Basia1112 01.04.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Strop mamy tradycyjny wylewany.Belki są ułożone do góry i dodatkowo wzmocnione,bo nie chciałam ,aby były widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlodek74 02.04.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam czy ktoś poradzi jakiej mocy piec na eko groszek jest optymalny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 02.04.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 My mamy 25KW,ale ogrzewam jeszcze 2 pomieszczenia w piwnicy i garaż.Piec na ekogrosze,miał,drzewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlodek74 03.04.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Może jeszcze jakies opinie jakiej firmy piec czy ktoś słyszał o Defro jest nowa seria Defro Duo i twierdzą że 15kw do 200m2 a 25 od180-280 do tej pory polecali do 200m2 20kw co otym sądzicie .Jak wychodzi zapotrzebowanie na opał eko groszkiem przez sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 30.04.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Moje schody-17 stopni chyba po 17cm.Są bardzo wygodne i jestem z nich zadowolona. http://img408.imageshack.us/img408/6158/img0006o.jpg http://img408.imageshack.us/img408/img0006o.jpg/1/w800.png http://img408.imageshack.us/img408/9192/img0002w.jpg http://img408.imageshack.us/img408/img0002w.jpg/1/w800.png Basiu - śliczne schody - chyba jednak zacznę żałować swojej doecyzji o schodach z betonu.... Napisz cos jeszcze, jak Ci się mieszka w Krysztale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adanek 03.05.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Witam! U nas od środy błyszczy zalana płyta Co więcej - od jutra murujemy Wszystko na razie idzie w dobrym kierunku. Mam kilka pytań do bardziej posuniętych w pracach: 1. do tych co mają ogrzewanie gazowe - gdzie umieściliście piec? Tak jak na projekcie w kuchni to chyba trochę nie praktycznie. 2. czy ktoś zdołał upchać stół i krzesła w kuchni? jest w sumie trochę ciasna. poza tym cały czas po głowie chodzi mi pomysł z wymurowaniem ścianki przy wejściu do kuchni aż do sufitu. ktoś tak ma? a może ktoś mi to wybije z głowy? 3. do tych co mają reku - jaki jest koszt całej instalacji wraz z rekuperatorem? A później jaki jest koszt eksploatacji? dużo "żre" prądu?. 4. dorzucaliście 1 pustaka na poddaszu więcej(wyżej)? też mi to chodzi po głowie... Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 04.05.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam! U nas od środy błyszczy zalana płyta Co więcej - od jutra murujemy Wszystko na razie idzie w dobrym kierunku. Mam kilka pytań do bardziej posuniętych w pracach: 1. do tych co mają ogrzewanie gazowe - gdzie umieściliście piec? Tak jak na projekcie w kuchni to chyba trochę nie praktycznie. 2. czy ktoś zdołał upchać stół i krzesła w kuchni? jest w sumie trochę ciasna. poza tym cały czas po głowie chodzi mi pomysł z wymurowaniem ścianki przy wejściu do kuchni aż do sufitu. ktoś tak ma? a może ktoś mi to wybije z głowy? 3. do tych co mają reku - jaki jest koszt całej instalacji wraz z rekuperatorem? A później jaki jest koszt eksploatacji? dużo "żre" prądu?. 4. dorzucaliście 1 pustaka na poddaszu więcej(wyżej)? też mi to chodzi po głowie... Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc! Tylko do punktu 4 mogę odnieść - tak, dorzucaliśmy i nie żałujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz.dabro 05.05.2009 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Witam! U nas od środy błyszczy zalana płyta Co więcej - od jutra murujemy Wszystko na razie idzie w dobrym kierunku. Mam kilka pytań do bardziej posuniętych w pracach: 1. do tych co mają ogrzewanie gazowe - gdzie umieściliście piec? Tak jak na projekcie w kuchni to chyba trochę nie praktycznie. 2. czy ktoś zdołał upchać stół i krzesła w kuchni? jest w sumie trochę ciasna. poza tym cały czas po głowie chodzi mi pomysł z wymurowaniem ścianki przy wejściu do kuchni aż do sufitu. ktoś tak ma? a może ktoś mi to wybije z głowy? 3. do tych co mają reku - jaki jest koszt całej instalacji wraz z rekuperatorem? A później jaki jest koszt eksploatacji? dużo "żre" prądu?. 4. dorzucaliście 1 pustaka na poddaszu więcej(wyżej)? też mi to chodzi po głowie... Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc! Witam, 1. na projekcie piec jest w lazience u góry i tam go mamy 2. u nas stół bedzie przed kuchnia, a ta bez scianki odcinajacej - w dzienniku jest projekt kuchni - bedzie odcieta blatem od salonu 3. - 4. tak, dodalismy 20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adanek 12.05.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 dzieki za pomoc! w kuchni zdecydowalismy sie (chyba ) na coś na kształt liter L, czyli jakies 65 cm murku do samego sufitu, zeby zaslonic blat i pułki w kuchni, i do tego dostawiony nizszy murek z blatem, żeby zostalo tylko przejscie na jakies 110 cm. mamy tez wizje, zeby toalete na dole zrobic tak jak w projekcie, z tym ze scianka do gospodarczego nie bedzie do sufitu, tylko o jakies 1-2 pustaki nizsza, zeby byl przeswit i do tego jakas wstawka z luksfery(oczywiscie nie przezroczystej ) dla doswietlenia. co o takich rozwiazaniach sadzicie?[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 13.05.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 dzieki za pomoc! w kuchni zdecydowalismy sie (chyba ) na coś na kształt liter L, czyli jakies 65 cm murku do samego sufitu, zeby zaslonic blat i pułki w kuchni, i do tego dostawiony nizszy murek z blatem, żeby zostalo tylko przejscie na jakies 110 cm. mamy tez wizje, zeby toalete na dole zrobic tak jak w projekcie, z tym ze scianka do gospodarczego nie bedzie do sufitu, tylko o jakies 1-2 pustaki nizsza, zeby byl przeswit i do tego jakas wstawka z luksfery(oczywiscie nie przezroczystej ) dla doswietlenia. co o takich rozwiazaniach sadzicie?[/img] Może być ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 13.05.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Ja proponuję jednak zrobić łazienkę tak jak większość czyli zamiana z gospod.i łazienka z oknem.Mam bez okna-tak wyszło- i bardzo mnie to denerwuje,szczególnie poza sezonem grzewczym-jest tak sobie.Chodzi głównie nie o oświetlenie a wentylację.Wietrzenie poprzez otwarte okno w słoneczny dzień nie zastąpi najlepszej wentylacji.Ale decyzja należy do was Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 14.05.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 A my mamy tę część całkiem przeprojektowaną, a łazienka jest bez okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizko 18.05.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 a u nas: 1. polaczylismy lazienke i pom gosp i zrobilismy 1 lazienke na ksztalt litery L (w zaglebieniu beda pralki), a za lazienka jest pom gosp, ktore prowadzi do garazu - tam bedzie piec i przetwory . musileismy przez to nieco wydluzyc bryle garazu do przodu, ale przynajmniej mamy gdzie trzymac roznosci, ktorych ma nie byc widac. 2. miedzy kuchnia a pokojem mamy wyjscie na taras (w salonie jest tylko okno), dlatego nasz stol z krzeslami stoi w salonie przy tym wlasnie wyjsciu. ja bym murku nie robila, zeby nie zamykac sztucznie pomieszczenia. na scianie w kuchni od rogu do drzwi tarasowych zamierzamy dac wielka "uliczke wloska" i przez to optycznie powiekszyc kuchnie 3. - 4. my nie dorzucilismy, bo wydaje sie byc dosc wysoko - 1.2m najnizej - ale brzmi ro dosc rozsadnie. boje sie tylko, ze zalamia sie proporcje budynku. powodzenia - my zaczynamy ogrodzenie i wybieramy kolor tynku, ale przed nami jeszcze cale instalacje Witam! U nas od środy błyszczy zalana płyta Co więcej - od jutra murujemy Wszystko na razie idzie w dobrym kierunku. Mam kilka pytań do bardziej posuniętych w pracach: 1. do tych co mają ogrzewanie gazowe - gdzie umieściliście piec? Tak jak na projekcie w kuchni to chyba trochę nie praktycznie. 2. czy ktoś zdołał upchać stół i krzesła w kuchni? jest w sumie trochę ciasna. poza tym cały czas po głowie chodzi mi pomysł z wymurowaniem ścianki przy wejściu do kuchni aż do sufitu. ktoś tak ma? a może ktoś mi to wybije z głowy? 3. do tych co mają reku - jaki jest koszt całej instalacji wraz z rekuperatorem? A później jaki jest koszt eksploatacji? dużo "żre" prądu?. 4. dorzucaliście 1 pustaka na poddaszu więcej(wyżej)? też mi to chodzi po głowie... Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natienka 27.05.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Kurczaki a ja nie widze Basi schodow -- mozesz wkleic jeszcze raz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 27.05.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Schody były ale...zniknęły Nie wiem gdzie i kiedy. Wkleję jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shaman 04.06.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Cześć Witam po długiej przerwie, moja wariacja na temat Kryształu przybrała już realne kształty. Mam 2 warianty organizacji parteru i nie wiem który lepszy. W obydwu czegoś się obawiam. - wariant 1http://img2.pict.com/f9/d7/2b/96ac154e9c26c11bf1886d3ae9/mYxq/rc1.pngTu obawiam się, że przed kominkiem powstanie 1,5m martwej strefy po napaleniu w kominku i funkcjonalnie ten kąt będzie problematyczny - wariant 2http://img2.pict.com/9e/04/4d/1f526daba53b5812d75f9400f9/Ixww/rc2.pngTu wnętrze się otworzyło a kuchnia lekko zamknęła (dla mnie OK). Ale obawiam się, że kominek uciekł zbyt daleko i w zasadzie nie będzie we wnętrzu pełnił żadnej istotnej funkcji Co o tym myślicie? Może jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 04.06.2009 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 A czy to na pewno jest Kryształ? Widzę ,że ostro dałeś ze zmianami,ale mnie się podoba.Która wersja? Nie mam pojęcia.I jedna i druga ma plusy i minusy. Wybieraj i przyzwyczajaj się ,bo to dopiero wstęp do podejmowania decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shaman 05.06.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Basiu.. Ja uparłem się na podwójny garaż, żona na wykusz, wszystko trzeba było upchnąć na działkę o szer.20m i tak krok po kroku projekt się zmieniał. Na samym początku miał być Kryształ ale teraz to brat albo nawet kuzyn. Ale co rodzina to rodzina dlatego mam nadzieję, że mogę tu między Wami pozostać A co do usytuowania kominka.. zdecydowaliśmy że kominek jednak będzie jak w oryginalnym Krysztale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adanek 14.06.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 a my w piątek zalaliśmy strop jeżdżę se podlewać i nie mogę się nacieszyć tym widokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 15.06.2009 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Gratulacje adanek - teraz to już będzie to uczucie towarzyszyć Ci coraz częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts