EDA 15.05.2006 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 @ reksio102 Gdzie budujesz ? Ja też mam odbicie lustrzane i czekam na pozwolenie na budowę. Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 16.05.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 w Międzychodzie tj. w połowie drogi między Poznaniem a Gorzowem Wlkp.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 16.05.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 prosze o podpowiedź jak mam zamieścić zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 16.05.2006 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Witam Nie wiem jak zamieścić zdjęcia, ale wiem gdzie jest Międzychód. Moja żona ma rodzinę w Gorzyniu i Miedzychodzie Jeśli możesz i chcesz to podeślij mi zdjecia na maila. Napisz coś więcej o swoich zmianach w projekcie. Co prawda juz mam projekt po adaptacji ale zmienić coś zawsze można. Ja przedłużyłem garaż o metr i zamieniłem na dole miejscami łazienkę i kotłownię. Wejście do kotłowni od garażu. I podniosłem ścianę kolankową o bloczek. Zmieniłem też ścianę z jednowarstwowej na dwie warstwy keramzyt + styropian. Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wis10 17.05.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Witam Od jakiegos czasu sledze ten watek i cieszy mnie ze ostatnio zaczely pojawiaj sie na nim nowe posty. Krysztal to projekt ktory znalazlem po dlugich poszukiwaniach, w zasadzie spelnia wszystkie moje oczekiwania. Dokonam w nim tylko drobnych zmian w ramach adaptacji, tak ja poprzednicy mysle o zamianie lazienki z kotlownia, mysle takze o wydluzeniu garazu. Macie jakies pomysly na zmiany na poddaszu ? Cztery pokoje to dla mnie za duzo, dodatkowo 2 z nich beda naprawde male. Do reksia102: Jesli mozesz prosze wyslij mi zdjecia o ktorych piszesz na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 17.05.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 ja też zmieniłam na ściane dwuwarstwową ( bloczki z betonu komórkowego plus styropian), na poddaszu przesunęłam łazienkę kosztem pokoju od ogrodu i mam zamiar od ogrodu zrobić jeden pokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 21.05.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Szanowni posiadacze projektu KRYSZTAŁ, jakiego kształtu słup przewidujecie w salonie ( okrągły czy kwadratowy)?Jestem w momencie podejmowania takiej decyzji i zupełnie nie wiem czym się kierować?PS. Zainteresowanych proszę o adresy na jakie mam przesłać zjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 22.05.2006 05:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Witam Jaki słup ? Aż się zastrachałem jak to przeczytałem i dalej do projektu ale tam słupa nie ma... Możesz podać jakieś szczegóły ? PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 22.05.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 O rany, ja też jestem zdziwiona Żadnego słupa nie mam w projekcie... A może ja tego nie zauważyłam? Dawno na ten wątek nie zaglądałam i bardzo się cieszę, że zainteresowanie Kryształem rośnie. Ja planuję rozpocząć budowę w lipcu, w tym tygodniu mam mieć pozwolenie, potem jeszcze kredyt. Budowa w okolicach Torunia. Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 22.05.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Witajcie Ponieważ strop jest z płyt żerańskich na czymś musi się trzymać. W początkowej fazie budowy miał on być na belce żelbetowej w kształcie litery L , niestety okazało się że belka będzie musiała mieć grubość 47cm( wyliczenia archtekta) więc zmieniliśmy ją na 30 cm, ale musi być słup który to wszystko będzie trzymał. Będzie on w na wysokości schodów ( prawa górna strona schodów) mam nadzieję , że sie domyślicie w którym miejscu. Za jakieś dwa tygodnie będzie więźba pozdrawiam sympatyków Kryształka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 22.05.2006 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Ufffff. Ale mnie nastraszyłaś. Ja będę robił teriwe jak w projekcie i chyba zostanę przy HEB-ie bo belka żelbetowa miałaby według obliczeń około 50 cm.Co ze zdjęciami (adres podałem na Priva) ? Czekam niecierpliwie tym bardziej że niebawem zaczynam budowe. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 22.05.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Jak już wczesniej wspominałam , nie kupowałam tego projektu z internetu, tylko przerysował go miejscowy architekt. Pierwszym rozwiązaniem był podciąg żelbetowy , jednak w trakcie okazuje się że za bardzo wystaje (około 40 cm) i zdecydowaliśmy sie na słup który podtrzymuje podciąg który w tym przypadku wystaje na ok.15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 22.05.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Reksio 102 - ale ci zazdroszczę! Jak ja bym chciała już być na tym etapie co ty.... No ale jeszcze trochę i też zaczniemy. Na razie czytam i uczę się. Do mnie też jeśli możesz prześlij zdjęcia - bardzo jestem ciekawa twoich rozwiązań i ogólnie - jak wygląda ten domek w realu Mój mail: [email protected] Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 26.05.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Reksio - Dziękuję za zdjęcia - fajnie już wygląda twój domek. Mam nadzieję, że jak będzie już dach to też się nam pochwalisz Eda - jak tam pozwolenie na budowę? U nas sie trochę opóźnia przez projektanta, który nam załatwia papiery A ja mam ekipę na lipiec umówioną bo obiecał, że w 2 tygodnie to załatwi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 27.05.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 W jakiej kwocie macie zamiar się zmieścić? Jaką wartość inwestycji podajecie przy kredycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 27.05.2006 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Witajcie Pani w starostwie powiedziała, że za dwa tygodnie mogę się zapytać co sie dziaje z moimi papierami. Wniosek składałem 10.05 a pani mówi, że majowych spraw jeszcze nie ruszyła. Ale mam nadzieję koło 15.06 pozwolenie mieć i w okolicach początku lipca zaczynać. Całość inwestycji szacuję z działką na 260000 (tak ustaliłem z gościem w PKO) a za ile wybuduję... mam max 200000 z kredytem i w tym muszę zrobić wszystko bo inaczej bedzie kiepsko, kiepściutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 28.05.2006 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Nasz projektant składał wniosek 8 maja, obiecał że w dwa tygodnie pozwolenie będzie. Ale okazało się, że brakuje jakiegoś papierka no i w czwartek biegaliśmy i uzupełnialiśmy papiery. Niestety w piątek Starostwo miało wolne, więc dopiero jutro dostaną ponownie nasz wniosek. Ale planuję od wtorku "atak" telefoniczny na Starostwo. Mam nadzieję, że uda się termin przeskoczyć i dostaniemy pozwolenie w tym tygodniu. Bo bez tego nie możemy składać wniosku o kredyt. A na decyzję też się przecież czeka (nie mówiąc o podpisaniu umowy).My bierzemy 250.000 kredytu ale mam nadzieję, że nie trzeba będzie brac ostatniej transzy (też chcę się zmieścić w 200.000). Działka wg rzeczoznawcy ma wartość 54 tys. zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 28.05.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Reksio, Eda - mam pytanie. Robiliście może kosztorys do banku? Dostałam orientacyjny kosztorys stanu surowego wraz z projektem, ale to są raczej stare ceny.... Ile powinnam waszym zdaniem dodać do tego?Właśnie siedzę nad czymś takim i nie mam pojęcia co ile może kosztować. A przyszły kierownik budowy będzie dopiero za dwa tygodnie. Najgorsze jest to, że do banku muszę podać szczegółowo co ile mnie wyniesie. A kto to teraz może wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 29.05.2006 04:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Zależy w jakim banku chcesz wziąć kredyt. Gdzieś na forum przewalał się kosztorys dla banku. Trochę go pozmieniasz i bedzie. Odnośnie realnych cen to musisz usiąść policzyć. Np. materiał na ściany wyszedł mi około 10 tys. na strop koło 5 tys (bez tych cholernych dwuteowników) dachówka z osprzętem 10 tys okna około 9-15 tys (wszystkie ceny z VAT) Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 29.05.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Eda - bardzo ci dziękuję. A co będziesz miał na dachu? Tak jak w projekcie dachówkę ceramiczną? Bo my chyba cementową. I jak liczyłam to mi więcej kasy na ten dach wyszło. Ale ze mnie żaden matematyk , więc chyba dam projekt do hurtowni to mi dokładnie policzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts