knecka 28.10.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 ja mam 2 garderoby , ale żadna nie jest ogólniedostepna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 28.10.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 a gdzie ejst druga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 28.10.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 OOOO - ozywiło nam się forum To może ktoś się jeszcze wypowie a propos salonu - knecka - jaki układ planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 28.10.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Kryształ co prawda nie pozwala na takie rozwiązania ale patrzcie jak ładnie: http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/51,62805,3717548.html?i=2 Monotematycznie ale mimo to ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 28.10.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 a propo garderoby. My zostawiliśmy taka jaka jest w projekcie. Wczoraj mi ją zrobiono i co? i pstro - włażę na górę, sprawdzam a tam... ciasnawo... OK - pod skosem pójda jakieś szafki na buty, na prawo wieszaki i nie ma się gdzie ruszyć... Jakbym te naszą garderobe ogólnie udostepnił to nie miałoby to sensu bo nic by się realnie nie zmieściło więc dzieciary do swoich szaf powędrują. Jak byłam u Basi1112 to ta garderoba wydała mi się dość duża. Chociaż fakt - tylko na nasze ciuchy. Dzieciaki właśnie będą miały tą nazwaną "ogólną" a co tam się nie zmieści będzie w ich pokojach (dzieci jeszcze nie mam - pierw chce się dorobić kredytu potem potomstwa :]) - ale jak pamiętam swoje dzieciństwo to i tak wolałam wszystkie bibeloty mieć w pokoju a nie gdzieś w pomieszczeniach które "nie były moje" dlatego tam podejrzewam że będą takie rzeczy mniej używane (typu ciuchy sezonowe itp) OOOO - ozywiło nam się forum To może ktoś się jeszcze wypowie a propos salonu - knecka - jaki układ planujesz? Ludzie coraz mniej na budowie siedzą to się na forum przenoszą A tak poza tym to moje na razie inspiracje salonowe umieściłam w ostatniej notce w moim dzienniku. Za wcześnie jeszcze w moim przypadku na jakieś konkrety. Jeszcze muszę znaleźć architekta przed kupnem projektu (niech architekt - czyli teoretycznie osoba wykształcona w tej dziedzinie - wypowie się czy te zmiany nie sprawią że dom się rozpadnie albo będą bardziej uciążliwe niż funkcjonalne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knecka 28.10.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 a gdzie ejst druga? połączyliśmy pomieszczenia od frontu i tam jest garderaoba i nasza sypialnia, a garderoba, która była przewidziana dla pokoiku od frontu jest teraz garderobą pokoju "tylniego" - hmm zakręcone trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knecka 28.10.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 OOOO - ozywiło nam się forum To może ktoś się jeszcze wypowie a propos salonu - knecka - jaki układ planujesz?[/quote za bardzo poszaleć nie można, bo ten salon nie należy do największych u nas drzwi tarasowe, są od strony jadalni ( w miejscu tych 2 okien) i w tym miejscu będzie stał stół (konkretnie pod podciągiem). drzwi balkonowe są przesuwne więc nie będą przeszkadzać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 28.10.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Ja też drzwi tarasowe mam na tej ścianie-położenie wg.projektu to północ I na dodatek musiałam dołożyć jedno okno w salonie,żeby elewacja jakoś mi pasowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adanek 29.10.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 A z innej beczki - Basiu1112 - przejezdzalem dzis z racji korkow przez czułów do roboty. Czyżby Wasz kryształ sie ozłocił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 29.10.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Adanek-mój kryształ nabiera kolorków-jest to bardzo trudne zdecydować się na kolor na podstawie kwadracika 1cmx1cm z próbnika .Była to maja najszybsza decyzja na tej budowie ale nam się bardzo podoba.No i dom optycznie siadł-nie mam już wrażenia wieżowca.Pozdrawiam A jak daleko Wy jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adanek 29.10.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Basiu - serdecznie gratuluje! U nas niestety bez zmian. Mamy sciągniętą ziemię, ale fundamenty nadal nie zalane. Bylem juz przekonany ze przed wiosna nie da rady, a tym czasem pojawilo sie swiatelko w tunelu Narazie podchodze do sprawy sceptycznie, bo teoretycznie w sierpniu mielismy zalewac plyte, ale moze - nadzieja umiera ostatnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 31.10.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 No niestety .Na zdjęcia daszku musicie poczekać do przyszłego tygodnia.Stolarz dopiero dzisiaj przywiózł konstrukcję.Musiałam ją pomalować dreewnochronem.Elewacja będzie dopiero kończona po niedzieli.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwelTom 07.11.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Witam. Nasz Kryształ ma już okna i bramę garażową. I DRZWI wejściowe hi, hi, hi też są. Aż żal z nimi się będzie rozstawać... jak dobrze pójdzie to najdalej za rok. Teraz trzeba już mieć klucze do domu, żeby wejść. Jak do tej pory nie mieliśmy problemów na linii projektant-wykonawca, ale ... Wykonawca nie może się pogodzić z tym, że więźba jest podparta (zgodnie z projektem) tylko i wyłącznie na murłatach. Nasz projektant twierdzi, że wszystko jest w porzadku, ale obiecał zająć się tym jeszcze raz, tzn. dokonać ponownych obliczeń itp. Ciekawi jesteśmy, czy Wy też zetknęliście się z tym problemem. Napiszcie proszę, czy robiliście, bądź planujecie zrobić podparcie w innym miejscu niż na murłatach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 07.11.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 My chyba nie mieliśmy takiego problemu-nie strasz,bo też tylko opiera się na murłatach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yogi82 09.11.2008 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Basia1112 masz już schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 09.11.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Schody beda w przyszłym tygodniu-środa ,czwartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yogi82 10.11.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Basia a masz już kominek? Gdzie robiłaś, ile dałaś i jak masz zdjęcie to podeślij:-) Wykonawca u którego zamówiłem leci w.... więc szukam kogoś innego, ale drożyzna straszna:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwelTom 10.11.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 My chyba nie mieliśmy takiego problemu-nie strasz,bo też tylko opiera się na murłatach.Pozdrawiam Fałszywy alarm. Wykonawca sporo dachów już zrobił, ale widocznie jeszcze za mało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwelTom 10.11.2008 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Witam. U nas pojawiły się rynny... Mąż sam je zamontował z powodzeniem. Kolor okien też już jest widoczny, ale jeszcze nie na tych zdjęciach... http://i443.photobucket.com/albums/qq151/ewel73/IMG_7029.jpg http://i443.photobucket.com/albums/qq151/ewel73/IMG_7032.jpg http://i443.photobucket.com/albums/qq151/ewel73/IMG_7031.jpg I na koniec "całoroczne" grzyby na dachu... http://i443.photobucket.com/albums/qq151/ewel73/IMG_7028.jpg http://i443.photobucket.com/albums/qq151/ewel73/IMG_7030.jpg Prawda, że dorodne? Pozdrawiam wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 12.11.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Witam. U nas pojawiły się rynny... czy ja moge prosic o parę zdjęć wnętrz? Interesuje mnie szczególnie to jak rozwiązaliście kotłownię i dolną łazienkę. To nie ejst pytanie tylko do Ewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts