Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt KRYSZTAŁ pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Olali nas, olali :cry:

Ale mamy jeszcze siebie :)

A zatem skorzystam z tego - jakie macie schody wewnetrzne i czy były jakieś z nimi problemy? Nasz majser własnie starsznie narzeka na schody (ja chcę koniecznie betonowe), że będą na pewno niewygodne i w ogóle ledwie sie mieszczą i rabek wyjdzie "w świetle" przejścia do łazienki i gabinetu na parterze. A jutro już mają je zalewać, więc wszelkie zmiany i decyzje muszą zapaść dziś. Ratunku!!!!

Witam wszystkich.

Jeszcze do niedawna myśleliśmy, że mamy sporo czasu, aby podjąć decyzję: schody drewniane czy betonowe? Niestety ten czas już minął. Teraz muszą być drewniane. Po długich poszukiwaniach jestem prawie pewna :roll:, któremu stolarzowi dam to zlecenie już w najbliższym czasie, gdyż czas oczekiwania jest dłuuugi...

Dodam tylko, że po paromiesięcznej przerwie na budowie ruszyło. Zrobiono strop, mury piętra i zaczyna pojawiać się więźba. Powstają kominy, dokładnie ta część, która wystaje ponad dach. Za trzy tygodnie montaż bramy garażowej i okien...

Pozdrawiam

Gratulujemy sukcesów EwelTom

z tego co pamiętam to 17 stopni 17x25x90

a u mnie ostatecznie będzie lipa :-? 17 stopni 19x25, ale za dużo teraz by trzeba kombinacji, żeby cokolwiek z tym zrobić (a i tak niewiele by się zyskało). Całe szczęście, że jednak pojechałam na budowę, bo zaszalowali Chłopcy schody o szerokości 80 cm - to by dopiero był dramat na całej linii. Ostatecznie będą 95 cm.

A ja byłem, widziałem i zapewniam, że wygląd domku Basi jedynie nas utwierdził w przekonaniu, że Kryształ to dobry wybór :) A jeszcze przecież wiele było do zrobienia!

Niestety nasza wersja tego projektu dopiero powstaje, potem droga przez papiery, potem przez kredyt itd.. więc niestety dłuuugo jeszcze nie będę mógł nic napisać od siebie :(

Shaman-ja również Wam kibicuję.Każdy z nas przechodził etap papierkowy,kredytowy itd,więc wiemy jak to się ciągnie,ale potem...My bardzo chcielibyśmy się wprowadzić w grudniu,ale sam widziałeś ile jeszcze pracy :roll: Wracamy do domu około godz.23 i regenerujemy się,żeby mieć znowu siłę na jutro.Ale następny krok do przodu-możemy już brać prysznic w naszym domku :D To zdecydowanie ułatwia nam życie,bo powrót samochodem po szlifowanou k-g to :o Pozdrawiam wszystkich.

Witam wszystkich.

Ja jestem dopiero na etapie wybierania projektu ale coraz bardziej skłaniam sie ku Kryształowi.

Chciałabym się zapytać tych co budują w nim piwnicę gdzie umieścili wejście i schody do niej? Mam pewien koncept ale wolę przed ostateczną decyzją poznać jak najwięcej pomysłów (przyznam że wiele niektóre pomysły zmian tutaj zaproponowane bardzo mnie zainspirowały - a mój Kryształ w środku niewiele będzie przypominać oryginał - już nie mówiąc że będzie budowany w technologii murowanej tylko drewnianej)

Pozdrawiam :D

A ja byłem, widziałem i zapewniam, że wygląd domku Basi jedynie nas utwierdził w przekonaniu, że Kryształ to dobry wybór :) A jeszcze przecież wiele było do zrobienia!

Niestety nasza wersja tego projektu dopiero powstaje, potem droga przez papiery, potem przez kredyt itd.. więc niestety dłuuugo jeszcze nie będę mógł nic napisać od siebie :(

Mogę potwierdzić ;) - domek powstaje prześliczny i podobnie jak Shaman o wiele bardziej po tej wizycie jestem przekonana do tego projektu :p