knecka 08.10.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 no właśnie Ci co już mieszkają zapomnieli o nas .... u nas działa ekipa tynkarzy, potem hydraulicy i wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 08.10.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 U nas prace wykończeniowe trwają-płyty g-k,szlifowanie,malowanie itp.Cały czas czekam ,aż wyschną wylewki ,bo nie mogę kłaść parkietu ,schody czekają,drzwi zamówione,ogrzewanie działa-jest cieplutko.Ale czy do świąt zdążymy?????????Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 08.10.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Olali nas, olali Ale mamy jeszcze siebie A zatem skorzystam z tego - jakie macie schody wewnetrzne i czy były jakieś z nimi problemy? Nasz majser własnie starsznie narzeka na schody (ja chcę koniecznie betonowe), że będą na pewno niewygodne i w ogóle ledwie sie mieszczą i rabek wyjdzie "w świetle" przejścia do łazienki i gabinetu na parterze. A jutro już mają je zalewać, więc wszelkie zmiany i decyzje muszą zapaść dziś. Ratunku!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 08.10.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 U nas schody będą drewniane,betonowych podobno się nie dało zrobić(a fachowcy od schodów byli dobrzy).Najgorsze to ciągłe wchodzenie po drabinie i wciąganie wszystkiego na górę.A jak wyjdą zobaczymy jak zamontują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knecka 08.10.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 schody betonowe(nie było łatwo ) ale się uparłam i mam . u nas powiększyliśmy otwór na schody kosztem lekkiego wcięcia w sypialnię,. zlikwidowaliśmy także podciąg nad nimi. ogólnie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 08.10.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 schody betonowe(nie było łatwo ) ale się uparłam i mam . u nas powiększyliśmy otwór na schody kosztem lekkiego wcięcia w sypialnię,. zlikwidowaliśmy także podciąg nad nimi. ogólnie jest ok To ile Wam wyszło stopni i w jakim rozmiarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knecka 08.10.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 z tego co pamiętam to 17 stopni 17x25x90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwelTom 08.10.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Witam wszystkich. Jeszcze do niedawna myśleliśmy, że mamy sporo czasu, aby podjąć decyzję: schody drewniane czy betonowe? Niestety ten czas już minął. Teraz muszą być drewniane. Po długich poszukiwaniach jestem prawie pewna , któremu stolarzowi dam to zlecenie już w najbliższym czasie, gdyż czas oczekiwania jest dłuuugi... Dodam tylko, że po paromiesięcznej przerwie na budowie ruszyło. Zrobiono strop, mury piętra i zaczyna pojawiać się więźba. Powstają kominy, dokładnie ta część, która wystaje ponad dach. Za trzy tygodnie montaż bramy garażowej i okien... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 09.10.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Gratulujemy sukcesów EwelTom z tego co pamiętam to 17 stopni 17x25x90 a u mnie ostatecznie będzie lipa 17 stopni 19x25, ale za dużo teraz by trzeba kombinacji, żeby cokolwiek z tym zrobić (a i tak niewiele by się zyskało). Całe szczęście, że jednak pojechałam na budowę, bo zaszalowali Chłopcy schody o szerokości 80 cm - to by dopiero był dramat na całej linii. Ostatecznie będą 95 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 12.10.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 A u nas od czwartku podobno będzie się robić ocieplenie zew.a jak dopisze pogoda -i kasa -to razem z tynkiem.Pierwsza ekipa,która wyprzedziła planowany czas .Pozdrawiam. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 16.10.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 A gdzie są Basiu zdjęcia Twojego Kryształka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 16.10.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Moje zdjęcia??Wstyd się przyznać,ale nie nauczyłam się jeszcze wklejać zdjęć Ciągle się do tego przymierzam ale.....ciągle odkładam.Obiecuję,że kiedyś się poprawię.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 21.10.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Oj Basiu, Basiu - koniecznie się popraw!!! Ja jestem szalenie ciekawa, jak Twój kryształek wygląda i w ogóle... A wklejanie wclae nie takie trudne - tylko taki się diabeł na początku wydaje straszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shaman 21.10.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 A ja byłem, widziałem i zapewniam, że wygląd domku Basi jedynie nas utwierdził w przekonaniu, że Kryształ to dobry wybór A jeszcze przecież wiele było do zrobienia! Niestety nasza wersja tego projektu dopiero powstaje, potem droga przez papiery, potem przez kredyt itd.. więc niestety dłuuugo jeszcze nie będę mógł nic napisać od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 21.10.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 (...) więc niestety dłuuugo jeszcze nie będę mógł nic napisać od siebie Ale kibiców już masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 21.10.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Shaman-ja również Wam kibicuję.Każdy z nas przechodził etap papierkowy,kredytowy itd,więc wiemy jak to się ciągnie,ale potem...My bardzo chcielibyśmy się wprowadzić w grudniu,ale sam widziałeś ile jeszcze pracy Wracamy do domu około godz.23 i regenerujemy się,żeby mieć znowu siłę na jutro.Ale następny krok do przodu-możemy już brać prysznic w naszym domku To zdecydowanie ułatwia nam życie,bo powrót samochodem po szlifowanou k-g to Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 22.10.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam wszystkich. Ja jestem dopiero na etapie wybierania projektu ale coraz bardziej skłaniam sie ku Kryształowi. Chciałabym się zapytać tych co budują w nim piwnicę gdzie umieścili wejście i schody do niej? Mam pewien koncept ale wolę przed ostateczną decyzją poznać jak najwięcej pomysłów (przyznam że wiele niektóre pomysły zmian tutaj zaproponowane bardzo mnie zainspirowały - a mój Kryształ w środku niewiele będzie przypominać oryginał - już nie mówiąc że będzie budowany w technologii murowanej tylko drewnianej) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 22.10.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Aneczkab,ja mam dom z piwnicami.Wejście jest z garażu.Dom buduję w Tychach,więc po prostu podjedz i zobacz jak to wygląda u mnie.Może coś Ci to pomoże.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 23.10.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Aneczkab,ja mam dom z piwnicami.Wejście jest z garażu.Dom buduję w Tychach,więc po prostu podjedz i zobacz jak to wygląda u mnie.Może coś Ci to pomoże.Pozdrawiam. Byłoby wspaniale. Wysłałam w tej sprawie prywatną wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 26.10.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 A ja byłem, widziałem i zapewniam, że wygląd domku Basi jedynie nas utwierdził w przekonaniu, że Kryształ to dobry wybór A jeszcze przecież wiele było do zrobienia! Niestety nasza wersja tego projektu dopiero powstaje, potem droga przez papiery, potem przez kredyt itd.. więc niestety dłuuugo jeszcze nie będę mógł nic napisać od siebie Mogę potwierdzić - domek powstaje prześliczny i podobnie jak Shaman o wiele bardziej po tej wizycie jestem przekonana do tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts