EDA 29.05.2006 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Witam Wycena dachówki jest dla ceramiki Koramic L-15 czerwona angoba. Wycenę dostałem z hurtowni w Olsztynie. Ceny przystępne i transport dość tani. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 02.06.2006 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Witam, Eda - czy ty już zamawiałeś jakieś materiały na budowę? Zastanawiam się jak długo czeka się od zamówienia, i w którym momencie zamawiać jak planuję rozpocząć w lipcu (a nie wiem dokładnie kiedy). Obejrzałam sobie twoją dachówkę w necie - ładnie wygląda . Ja jeszcze nie mam pojęcia jaką dokładnie wybiorę, słyszałam że cementowe Euronit są ok. Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 02.06.2006 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Witam. Zamówiłem dziś bloczki keramzytowena ściany nośne i działowe i strop. Na beton komórkowy z Solca gdybym zamówił dziś to realne jest że będzie na drugą połowę lipca za zawrotną cenę. Jeśli będziesz zaintersowana keramzytem służę namiarami na przedstawiciela na PM Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muszyniak 03.06.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Drodzy inwestorzy, dawno się nie odzywałem ale również bardzo cieszę się że ten temat ruszył z kopyta, jestem bardzo zainteresowany zdjęciami z budowy domku, bardzo proszę w miarę możliwości o przesyłkę na mój adres, [email protected] , czekam z niecierpliwością i życzę udanych przemyśleń w inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 09.06.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 MAM POZWOLENIE NA BUDOWĘ!! I do tego od razu dostałam pieczątkę i mam już prawomocne Teraz szybciutko kredycik... Eda - a jak z twoim pozwoleniem - masz już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 09.06.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Asiula domek ładniutki..ale tak jak zasugerowała zielonooka dużo wczesniej.....pomieszczenie 5, 7 i 8 tam jest za ciasno....z 7 i 8 zrobiłabym jedno ...i na górze za duzo i małe te pokoiki...przemysl to ...życze powodzenia ...czekamy na efekty i zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 17.06.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 asiula jeśli można wiedzieć w jakim banku się starasz o kredyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 19.06.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Reksio - złożyłam wnioski do mBanku i GE Money. Teraz czekam na decyzje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 24.06.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Mam pytanie odnośnie pełnego deskowania dachu. Robicie czy raczej planujecie położyć samą folię? Ja ciąglę biję się z myślami - deskowanie to w moim przypadku koszt ok 10 tys. zł (niestety nie wiem ile kosztowałaby porządna folia). Jak będzie u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 25.06.2006 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 witamJa odpuszczam deskowanie. Po konsultacji z konstruktorem pocieniłem krokiew do 9x18 cm i deskowanie było by dodatkowym obciażeniem. A cena 10 tys jest chyba trochę zawyżona. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 27.06.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Eda - w tartaku za zaimpregnowane deski zpłaciłabym 6 tys. zł + robocizna 3 tys zł (dowiadywałam się) + coś tam jeszcze i wyjdzie ok 10 tys. zł niestety. Dlatego dzisiaj wymyśliłam, że położymy płyty OSB - są trochę tańsze od drewna. A tak z ciekawości zapytam - jak tam przygotowania? A może już rozpocząłeś budowę? Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 27.06.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 ja planuję dobra folię i mam nadzieję że to wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 29.06.2006 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Witaj Dziś żona idzie po uprawomocnienie decyzji do starostwa i zgłosić rozpoczęcie budowy. Ja od trzech dni jestem we Włocławku na wyjeździe więc mogę co najwyżej telefonicznie kierować przygotowaniami Ale powoli zaczynam ruchy. Myślę że w przyszłym tygodniu ruszymy. Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 29.06.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Witam Mój mąż zgłosił rozpoczęcie budowy wczoraj. Też planujemy ruszyć pod koniec przyszłego tygodnia. Wreszcie! Cieszę się że zaczynamy razem - będę miała do kogo podjechać co nieco podpatrzeć Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 03.07.2006 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Witam Ja już wiem gdzie dokładnie będzie mój domek stał i jaki będzie duży W czwartek będzie chyba oficjalne przybicie tablicy i rozpoczęcie robót. Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 09.07.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Witam, u nas wszystko sie niestety opóźni. Nasza ekipa wejdzie dopiero 22 lipca. No ale co się odwlecze.... Eda - jak tylko będziesz miał pierwsze zdjęcia z budowy - pamiętaj - nie zapomnij się nam pochwalić! Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 22.07.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Nikt się nie odzywa.... Eda, Reksio - jak budowa? Ja muszę się pochwalić - dziś oficjalnie zaczęliśmy - geodeta wytyczył budynek, są też wykopane fundamenty. Od poniedziałku wszystko ruszy pełną parą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 23.07.2006 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Witam Wczoraj położyliśmy pierwszą warstwę bloczków fundamentowych. Myślę,że do końca tygodnia będą fundamenty. Ale też skończy mi się urlop i trzeba będzie jakoś kombinować. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 23.07.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Witaj Eda, a masz już jakieś zdjęcia? Ja wczoraj obowiązkowo fotki robiłam jak wytyczali i kopali Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 24.07.2006 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Witam Zdjęcia mam ale na razie tak sporadycznie siadam przy komputerze że nawet o nich nie myślę. W przyszłym tygodniu będę w pracy to coś wymyślę. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts