Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt KRYSZTAŁ pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale fajnie, że wątek odżywa :D

A przy okazji:

http://www.uzdrowisko-cieplice.pl/public/fckeditor/files/image/sylwester_swieta_uzdrowisko.jpg

Niech w Nowym Roku świat będzie dla Was pełen

ciepła, radości, przyjaciół, a w Waszym domu

niech nigdy nie zabraknie miłości i zrozumienia.

a nasz domek przezyl swoje pierwsze swieta wlasnie - i poszlo mu bardzo dobrze :)

tak wyglada z zewnatrz:

http://www.empikfoto.pl/albumy34/237654/688533/thumbs/31275520_domek_z_boku.jpg

asizko - widzę, że za tarasem teren jest sporo niżej - jak wykonaliście taras? Macie pod tarasem fundamenty, ściany itd czy to może jest jakaś skarpa ziemna? Mam podobną sytuację a na wiosnę zaczynam budowę...

Mogłabyś umieścić jakąś fotkę tyłu Waszego domu? Jestem bardzo ciekaw jak rozwiązaliście ten spadek terenu.

SUPER! Czekam z niecierpliwością na aktualne zdjęcie - ale to które zamieściłaś też mi daje pewne wyobrażenie.

Mam podobną sytuację - tył domu jest o 1,7m niżej niż przód.. Architekt umieścił mi tam taras mocno posadowiony i umocniony. Ale zamierzam zrobić tak jak Wy macie. Ziemi będę miał dosyć z wykopu piwnic. Nie dość, że taniej to i ładniej będzie wyglądać. Ziemia na pewno jeszcze osiądzie, ale bruk można przecież poprawić.

pozdrawiam

Michał

Przy takim łagodnym zejściu na pewno nie odpłynie.

Jak utwardzaliście tą skarpę? Ubijaliście warstwowo zagęszczarką? Czy może jakoś inaczej?

Miło widzieć dowód, że da się tak zrobić jak chciałem :)

U mnie powinno wyglądać to tak:

http://lh4.ggpht.com/_AbN0rajGfOM/S0sfWUdXa1I/AAAAAAAAAE0/DE3feS8VCoo/s160/07back.png http://lh3.ggpht.com/_AbN0rajGfOM/S0sfWvp1AiI/AAAAAAAAAE4/1y7ugRD0OPE/s160/07side2.png

ooo, widze, ze wprowadziliscie tez zmiany - wyglada ciekawie, nie pomyslalam o wykuszu :)

wyglada na to, ze nie macie balkonu z tylu...? i ze wygospodarowaliscie garaz na 2 samochody... - u nas trwa walka czyje autko bedzie w srodku :)

a odpowiadajac na pytanie - tak, ubijane to wszystko bylo i zageszczane :)

powodzenia!

• 2 months później...
Kolejny etap: balustrada balkonu i tzw. "rzygowniki" od frontu (balustrada na frontowych oknach balkonowych). Wpadłem na pomysł skonsultować z Wami cenę za te dwa elementy. Materiał bez żadnych szaleństw, balkon na 4 słupkach, stal kwadratowa ocynkowana, kolor "stal proszkowa", w poprzeg zwykłe proste raszki fi ok. 10 mm. Od frontu adekwatnie. Koszty całkowite 3400 zł. Wydaje mi się dużo stąd pytam. Jak wyglądają Wasze balkony i orientacyjnie ich ceny?

• 2 months później...

Mam jeszcze pytanie:

- o konstrukcję dachu, jaką zastosowaliście podnosząc ścianę kolankową?

- w jakiej kwocie zamknęliście koszt budowy?

- montowaliście belki HEB, czy też zastosowaliście inne rozwiązanie?

Napiszcie proszę, może jakiś kontakt na e-maila

Pozdrawiam i dziękuję!

Edytowane przez jadziula

• 5 months później...
puk puk.. czy jest tu ktoś?

Chciałem się pochwalić jak rośnie mój Kryształ (a raczej wariacja na jego temat) :) ale chyba nikt tu już nie zagląda.. :(

aj tam zaraz nie zagląda, zaglądają ale jak już się wybudowali to i nie ma potzreby :-), trzeba by takich co to się budują z tym projektem :-)

ale powodzenia