Pikusie 11.09.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witam wszystkich serdecznie. Ponieważ powoli dochodzimy do etapu pokrycia dachowego mam pytanie co do rozmiru okien dachowych. Czy wstawiacie okna w rozmiarze takim jakie są w projekcie , czyli 78x140 ?, czy może mniejsze. Nie potrafię sobie tego wyobrazić, a może ktoś ma zdjęcia poddasza z jakimś konkretnym rozmiarem okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knecka 11.09.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 my mamy 78 x 140 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 11.09.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Ja też mam 78x140 i wydaje się,że mniejsze wyglądałyby śmiesznie.Ma to dawać również światło,więc ten wymiar 140x78 jest optymalny -ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yogi82 18.09.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Witam wszystkich.Ja już mam stan surowy zamknięty, budowałem z pustaków żużlobeton 30cm (ściany konstrukcyjne) - najtańszy materiał do tego będzie ocieplenie ze styropianu 12cm. Na piętrze ściany działowe z bloczków z betonu komórkowego. Podwójny garaż jest ciekawym rozwiązaniem, ale jak chyba większość osób która wybrała ten projekt dysponuję wąską działką (18,3m ale za do długa na ponad 70m). Mam pytanie jakie dawaliście ocieplenie dachu? Oczywiście pod dachówkę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yogi82 18.09.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Buduje ktoś w okolicach Pszczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 18.09.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Ja buduję- a właściwie wybudowałam,teraz wykończenia- w Tychach.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adanek 19.09.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 ja buduje w Kobiórze, ale narazie mam tylko ściągniętą ziemie z działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
horwatt 19.09.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 śledze poczynania kryształowców od jakiegos czasu. Dzieki Wam przekonałem sie do tego sympatycznego projekciku i sam zacząłem budowę. Najgorsze w tym całym bałaganie to papierologia:) Cały etap makulatorowy, jak go nazywam, zajął mi blisko 1,5 roku lecz szczęśliwie dobrnąłem do końca i w zeszły piątek ruszyła budowa. Dżizus jak się cieszę, mam tylko nadzieję że stan surowy będzie jeszcze przed Trzema Królami, bo jak wiemy, ekipa będzie miała kolejny wolny dzień Pozdrawiam i miłego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 19.09.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Cieplutko witamy w naszych skromnych progach W jakiej okolicy budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
horwatt 19.09.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 w okolicy szczecina:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yogi82 20.09.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Witam * Basia1112 * jakie robiłaś schody? Chyba że jeszcze nie masz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 21.09.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Schody się robią -drewniane Podobno betonowych się nie dało zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yogi82 21.09.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 A gdzie się robią? Może kogoś polecisz? U mnie się za chwile będą robić wylewki więc na schody nadchodzi czas... myślałem o takiej jednej firmie z Kobióra, ale nie widziałem żadnego wykonania... Betonowe w Krysztale także robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yogi82 21.09.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Mi i jeszcze zostało wybrać kominek... taras i schody przed domem z chodnikiem no i wjazd do garażu. Taras wyjdzie dosyć drogo bo mam działkę lekko z górki z tyłu jest ok. 80cm do drzwi na taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knecka 22.09.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 My mamy schody betonowe;-) ale faktycznie była z nimi niezła przeprawa... od środy wchodzi ekipa tynkarzy;-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 22.09.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Yogi 82 .Schody robią się chyba w ...Pszczynie Myślę,że w ciągu miesiąca będą montowane.Zobaczę jaki będzie efekt,wtedy polecę stolarza.W Kobiórze też robią,ale wybrałam Pszczynę.A gdzie Ty budujesz dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yogi82 22.09.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 A dokładnie to w Jankowicach koło Pszczyny... więc chętnie zobaczę efekt:-) Można wiedzieć jaka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adanek 23.09.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 WITAM! Mam pytanie do zaawansowanych w budowie Jak wysokie robiliscie fundamenty? Fachowcy mówili mi, że musi być ok. 1,4m pod ziemia, a w projekcie poziom gruntu jest na -0,5m, garaz -0,38 (dokladnie nie pamietam, nie mam przed soba projektu). W takim razie wychodzi jakies 2m fundamentu Jak Wy laliście? Wybieram sie do kierownika i chce sie uzbroic w jakas wiedze Z góry dziękuję za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 03.10.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Ależ nam ucichł wątek...Gdzieście, gdzie Kryształowicze? adanek - to bardziej od warunków na działce i indywidualnej adaptacji projektu zależy niź samego projektu - nie wiem dokładnie jak jest u nas, ale kojarzy mi się, że podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 08.10.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 No i gdzież się wszyscy podziali jak ja tu miliona porad potrzebuję? Np. - jakie dawaliście płytki elewacyjne koło drzwi wejściowych i pomiędzy oknami? albo - gdzie w kuchni macie okapy nad kuchenką i którędy tam doprowadzona jest wentylacja? I tak w ogóle - wciąż powtarzające pytania o to, jak się mieszka w Krysztale? Bardzo potrzebne ku pokrzepieniu serc budujących i końca jeszcze nie widzących Pozdrawiamy wszystkich cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts