Basia1112 25.11.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Bardzo ładnie Gratuluję szczególnie kostki brukowej,bo ja niestety jeszcze nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikjola1 25.11.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Asizko ładnie sobie użądzacie Kryształka. Bardzo Wam zazdroszczę. My teraz robimy elektrykę i hydraulikę, potem wchodzą z tynkami. Gdyby nie ta pogoda to może człowiek by się bardziej cieszył z tego wszystkiego. A tak to mam doła i z niczego się nie cieszę . Czekam do wiosenki, bo wiem, że wtedy będzie już super . Życzę Wam szczęścia w nowym gniazdku. Pozdrawiam mikjola1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 30.11.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Ach jak tam ładnie i kolorowo GRATULACJE A co top za farbki są? Zwłaszcza te w sypialni - to jakieś standardowe kolory czy mieszalnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adanek 01.12.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 witam! u nas sukces - wczoraj ekipa skonczyla wylewki jeszcze tylko dach ocieplimy i chyba robimy przerwe zimowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 01.12.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Adanek.Gratuluję.Miałam ostatnoi okazję oglądać wasz domek w realu.Fajnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adanek 02.12.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Basiu - mogłaś dać znać to byśmy podjechali zwrocilas uwage, jaki daszek nad drzwi nam ciesla wykombinowal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 02.12.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Adanek mam nadzieję ,że będzie jeszcze okazja zobaczyć jak Wasz kryształ wygląda.Daszek?Jakoś znajomo to wygląda:))))))Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwelTom 04.12.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Witam. Dawno tu nie zaglądałam… Piękne te wasze domy... Wszystkim gratuluję postępów! My od października mieszkamy już w swoim Kryształku Były zrobione tylko kuchnia i łazienki, podłogi dopiero później… ale co tam, ważne że już mieszkamy. Choć na razie wciąż nie mamy wielu lamp, brakuje też szaf, garderoby, wszystko w kartonach i workach, to czuję się jakbym tu mieszkała już od kilku lat. A dzieci nawet trudno namówić teraz do spania u babci, gdy jest taka potrzeba . Aaa.. jeszcze nie mamy telewizji, której nam nie brakuje i Internetu (biała plama na mapie, ale są już widoki…). Za to dom ma już tynki (kolorowe) i co tu dużo mówić, jest wspaniale! Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 05.12.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 EwelTom gratuluję zamieszkania w domku.Szybko Wam to poszło!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 07.12.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 No to ja też się pochwalę - w sobotę się wprowadziliśmy!!!! Jeszcze wielu rzeczy nie ma (drzwi wewnętrznych, żyrandoli, gdzieniegdzie gniazdek i włączników, w dwóćh pokojach na poddaszu podłóg, i oczywiście mebli - na razie są tymczasowe podstawowe sprzęty), pracy mnóstwo, ale jak już jestesmy na miejscu to jakoś powinno sprawniej pójść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikjola1 07.12.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 No to ja też się pochwalę - w sobotę się wprowadziliśmy!!!! Jeszcze wielu rzeczy nie ma (drzwi wewnętrznych, żyrandoli, gdzieniegdzie gniazdek i włączników, w dwóćh pokojach na poddaszu podłóg, i oczywiście mebli - na razie są tymczasowe podstawowe sprzęty), pracy mnóstwo, ale jak już jestesmy na miejscu to jakoś powinno sprawniej pójść. Bardzo Wam gratuluję i zazdroszczę, że już mieszkacie. My teraz tynki i hydraulikę robimy. Pozdrawiam serdecznie mikjola1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 07.12.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Dzięki, z doświadczenia zapewniam, że nawet nie zauważysz kiedy to zleci i też będziecie się urządzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikjola1 07.12.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Dzięki, z doświadczenia zapewniam, że nawet nie zauważysz kiedy to zleci i też będziecie się urządzać Hmm. Bardzo bym chciała. Ale zdaję sobie sprawę z tego, że nic co na siłę nie jest dobre. Nie założyliśmy sobie żadnego konkretnego terminu przeprowadzki. Mieliśmy w tym roku tylko zamknąć stan surowy, a z resztą poczekać do wiosenki. Ale że kasa jest i pogoda jako taka, że pozwoliła na kładzenie tynków to korzystamy. Mam cichą nadzieję wprowadzić się przed wakacjami, ale wszystko zależy od funduszy. Jak się nie uda to jakoś chyba to zniosę. Teraz cieszy mnie koza która daje w domku ciepełko i suszy tynki. I choć to wszystko jeszcze daleko w polu to wczoraj mi się do mieszkania wrócić nie chciało, bo tak było przy kozie fajniutko. Pozdrawiam cieplutko mikjola1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarny0 24.12.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Przede wszystkim w takim dniu jak dzisiaj wszystkim Wam życzymy Wesołych Świąt. Znalazłem trochę czasu na zabawę z fotkami. Póki co tylko fotki z zewnątrz. W środku walczymy i będziemy pewnie jeszcze trochę walczyć. Planowane zakończenie to Wielkanoc ale jak się nie uda to płaczu nie będzie. Tak wygląda nasz Kryształ http://www.empikfoto.pl/albumy42/441547/974872/thumbs/31357239_zdj Styropian nad garażem podejrzany w Inowrocławiu ale słuszne rozwiązanie http://www.empikfoto.pl/albumy42/441547/974872/thumbs/31357240_zdj Humus jeszcze nierozrzucony... przy okazji - stemple sprzedam - ktoś chętny? a taką mamy dachówkę czarna glazurowana http://www.empikfoto.pl/albumy42/441547/974872/thumbs/31357271_zdj a tak wygląda od d..y strony może kiepsko tutaj widać ale mamy szersze okno tarasowe - pomysł wyczytany na forum http://www.empikfoto.pl/albumy42/441547/974872/thumbs/31357272_zdj a teraz jestem ciekaw czy widać fotki ;} Nie widać miniatur - ale niech tak już zostanie Pozdrowienia dla wszystkich kryształowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikjola1 25.12.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Przede wszystkim w takim dniu jak dzisiaj wszystkim Wam życzymy Wesołych Świąt. Znalazłem trochę czasu na zabawę z fotkami. Póki co tylko fotki z zewnątrz. W środku walczymy i będziemy pewnie jeszcze trochę walczyć. Planowane zakończenie to Wielkanoc ale jak się nie uda to płaczu nie będzie. Tak wygląda nasz Kryształ http://www.empikfoto.pl/albumy42/441547/974872/thumbs/31357239_zdj Styropian nad garażem podejrzany w Inowrocławiu ale słuszne rozwiązanie http://www.empikfoto.pl/albumy42/441547/974872/thumbs/31357240_zdj Humus jeszcze nierozrzucony... przy okazji - stemple sprzedam - ktoś chętny? a taką mamy dachówkę czarna glazurowana http://www.empikfoto.pl/albumy42/441547/974872/thumbs/31357271_zdj a tak wygląda od d..y strony może kiepsko tutaj widać ale mamy szersze okno tarasowe - pomysł wyczytany na forum http://www.empikfoto.pl/albumy42/441547/974872/thumbs/31357272_zdj a teraz jestem ciekaw czy widać fotki ;} Nie widać miniatur - ale niech tak już zostanie Pozdrowienia dla wszystkich kryształowiczów Ja również Wszystkim Kryształowiczom życzę wszystkiego co najlepsze. Bardzo mi miło, że odwiedziny na naszej budowie w czymś Wam pomogły . Rzeczywiście ten styropian to dobre rozwiązanie, bo przynajmniej wiadomo, że nie będzie problemu z wykończeniem ocieplenia w tym miejscu. To nam doradzili dekarze. A tak w ogóle, na jakim etapie jesteście? My mamy już zrobione tynki w środku, cały strych w którym mój mąż - jak to on mówi - robi sobie samotnię, elektrykę. Woda też już jest zrobiona, teraz prawdopodobnie po świętach podłogówka. A potem... posadzki. Z uwagi na zimę dwa razy dziennie, albo i trzy, jeździmy palić żeby schło. Niestety nie potrafię wklejać zdjęć. Pozdrawiam mikjola1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarny0 25.12.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Tynki w 80% wykonane. Kładzione trochę wcześniej ale też jeszcze grzejemy kozą jak tylko jest okazja. Elektryka połozona ale niepospinana (robimy samemu). Woda, kanaliza, gaz już w budynku. Karton gips już wszędzie na górze. Stryszek też mamy - na podłodze OSB ale skosów kartonem nie obrabiamy -zostaje pod wełną i folią.Jest troszkę wyższy bo podnosiliśmy ścianę kolankową a opuściliśmy wówczas jętki co dało trochę więcej miejsca na same górze.Poszukujemy ekipy na CO. W styczniu planujemy wykonanie. Macie jakąś dobrą ekipę? Majster (od wszystkiego) nasz jest z Ina więc magików od CO też mogę lepszych trafić w kujawskich stronach. Jedna firma spod Ina dała nam ofertę ale póki co porównywalnie do PoznaniaPiec kondensacyjny z zasobnikiem, podłogówka w całej chacie i podłączenie kominka z płaszczem (bez kominka) to ok. 20-22 tys za materiały + ok. 5tys robota.Macie kogoś sensownego - godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikjola1 25.12.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Nam całą hydraulikę robi gość z Wodociągów. Naprawdę spoko facet, mogłabym go polecić. Za cały materiał płacimy ok. 10000,- do tego kupiliśmy już piec Vaillanta z zasobnikiem za 6800,-. Za robotę dajemy facetowi 6000,- ale uważam że warto. Facet ma bardzo profeskonalne podejście i wszystko robi tak jak należy. Gdybyści chcieli to mogę go zapytać i dać do niego namiar. Wiem, że działa poza Inem także. Co do wycen inowrocławskich firm to można się załamać. Ceny warszawskie. Jedna zrobiła nam wycenę na 56000 My stryszek mamy ocieplony wełną 25, zafoliowany i z płytami kartongips, poddasze też już zrobione w całości. Ale nie założyliśmy żadnego terminu przeprowadzki. Jedno co wiemy, że najpierw ma być wszystko zrobione, łącznie z ogrodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizko 27.12.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Ach jak tam ładnie i kolorowo GRATULACJE A co top za farbki są? Zwłaszcza te w sypialni - to jakieś standardowe kolory czy mieszalnik? w wiekszosci nobiles, rozne odmiany por roku, np jesien borowikowa, kamionkowa itd w sypialni i salonie, wiosna w pokoju zielonym, zima w niebieskim, do tego dolozylismy dulux - nie pamietam nazwy, ale to byl jakis egipski pyl czy cos takiego (szarosc w przedpokoju i na klatce schodowej), no i finalnie biele w lazienkach, na dole to byl chyba jasminowy poranek zwariowac mozna z tymi nazwami, ale sa urocze, mam nadzieje, ze nic nie pokopalam. powodzenia, te farbki naprawde sa fajne, myje je scierka i nic sie nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizko 27.12.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 a nasz domek przezyl swoje pierwsze swieta wlasnie - i poszlo mu bardzo dobrze tak wyglada z zewnatrz: http://www.empikfoto.pl/albumy34/237654/688533/thumbs/31543438_domek_z_przodu_bez_tablic.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy34/237654/688533/thumbs/31275520_domek_z_boku.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knecka 29.12.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 dawno tu nie zaglądałam:-) widzę, że przybyło "kryształowców";-). My mieszkamy w naszym kryształku od 25 lipca;-). Na razie wykończony mamy tylko dół, na górze brakuje podłóg, drzwi oraz łazienki ale i tak jest supcio. Jakbym miała jeszcze raz wybierac projekt to też by był to kryształ! pozdrawiam i życzę samych sukcesów budowlanych w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts