Basia1112 05.07.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 No wreszcie ktoś się odezwał Ja mam nadzieję,że w przyszłym tygodniu będę mogła się pochwalić jakimś postępem.W poniedziałek wchodzi ekipa górali.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 12.07.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Ekipa górali weszła co prawda dzisiaj,ale po pracy od7 do 20.30 są wreszcie widoczne efekty.Co prawda musiałam w ciągu dzisiejszego dnia załatwić im noclegi,bo wcześniejsze nie wypaliły,ale dałam radę-miałam dużo szczęścia .Myślę,że los się do nas już uśmiechnie.A reszta kryształowych zapracowana?No i mała dygresja.Czasami szukamy po całej Polsce,a domek odnajdujemy w sąsiedniej dzielnicy.W niedzielę wybraliśmy się na rowery i natrafiliśmy wybudowany kryształ w naszej miejscowości.Byłam zaskoczona.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 13.07.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Ciesze sie Basiu,ze w koncu u Ciebie ruszyło.Pstryknij fotki tego Kryształa z sasiedztwa. U mnie ciesla z ekipą (razem 5 ludkow) skończył w środę wieźbę.Weszli rano we wtorek i w środę o 12 skończyli I od razu pojechali na inną budowę.Podjechałem wczoraj ok.20 (czwartek) rozliczyc się na tą budowę to tam wieźba byla prawie skończona.Mają skubani tempo....Dekarz wchodzi u mnie w poniedziałek robić dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKA I ANDRZEJ 13.07.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Witam! jesteśmy młodym małżeństwem z okolic Wrocławia i przymierzamy sie do budowy domu.po przejrzeniu tysięcy projektów decydowaliśmy się na Kryształ.Bardzo się cieszę że jest to forum i mam nadzieję że będziemy mogli korzystać z Waszych doświadczeń jeśli chodzi o ten projekt.Na razie jesteśmy jeszcze daleko ,bo dopiero kompletujemy dokumentacje,wszystkie pozwolenia itp. ale myślę że z budową ruszymy na wiosnę przyszłego roku.DO tego czasu chciałabym dopracować ten projekt do naszych potrzeb aby uniknąć niespodzianek-jeśli da się ich uniknąć ) pozdrawiamy serdecznie Monika ,Andrzej i Wiktorek (3mies.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 13.07.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Basiu - super, że w końcu udało się wam znaleźć dobrą ekipę Trzymam kciuki, żeby wszystko szło po waszej myśli. Proszę też za Parr - zrób zdjęcia tego sąsiedniego Kryształa. Monika i Andrzej - witamy w kryształowym gronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKA I ANDRZEJ 16.07.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witajcie, gdzie buduja się wasze domki? prześledziłam troche Wasze dzienniki ale pogubiłam się ,gdzie i kto buduje a fajnie byłoby zobaczyc ten domek na żywo!doczytałam się nawet że ktoś się z kimś spotkał na budowie... proszę o informacje w jakich miejscowościach stają wasze "gniazdka" pozdrawiamy M&A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 17.07.2007 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witajcie. Mam już okna, w nocy (nocami) robię elektrykę bo jutro mają wejść z tynkami a poza tym po staremu. Zwaliło się na mnie tyle pracy, że krążę między pracami a buduję po drodze. Jeszcze z 2 tygodnie i padnę na twarz. W wolnej chwili (może początek sierpnia) wkleję jakieś zdjęcia PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 17.07.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Maciej - nie łam się! Trzymamy kciuki, żebyś nie padł zanim się nie przeprowadzicie Jestem ciekawa też fotek. Pozdrowienia dla rodzinki Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 20.07.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Cześ Wszystki Dawno nas nie było na forum ale odpoczywaliśmy na wczasach . Witam nowych kryształowiczów(my mamy nasz domek w Porębie Wielkiej koło Oświęcimia)zapraszamy do nas .Wstyd się przyznać ale nie miałam czasu żeby wkleić zdjęcia,ale obiecuje poprawę i już niedługoje wkleje .Jeszcze troche pracy w domu zostało ale niedłgo parapetówka Trzymam kciuki za wszystkich Pozdrawiam gorąco Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 26.07.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Hej, hej, muszę się (a właściwie nie "się" tylko Izę i Pawła) pochwalić. Byliśmy wczoraj u nich na budowie i jesteśmy pod wrażeniem. Po pierwsze - jednak rzeczywiście fajny ten KRYSZTAŁ, jak się go zobaczy w rzeczywistości. Po drugie - fajnie rośnie u Izy i Pawła. Po trzecie - być może najważniejsze - świetni ludzie budują ten domek Pozdrawiamy cieplutko i jeszcze raz dzięki My za jakiś tydzień (max. 2 tygodnie) oddajemy projekt do adaptacji do architekta. Nareszcie jakieś konkrety się zaczęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabella_Z 27.07.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 W końcu udało mi sie zalogować. Asia, Jacek - jakby co to już możemy rozmawiać też na forum U nas okna do całego domu przyjeżdzają już najbliższy wtorek więc znowu będzie można się pobawić hahaha Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 27.07.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Miłej zabawy Iza Pozdarwiamy wszystkich i czekamy na jakieś zdjęcia - mnóstwo osób naobiecywało, a tu puściutko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 05.08.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Cześć wszystkim.Jakoś wszyscy zapracowani.My mamy tydzień przestoju -ściany piwnic wymurowane,schody i strop zalane.Teraz kilka razy dziennie jeżdzimy polewać beton.Czasami wyręcza nas sąsiad,od którego bierzemy wodę i polewa również-dzieki.Za tydzień górale zaczynają znowu.Tempo pracy niesamowite,potrafią doradzić no i przede wszystkim poprawili błędy po poprzedniej ekipie ,która powinna kurniki budować a nie domy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zmorka 10.08.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 witam serdecznie wszystkich,właśnie zakupiliśmy z żonką projekt,teraz czekamy na przeróbki, uważnie przeczytałem powyższą lekture , sporo ciekawych rzeczy sie tutaj dowiedziałem,materiał bede kupował u naszych sasiadow tzn w Czechach, ponoc duzo tanszy zobaczymy (mam tam tylko 5 km) jesli ktos chcialby podzielic sie swoimi zdjeciami bedzie mi bardzo przyjemnie, moj adres [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 11.08.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Zmorka - fotki naszego Kryształka znajdziesz w naszym dzienniku budowy A poza tym witamy w naszym gronie Ale z was szczęściarze - też słyszałam, że w Czechach jest dużo taniej - oby wam się w takim razie dobrze i tanio budowało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 13.08.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witaj Zmorka cieszymy się, że dołączasz do nas. My też właśnie projektujemy wszystkie mozliwe zmiany w projekcie. Co Ty zamierzasz zmienić? Pozdarwiamy wszystkich i wciąż czekamy na fotki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 13.08.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witaj Zmorka w naszym gronie,które troszke się powiększa.Życzymy tanich zakupów mat.budow.i dużo cierpliwości-oj będzie potrzebna.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabella_Z 14.08.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Hej Wszystkim To fakt, że jak już prace idą pełną parą to trudno zlaleźć czas na net. Zmorka dobrze będzie U nas Pan kończy już dach, dołożyliśmy jeszcze jedno okno dachowe w garderobie. Ekipa od tynków wewnętrznych już kończy dół zaraz wchodzą do garażu,za chwilę wchodzi druga ekipa od wylewek, w przyszłym tygodniu zaczynamy ocieplać, tym samym wstawiać parapety zewnętrzne. Po wylewkach od razu zamawiamy bramę garażową. Nie chce zapeszać ale może uda się w tym roku zamieszkać? W każdym bądź razie pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zmorka 16.08.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 dzieki za powitanie , co do projektu do wydluzylem garaz, musialem zmienic kat nachylenia dachu na 45 st i kalenica 9 m , wieksze okna na parterze - kuchnia i salon , no i "odizolowałem " kuchnie. zaczynam na wiosne,wiec jescze troche czasu mam na przemyslenia takie czy inne, ale chyba przestane wywijac mozgiem, bo moge wszystko popsuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 17.08.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 My wprowadzamy mnówsto zmian - architekt wczoraj straszliwie narzekał ile to on będzie musiał "naściubić" tych zmian - ale trudno - ma zrobić Przede wszystkim dzięki Izie zdobylismy wiedzę o tym, że otwór w stropie na schody jest za mały i jeśli sie ma powyżej 170 cm to rozbija się sobie głowę - więc trzeba było powiększyć otwór i tym samym zmienić troszkę konstrukcję stropu. A swoją drogą ciekawa jestem, jak ten problem rozwiązali pozostali? Za dwa tygodnie składamy komplet dokumentów o pozwolenie na budowę - czyli już tuż, tuż Pozdarwionka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts