Izabella_Z 20.08.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Witam! Asia, poprawiliśmy trochę ta belkę nad schodami, Panowie od tynków się zlitowali i za zgodą naszego "Boba budowniczego" wycieli jakąś część więc już jest zdecydowanie lepiej (dla nas zupełnie) choć oczywiście nie idealnie (dla tych co powyżej 175 Co do zmian to chyba wwszyscy coś pozmieniali ale przeciez nie ma to jak zrobić dom pod siebie. I tak trzymać Poza tym dzisiaj zaczynają ocieplać. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabella_Z 20.08.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 asiula77 mam pytanie co robicie pod oknami balkonowymi (tymi nad drzwiami wejściowymi) widziałam, że ociepliliście. Czy będziecie tam stosować jakieś parapety albo coś w stylu mini wypustki ? Czy zwyczajnie zostawiacie to tak jak jest? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 20.08.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 asiula77 mam pytanie co robicie pod oknami balkonowymi (tymi nad drzwiami wejściowymi) widziałam, że ociepliliście. Czy będziecie tam stosować jakieś parapety albo coś w stylu mini wypustki ? Czy zwyczajnie zostawiacie to tak jak jest? Pozdrawiam, Mamy tam parapety już zamontowane. U nas nie jest to okno balkonowe do samej podłogi, skróciliśmy je (parapety wewnętrzne są na wys. ok 40 cm). Oczywiście na zewnątrz damy barierki jak w projekcie, ale to nie teraz niestety. Może za rok Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 23.08.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Ale cisza,znowu spadliśmy na którąś tam stronę.Prace budowlane w toku-przynajmniej u nas.Mury pną się do góry.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabella_Z 24.08.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Hej, Chyba ogólnie wstawia sie tam parapety, tak się przygladam takim oknom, więc i my chyba zamontujemy tam parapety. W sumie może sie i zgrają z barierką bo jedno i drugie będzie w ciemnym graficie namal czarne. A tak swoja drogą to wyszedłby tam mini balkonik. Szkoda, że teraz dopiero to widać. Drzwi wejściowe są bez żadnej osłony, wieć jak będzie tam bezpośrednio zacinał desazcz albo zimą śnieg, to drzwi wystarczą na 5 lat. A gdyby zaprojektowano tam większa wypustkę lub właśnie taki daszek nie było by takiego zmartwienia. Zobaczy sie po sezonie jak będzie. Pozdarwiam wszystkie ekipy obecne i przyszłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 24.08.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 My planujemy zamontować taki daszek z poliwęglanu czy jak to się tam nazywa . Widziałam takie w Castoramie - bardzo ładnie to wygląda - jeden z sąsiadów ma zamontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 24.08.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 A czy ktoś ma daszek dzięki zrobieniu balkonika zamiast samej barierki? I może zdjątko takiego rozwiązania? Pozdarwiamy cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabella_Z 24.08.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Asiek i Jacuś Asia, metrix tak ma zrobione, są fotki, musisz sie cofnąć i poszukać. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabella_Z 24.08.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 asiula77 Pstryknęłabyś fotkę u sąsiada i wkleiła na forum..hm? Jak by sie udało było by fajnie. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 24.08.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Ja zrezygnowałam w ogóle z balkonów.Bedą tylko drzwi balkonowe i poszerzona balustrada-w celu wywietrzenia pościeli.Wiem z doświadczenia,że jeżeli jest taras to balkony mają raczej małe wziecie.Jeśli chodzi o wejście, to myślę,że daszek jest ok.-też tak chcę zrobić.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knecka 26.08.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 hejka, jestesmy nowymi posiadaczami projektu domu krysztal.bedziemy wdzieczni za wszystkie wskazowki co warto zmienic na etapie adaptacji(oprocz tego oczywiscie co juz opisane) a moze ktos buduje na Podlasiu? pozdrawiamy Marta i Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabella_Z 27.08.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witamy nowych posiadaczy projektu. Co do zmian, te najważniejsze są już opisane na forum, a reszta wydaje mi się bardzo indywidualna, - jedni powiększają salon, inny wydłużają kuchnię i garaż, itd. Najbardziej aktualne info o zmianach mają Asiek i Jacuś. Sporo pozmieniali, wiec możecie sie podpytać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 27.08.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 A i owszem - pozmienialiśmy: 1. wydłużylismy budynek o 1 m od strony frontu, 2. zrobilismy drzwi do kuchni od razu po lewej stronie tuż po wyjściu z wiatrołapu, 3. zmienilismy układ łazienki i pom. gospodarczego, 4. powiększyliśmy otwór w stropie na schody, 5. robimy balkonik nad drzwiami wejściowymi -jednak 6. powiększylismy trochę garderobę i łazienkę na poddaszu kosztem tych pokoi od frontu budynku. To chyba wszystko Pozdrawiamy cieplutko wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knecka 27.08.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 napewno skorzystamy z Waszych porad, bo szczerze mówiąc jestesmy nowicjuszami w dziedzinie budownictwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 27.08.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Asiek i Jacuś powiedzieli chyba już wszystko U nas jedyne zmiany to wydłużenie garażu o 1,5 m, połączenie pom. gosp. i łazienki na dole w jedno pomieszczenie (kociołek gazowy wisi sobie na ścianie), zlikwidowaliśmy komin w kuchni (ale to był nietrafiony pomysł - odradzam), na górze pozmienialiśmy układ pomieszczeń (mamy 2 małe pokoje od strony ogrodu, jeden z nich z garderobą, oraz naszą dużą sypialnię nad wejściem do domu, z której jest przejście do mojej wielgachnej garderoby ). W sypialni okna nie są balkonowe - parapet wew. jest na wys. ok 40cm. Z powodów oszczędnościowych zlikwidowaliśmy okno połaciowe w garderobie. Acha - z garderoby jest przejście na mały stryszek nad garażem, gdzie na całości mamy strop Teriva. To był jeden z pomysłów naszego pierwszego murarza (chociaż jeden dobry pomysł ). Wejście na strych ten właściwy zrobiliśmy w garderobie. To chyba wszystko... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knecka 27.08.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Z tym stryszkiem to super pomysl chyba tez tak zrobimy, bo uklad pomieszczen na gorze bedzie dokladnie taki jak u Was. na razie jednak musimy od nowa szukac ekipy budowlanej . ekipa, która miala stawiac nasz domek sie rozmyslila.......... nie bede pisac jak to wygladalo. Uwazajcie na panów z Jednaczewa(okolice Łomży). Ale grunt to sie nie zrazac i dzialac dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knecka 29.08.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 hej czy możecie powiedzieć +/- jaki jest kosztbudowy tego domku dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabella_Z 30.08.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Hej! knecka Hm, cięzkie pytanie - zależności z czego budujesz -w zależności jaka droga będzie ekipa - w zależności od ceny materiałów itd. My mamy tak: -dach (bez podbitki) -okna (wszystkie plus jedno ponad plan w dachu) -drzwi wejściowe -wylany taras -hydraulikę -elektrykę (trochę poszaleliśmy) -załatwioną wodę, -tynki wewnętrzne *czekamy na gaz (bo jest tez dziennik budowy gazowy) *jesteśmy w trakcie ocieplania (czekamy na koniec bo panowie tradycyjnie robią gdzie indziej) więc koszt tylko materiału na razie i na dzień dzisiejszy łącznie z fundamentami wyniosło nas to ok 180 tak to wyszło, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 30.08.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Ceny, ceny,ceny .Ja myślałam,że za 120 tyś zmieszczę sie w stanie surowym zamkniętym,ale szacuję ,że 150 może braknąć.Wszystko zależy gdzie,z czego i jak szybko.Dodam ,że niestety (albo stety)robię piwnice,ale na tym etapie to ma niewielkie znaczenie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knecka 31.08.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Dzięki za wszelkie informacje Czyli jest szansa, ze 300 tyś wystarczy zeby zamieszkać (wariant optymistyczny ) Pozdrawiam cieplutko Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts