parr 13.02.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Porotherm 24.Teraz kupiłbym lepszy styropian(Platinum,a nie Silver) na sciane.I dałbym wiecej na podłogę.Ale generalnie ze zuzycia gazu jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikusie 15.02.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Dostałem fakturę za gaz. Zużycie gazu od 14.11.08-23.01.09 515 m3 Rachunek za 2.5 miesiąca gdy mieliśmy nawet -23 stopni na mrozie to 930 zł.Jestem w pozytywnym szoku.Rachunek dotyczy C.O. + C.W.U.(w domu 3 osoby dorosłe + 1 dziecko)W domu cały czas utrzymuję temperaturę 21 stopni,w sypialniach 20 stopni.Nie dogrzewam kominkiem.Opłaca się inwestycja w reku,GWC,dobry piec i ocieplenie domu(choć na ścianie mam tylko 12 cm lepszego styro, na podłodze 10 cm,poddasze ocieplone 30 cm wełny). No piękny wynik. Podejrzewam, że dużą rolę w tym temacie odgrywa GWC. Możesz napisać po krótce jaki masz piec i jaki system ogrzewania (podłogówka/grzejniki tradycyjne) ? Jeżeli chodzi o ocieplenie to ja również zdecydowałem się na Termo Organikę z tym, że styropian"Golden"ponieważ Platinum to już jak dla mnie zbyt wysoka cena. Parr skoro już zaglądnąłeś na forum to ciekawi jesteśmy, czy skończyłeś elewację w sensie marmolitu na fundamentach oraz we wnęce. pozdrowienia dla całej grupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 16.02.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 No piękny wynik. Podejrzewam, że dużą rolę w tym temacie odgrywa GWC. Możesz napisać po krótce jaki masz piec i jaki system ogrzewania (podłogówka/grzejniki tradycyjne) ? Jeżeli chodzi o ocieplenie to ja również zdecydowałem się na Termo Organikę z tym, że styropian"Golden"ponieważ Platinum to już jak dla mnie zbyt wysoka cena. Parr skoro już zaglądnąłeś na forum to ciekawi jesteśmy, czy skończyłeś elewację w sensie marmolitu na fundamentach oraz we wnęce. pozdrowienia dla całej grupy. Marmolit pojdzie na mur i cokoły dopiero w maju-czerwcu,bo przy jego kładzeniu jest wymagana niska wilgotność powietrza. Piec to kondensat Vailanta Ecotec.Na parterze wszędzie podłogówka(oprócz tego małego pokoju i kotłowni)na drewnie-merbau.Sprawuje się super.I g.. prawda,ze drewno nie jest na podłogówkę.Jak jest dobrze,dobrane i wszystko jest zrobione ze sztuką to nic z drewnem się nie dzieje,a podłogówka chodzi super.Przetestowane u mnei w ekstremalnych temperaturach.Na górze w sypialniach grzejniki,w łazienkach podłogówka i grzejniki. Dużo daje nie GWC ale reku.Gwc wspomaga reku,a przede wszystkim utrzymuje wilgotnosć na poziomie co najmniej 40 %.Dzięki żwirowemu GWC w największe mrozy(-23 stopnie)miałem stałą wilgotność co najmniej 43 % co jest ważne dla domowników ,no i drewna na podłogówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 13.03.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 mam prośbę - czy moge prosic na prv albo tu w wątku zdjęcia waszych schodów? Chodzi mi zwłaszcza o wejście na schody czyli pierwszy stopień i górny zabieg. Mam mały problem ze swoimi bo: 1 - chciałem ażurowe ale już nie chcę2 - jako, że schody nie były wylane razem ze stropem muszą być dodatkowo podparte na poziomie górnego zabiegu więc wychodzi, że będę miał urodziwy słup3 - chciałbym żeby wchodziło się na nie nie z przodu ale tak, żeby miały jeden stopień zabiegu tez na dole... ktoś tak ma? dlatego włąsnie chciałbym zobaczyc jak wam wyszły schody i czy nie są strome - mi wyszła wysokośc stopnia 19 cm... to sporo. jak jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 13.03.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 schody w krysztale to w ogóle jest twardy orzech my wybrnęliśmy tak: - po pierwsze - są strome wysokość 19 cm, szerokość stopnia 25 cm (w sumie wyszło nham 17 stopni) - po drugie - zajrzyj tu - przerabiałam już sprawę http://forum.muratordom.pl/krysztal-asi-i-jacka-komentarze,t134691-60.htm - mniej więcej w połowie strony są zdjęcia dołu schodów a ewentualny górny zabieg mogę sfotografować jutro, jak będę na budowie, to pokażę później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 13.03.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 a co Ci tak blokuje wejście na schody? Co to za ściana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 13.03.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 A to szafa wnekowa z wiatrołapu - my sporo zmian wprowadzaliśmy - np. wydłużyliśmy budynek i otwór w stropie nad schodami, ale wstawilismy tez w związku z tym wnękę do wiatrołapuhttp://www.empikfoto.pl/albumy12/389540/787711/thumbs/24335502_parter.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 13.03.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 no to ukradliście trochę hallu na tę szafę wnękową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 13.03.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 ukradliśmy, ukradliśmyale tego dorzuconego - cały budynek jest dłuższy o 1 metr.Owszem - mozna było tę szafę ciut płytszą zrobić i zyskać jeszcze parę centymetrów na schody, ale cóż - błędów też troszkę trzeba popełnić przy budowie, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizko 13.03.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 my juz wlasciwie mamy stan surowy domku, ale po Waszych wpisach mam kilka nowych pomyslow Ekipa budowlana na pewno bedzie szczesliwa Na dole zmienilismy tyle, ze wydluzylismy garaz i dolozylismy pomieszczenie gosp miedzy czescia mieszkalna a garazem (kotlownia itp), polaczylismy lazienke z oryginalnym pom gosp likwidujac jedne drzwi (mamy wieksza lazienke w L) i przenieslismy drzwi tarasowe na sciane miedzy kuchnia a salonem... I tyle chyba... aaaa, na dole bedziemy miec sypialnie zamiast gabinetu - niech dzieciaki sie rzadza na gorze Ale strasznie podoba mi sie nowy pomysl na gore - 3 zamiast 4 pokojow - w jednym mielismy robic silownie, ale chyba mozemy zrezygnowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 14.03.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Ale strasznie podoba mi sie nowy pomysl na gore - 3 zamiast 4 pokojow - w jednym mielismy robic silownie, ale chyba mozemy zrezygnowac my tak własnie mamy - w pomieszcezniu gdzie oryginalnie ejst łazienka zrobilismy parlnie i prasowalnię, tam gdzie był pokój kolo sypialni walnęliśmy sobie dużą łazienkę. asizko pokaż jakis rzut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizko 14.03.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 parter w nowym ukladzie ma wygladac mniej wiecej tak (jeszcze bede troszke przesuwac sciany dzialowe):http://www.empikfoto.pl/albumy34/237654/688533/previews/24515737_dsc_0071.jpg' alt='24515737_dsc_0071.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizko 14.03.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 a domek wyglada teraz tak:http://www.empikfoto.pl/albumy34/237654/688533/previews/24319681_widok_z_zewnatrz.jpg' alt='24319681_widok_z_zewnatrz.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 14.03.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 czyli graraz jest teraz prawie oddzielnym budynkiem - nie wrzyna sie w bryłe domu tylko ma z nim jedną wspólną scianę. Zmienia to ohólny look bryły. A dlaczego taras z boku domu? uwarunkowania terenowe czy tak zwyczajnie woleliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizko 14.03.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 chyba po prostu chcialam, zeby dom wygladal z tylu symetrycznie - dwa takie same okna, nie podobalo mi sie poprzednie rozwiazanie takze dlatego, ze trzeba bylo biegac przez caly salon na taras i pokoj robil sie nieustawny. teraz mysle, ze wykorzystalismy teren pomiedzy pokojem a kuchnia, ktorego i tak nie ma jak umeblowac, a w pokoju mozemy spokojnie ustawiac meble taras bedzie biegl takze z tylu domu (bedziemy zaraz za tarasem miec schody porwadzace do reszty ogrodu - takie uksztaltowanie terenu). wiaze sie to takze z ukladem stron swiata - chcielismy miec taras na zachod, zeby po pracy pic piwko w promieniach zachodzacego slonca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 15.03.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 chcielismy miec taras na zachod, zeby po pracy pic piwko w promieniach zachodzacego slonca Ten argument przekonuje mnie skończenie:) ja w celu wypicia po pracy piwa w promieniach zachodzącego słońca musiałbym mieć taras od ulicy a wejście od ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 16.03.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Moje schody-17 stopni chyba po 17cm.Są bardzo wygodne i jestem z nich zadowolona.http://img408.imageshack.us/img408/6158/img0006o.jpghttp://img408.imageshack.us/img408/img0006o.jpg/1/w800.pnghttp://img408.imageshack.us/img408/9192/img0002w.jpghttp://img408.imageshack.us/img408/img0002w.jpg/1/w800.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcia i krzyś 01.04.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Witam . Prosze o porade czy 30 tys (robocizna) za stan surowy bez dachu to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 01.04.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Myślę,że dobra.Płaciłam podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcia i krzyś 01.04.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Dziękujemy za szybką odpowiedź. Bardzo nam się podobają Twoje schody, czy mogłabyś napisać jaki macie rodzaj stropu, ponieważ nie widzimy belek i podciągów. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts