Basia1112 03.08.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 A już myślałam,że kryształowicze się obrazili na swoje budowy i dlatego milczą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 19.08.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Hej, hej, gdzie się wszyscy podziali - nie wierzę, że nie macie czym się pochwalić A może ktoś ma dopiero teraz (po zamieszkaniu już w Krysztale) jakieś uwagi, co by zmienił, bo my własnie na progu budowy jesteśmy - za dzień lub dwa (albo trzy) pierwsza łopata, "kamień wegielny" juz przyszykowany i aż się pali do uroczystego "wbudowania" A tutaj ku pokrzepieniu serc od innych Kryształowiczów - cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikusie 20.08.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 No to ja się pochwalę, że w poniedziałek 18.08 wylana została płyta na murach parteru naszego Kryształka.Czy ktoś z szanownych murował Kryształ z Porothemru ? Jeżeli tak to na ile pustaków ponad płytę murowaliście (tzw. ścianę kolankową). Bijemy się z myślami między dwoma, a trzema plus wieniec i murłata. pozdrawiam i wszystkim ropoczynającym powodzenia żuyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knecka 20.08.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 witam, u nas są trzy + wieniec + murłata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlodek74 24.08.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Ja postawiłem 2 pustaki plus wieniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz.dabro 25.08.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Asiek i Jacuś...jak Wam idzie? U nas chyba dobrze...to znaczy w piątek zaczynają murować już ściany. My zastanawiamy się nad kolorem dachówki - tylko pozornie jest łatwo http://images26.fotosik.pl/269/78c9a5000447bdcamed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 26.08.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Ależ Wy już macie duuuuuuużo zrobione Gratulujemy. Co u nas - zparaszam do dziennika - jeszcze nie zaczęlismy - może jutro?? Natomiast dachówka już zamówiona - NibraF7 kolorek podstawowy (czyli ceglasty) + warstwa angobowana. Podbitka i wykończenia dachu będą ciemnobrązowe - tak jak rynny i okna. Taki przynajmniej jest na razie plan. Pozdrawiam wszystkich cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 26.08.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Dzięki za zaproszenie. Nasz Kryształ z bólach zaczyna się rodzic jutro wczesnym rankiem. Zobaczymy. Obiecuję dokumentowac na bierząco. Oczywiście jeżeli ktoś z Podlasia buduje - zapraszam na plac boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knecka 26.08.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 My budujemy na Podlasiu więc zapraszam jeśli macie ochotę zobaczyć stan surowy zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shaman 07.09.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 witam wszystkich Krzyształowych To mój pierwszy wpis na tym forum więc kłaniam się w pas. Kryształ wydaje się być najlepszym projektem także dla naszej działki. Wszystko zaczęło się od wakacyjnej fotki - tej poniżej. Jak uważacie? Czy to też jest kryształ? http://img229.imageshack.us/img229/9859/img1627ld0.jpg Bardzo zależy mi na podwójnym garażu (chociaż żona stara się podkopać we mnie tą pewność jak tylko może) . Jak widzicie ten domek na zdjęciu? Architekt skrytykował mówiąc, że ma zachwiane proporcje bo pewnie inwestorzy podnosili ściankę kolankową. czekam na Wasze komentarze.. i na odpowiedź Basi1112 - której wysłałem parę słów na priva pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 07.09.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Zdjęcie fajne i wydaje się,że to kryształ.Szkoda,że na ten 2 garaż nie wpadłam.Odpowiedz poszła na priv.Oczywiście zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz.dabro 07.09.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Witamy znów, domu przybywa a my pokonujemy kolejne problemy. Temat weekendu - schody. Zdecydowaliśmy się na schody betonowe a nie drewniane. Niby 2,99m w górę a problem jak nic. My z żoną inżynierowie, ale nie budowlańcy więc trochę nam to zajęło. Poniżej to, co udało się nam wydumać. Co o tym myślicie? Ile macie schodów, jaka jest wysokość i głębokość stopnia? Nam wyszło 17 sztuk, głębokość 29cm a wysokość 17,5cm, szerokość schodów 90cm. A tak to mniej więcej wygląda: http://images39.fotosik.pl/8/ec9b5795bfe58a1fm.jpg A propos tego domku wyżej - to chyba nie kryształ...? Dwa wyjścia na taras z salonu? Tak czy inaczej domek podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shaman 07.09.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Kolega ma schody drewniane, ażurowe - wyglądają lekko a jednocześnie solidnie. Niestety nie mam fotek. Ale mam ich rzut z projektu. http://img129.imageshack.us/img129/7428/schodywk1.png Zajmują mniej miejsca niż przedstawione przez Ciebie, bo tylko 385cm, ale można je przedłużyć. Gdzieś wyczytałem że 15 stopni to ilość optymalna przy jednym biegu. Jeszcze co do zdjęcia z podwójnym garażem - rzeczywiście nie zwróciłem uwagi, że są dwa wyjścia na taras co sugerowało by oddzielne pomieszczenia. Hmm... może zmiany w projekcie poszły dalej niż tylko dołożenie stanowiska garażowego i podniesienie ścianki kolankowej? Samo zdjęcie zrobiłem w Rumii w czasie ostatnich wakacji.. to dla mnie drugi kraniec Polski - ale z pomocą Zumi.pl i telefonu może uda mi się skontaktować z właścicielami Będę próbował - jutro zapowiada mi się dzień przy słuchawce - a ja mam wrodzoną alergię na rozmowy telefoniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 07.09.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Wg. mnie to kryształ na bank.Zwróćcie uwagę na drzwi tarasowe.W projekcie są na tylnej elewacji,a tutaj na zachodniej.Ja zrobiłam też taką zmianę,więc zwróciłam uwage.Te drugie pojedyncze wyjście jest vzamiast tych 2 okienek w jadalni.A co do ścianki to podwyższają prawie wszyscy.Trzeba pamiętać tylko,żeby przedłużyć krokwie i proporcje są zachowane.Ale o tym trzeba pamiętać na etapie zamawiania więżby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shaman 10.09.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Basiu masz rację - udało mi się skontaktować z właścicielem tego domu. To KRYSZTAŁ po przeróbkach. Jak się uda to będę miał rzuty z projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knecka 10.09.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 no to ładnie jak mój mąż zobaczy, że w krysztale może być podwójny garaż... to zimą czeka mnie poranne odśnieżanie auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adanek 10.09.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 no podwójny rzeczywiście fajny, na szczęście na bank nie zmieścił by się nam na działce, więc się nie załamuję A my jak narazie usilnie przymierzamy sie do fundamentów - możliwe że w przyszłym tygodniu wystartujemy. Trzymajcie kciuki za pogodę!!!!!! Jak narazie spaliłem tylko siano z działki i zalaliśmy randapem Aha i jeszcze prośba - nie pamiętacie ile sztuk +- wychodzi na budowę z maxa lub porothermu - zależy jak budowaliście? Nie możemy się zdecydować na materiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shaman 10.09.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 knecka - pocieszę Cię - ten garaż ponoć nie jest zbyt wygodny w użytkowaniu ze wzgl. na słup stojący w środku, który podpiera strop parteru adanek - jak szeroką masz działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adanek 10.09.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 shaman => działka ma 19x38m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knecka 11.09.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 shaman knecka - pocieszę Cię - ten garaż ponoć nie jest zbyt wygodny w użytkowaniu ze wzgl. na słup stojący w środku, który podpiera strop parteru - uffff dzięki za pocieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts