Witajcie. Niestety ceny są z kosmosu. Moja kierownik kudowy powiedziała że załapalismy się na ostatnią falę przed lawiną wzrostów cen. My budujemy z keramzytu z Czamaninka. Kupiliśmy bloczki 24cm za 5,9 PLN brutto z dowozem. W piątek ogladałem cennik 11,9 netto bez dowozu !!!!!!!! Jak szefowi ekipy, która bedzie u nas robić szczyty i kominy powiedziałem ile zapłaciłem za to co już stoi (fakt że wszystkie ściany, które stoją robiłem tymi rencami z pomocą majstra) to o mało nie zaksztusił się dymem z papierosa. Ale nie biadolić chciałem. Jak robicie tarasy w swoich chatkach ? Okrągłe czy coś zmieniacie ? Ja po rozmowie z kierownikiem napaliłem się na temat zadaszenia całego tarasu (okrągłego tzn. takiego jak w projekcie ewentualnie powiekszonego o 0,5 metra; podobno za późno na zmiany i nadzór może się przypiąć do takiej zmiany). Coś w stylu parasola nad całym tarasem. Co wy na to ? Chcę jeszcze chytrze wykorzystać przestrzeń pod tarasem i zrobić coś w rodzaju piwniczki. Dobra koniec moich pomysłów. Czekam na wasze opinie PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 16.04.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Ja mam blisko granice sasiadow i u mnie okragły taras sie nie sprawdzi.Robie prostokatny w strone ogrodu..Zadaszenie planuje - markize.Jakikolwiek daszek moim zdaniem zaburzy zupelnie bryłę budynku. Bede miec problem z pokryciem tarasu. Ja jestem zwolenikiem drewna.Zona jak widziala piekne deski w DLH to powiedziala,ze to jest brzydkie Zapytałem o kontrpropozycje,ale od 2 tygodni odpowiedzi nie otrzymałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 16.04.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 My też nie robimy tarasu jak w projekcie. Będzie taki prostąkątny ale niezupełnie - tak nam bardziej pasuje ułożenie na działce. Co do zadaszenia to od początku planowaliśmy markizę i tego się trzymamy. Mamy już położone kabelki do jej zasilania. Taras planujemy zrobić z kostki betonowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 16.04.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Hej wszystkim.Casting na wykonawcę zakończony.Wybraliśmy firmę,która zaproponowała logiczną cenę i najważniejsze,że w poniedziałek może wejść.Nie daliśmy jeszcze odpowiedzi-wszystko działo się dzisiaj-ale jesteśmy właściwie zdecydowani.Martwi mnie tylko,że cała budowę pan planuje zakończyć we wrześniu.Będzie robił nasz dom z doskoku,bo ma rozpoczęte dwie budowy.Ale nie mam wyjścia.W poniedziałek wejdą będą robić fundamenty,wymurują ściany piwnic a potem już można rozplantowac ziemię z wykopu.O moim planie spędzenia świąt w nowym domu ,pan powiedział,że mogę zapomnieć Ale cóż,byle to ruszyło chociaż trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 16.04.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Ajeżeli chodzi o taras,to chyba będzie z kostki i na pewno prostokątny.Ja zmieniłam okna-u mnie taras wychodziłby na północ ,więc okno tarasowe przeniosłam na ścianę zachodnią,a zamiast niego wstawiłam okno takie,jak w gabinecie.Okno w jadalni jest tylko jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 16.04.2007 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Witam OK. A czy wasze zmienione tarasy macie naniesione w projekcie czy liczycie na wyrozumiałość przy odbiorze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 16.04.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Mo architekt powiedział,że taras nie jest trwale związany z budynkiem i nikt do tego się nie doczepi-w dokumentach mam tak jak w projekcie czyli okrągły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 17.04.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Basia byle do przodu.Ile Ci wezmie za robocizne? Ja mam naniesione zmiany ,bo okrągły taras wszedłby poza przepisowe 4 m od granicy sąsiada.Wolałem dmuchać na zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 17.04.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witamy My ciągle daleko w polu - walczymy z tym nieszczęsnym podziałem , ale zdeycdowaliśmy się wobec sytuacji panującej na rynku na ruszenie z poszukiwaniem materiałów. W związku z tym mamy prośbę - czy może nam ktoś przesłać na priv wykaz materiałów na Kryształ przy wskazaniu jaką technologią będzie budować (buduje/zbudował) tzn czy tak jak w projekcie czy może z pustaków ceramicznych (grubość ściany, jakie docieplenie itp)? Z góry dziękujemy i jak zwykle cieplutko pozdrawiamy wszystkich i gorąco wszystkim kibicujemy Asiula - Luna jest przępiekna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 17.04.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Ja nie mam naniesionych zmian jeśli chodzi o taras - liczę raczej na wyrozumiałość , chociaż to nie będzie chyba problem - skupimy się na pokazaniu innych zmian . Basiu - super, że już nie musicie się martwić. Może jednak uda się wam do końca roku przeprowadzić? W końcu jak już będzie we wrześniu stan surowy zamknięty, to jak wcześniej zaklepiesz sobie pozostałe ekipy i materiały to pójdzie już z górki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts