justynka14 11.09.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Pięknie wygląda ten wasz domek już A jak tam w środku się dzieje? U nas też powoli ocieplają powoli, ale na razie bez koloru będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynka14 11.09.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Hydraulikę mamy już w całości, piec też (ale niestety zdjęcia nie mam...) I płytki powoli w środku kładą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaKrzysztof 05.10.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Witam. U nas wszystko stanęło. Dwa miesiące temu zostaliśmy po raz pierwszy rodzicami. Zdecydowaliśmy poświęcić córce czas w tym przełomowym momencie naszego życia. Czasami mąż przepala kominek. W tym roku w planie jest zrobienie odprowadzenie wody z rynien, graciarni nad garażem, wyrównanie ziemi wokół budynku.Bardzo fajnie że u Was już powoli widać koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynka14 07.10.2013 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 No wiadomo, że są rzeczy ważne i ważniejsze... Gratulacje U nas już coraz bliżej końca. Ocieplenie skończone, Płytki położone, kominek też skończony... Teraz mąż wełnę kładzie i ogólne sprzątanie i malowanie. Na razie chcielibyśmy jeszcze w tym roku zamieszkać na dole ponieważ my w styczniu też zastaniemy rodzicami ( z tym, że my po raz drugi- syn ma już 7 lat), a chcielibyśmy być już na swoim wtedy. A górę w przyszłym roku powoli wykończyć. Mam nadzieję, że wszystko się uda. Jak tylko zrobię świeże fotki to wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaKrzysztof 11.11.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 (edytowane) Nasze gratulacje Powodzenia i zdrowia dla wszystkich w Rodzinie życzymy. U nas bardzo powoli. Dużo czasu zajęło wykonanie odwodnienia wokół domu. Przyjechały zamówione drzwi. Powolutku dokonujemy zakupów płytek czy też innych elementów pod wykończenie. Przyłączono nam gaz. Zajęło to bardzo długo - sama papierologia i ustawowe odczekiwanie na projekt a to na decyzję - szok. A mało tego cały czas problemy z konserwatorem zabytków - któremu nie pasowała, że nitka gazu nie może przebiegać bliżej niż 3 metry od pnia zabytkowych drzew - aby nie uszkodzić ukorzenienia. Szok ! Ale udało się - jest gaz. No i konserwator wydał zgode na uzunięcie uschnietego drzewa spod domu za usuniecie 1 nadsadzi 3 Dziś teść zaczął układać płytki w kuchni (10x10 opoczno) Ale to praca żmudna i wymagająca czasu. Każdy pracuje. W wolnych chwilach coś tam się dłubie na budowie. Ale Wam fajnie, że planujecie się wprowadzać.Nam jeszcze zejdzie. Może się uda na święta Wielkanocne. Uzupełniłam zdjęcia w albumie google (link na dole) Kibicujemy Wam Dajcie znać co tam dajej robicie Pozdrawiamy Edytowane 11 Listopada 2013 przez Magdalena&Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaKrzysztof 11.11.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaKrzysztof 11.11.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaKrzysztof 11.11.2013 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaKrzysztof 11.11.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynka14 14.11.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 No to super, że u was tez się coś ruszyło My już od dwóch tygodni mieszkamy u siebie. Nie ma jeszcze co prawda wszystkiego. Na razie mamy zrobiony tylko dół a góra powoli "się zrobi" jak to mój mąż mówi. Wokół domu mamy nawiezione ziemi, bo było bardzo nisko więc jest tylko błoto i dopiero na wiosnę będzie ogrodzenie, odwodnienie, może trochę kostki i ogólny porządek wokół domu, ale najważniejsze, że jesteśmy już u siebie:):) Oto kilka fotek Kuchnia, w której zamiast płytek na ścianie mamy szybę, z której jestem bardzo zadowolana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynka14 14.11.2013 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Salon z jadalnią i kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynka14 14.11.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Drzwi i łazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynka14 14.11.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 I pokój mojego syna i jego koszatniczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynka14 14.11.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynka14 14.11.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 A na górze są dopiero tynki, wylewki i jedna warstwa wełny, którą mąż sam układał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaKrzysztof 16.11.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Cześć.Aż nam dech zaparło.Ale Wam fajnie - już jesteście na swoim.I tak ładnie.Justynka jak byś mogła mi napisać - co to ca płytki masz kuchni i w salonie. Bardzo mi się podobają. Nie mogę męża przekonać na płytki na podłogówce w salonie.Umyślał sobie chłopina panele i już - a to taka strata ciepła od ogrzewania podłogowego. Bardzo podoba mi się Twoja kuchnia.Robiono mi wstępną wycenę wykonania mebli kuchennych - również w podkowe na cenę 5 tysiący złotych. Wstępną - a wiec piernik wie co tam może jeszcze wyskoczyć.Nie chcę się wypytywać o cenę Twojej - ale jakbyś mogła - napisz czy kosztowała Cię mniej czy więcej. Ehhhh ale Wam fajnie.Teraz to się boję że już jako jedyni jesteśmy na polu bitwy - może nawet i ostatni.Zaglądaj na forum jeszcze - jak znajdziesz czas.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaKrzysztof 16.11.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 U nas wczoraj pojawił się piec gazowy i wymiennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynka14 20.11.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 No do końca jeszcze dużo nam brakuje, ale już wreszcie na swoim Płytki w kuchni, salonie i na schodach mamy Ceramika Końskie wzór Colonial. W kuchni kolor krem, w salonie brąz, a na schodach umbra. Przykładowy link na allegro, chociaż my kupowaliśmy w hurtowni w bardzo zbliżonej cenie: http://allegro.pl/ceramika-gres-milo-colonial-30x60-gat-1-i3647812885.html Poza ty nasi fachowcy powiedzieli, że panele przy podłogówce będą się wykrzywiać i odchodzić, no i ciepła tyle nie będą dawać. Nasza kuchnia razem z blatami, zawiasami, klamkami kosztowała równo dwa razy więcej niż wam fachowcy wycenili. Ale to wszystko zależy od materiałów, z jakich jest wykonana, zawiasów,, czy z blatami i klamkami itp. Same szafki też były sporo tańsze, ale wzięliśmy już wszystko w jednym miejscu. Nasza jest np z płyty, ale ciemna okleina jest 3D, a czerwoną chciałam matową. i to ma być podobno ta lepsza okleina już na długie lata a nie na 5 lat, ale to wszystko się okaże. Inni, którzy nam wyceniali, za taką najtańszą chcieli 6tys, a że chcieliśmy trochę lepszą, to wyszło w końcu tyle ile wyszło. A zaglądać jeszcze będziemy na pewno. Chociażby z ciekawości. Z resztą jeszcze cała góra przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekh_gry 13.01.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 witam was kryształki przeglądam ten post i co raz bardziej przymierzam się do przerobienia mojego projektu na ten Kryształek...jak widać kilka projektów jest już ukończonych. Czy znajdzie się osoba uchyli rąbka tajemnicy co do kosztów wybudowania tego domu??? bardzo mi to ułatwi podjęcie decyzji... z góry dziękuję pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaKrzysztof 14.01.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Witam.U nas stan surowy otwarty z położoną więźbą i pokryciem blachodachówką 87.874,55 zł (40 to koszt robocizny ekipy budowlanej – dom wystawili w trzy miesiące, pozostałe to materiały). Potem zaczęły się koszty:Okna – 9,700Materiały do wody około 3 tys (kolana, trójniki,złączki, itp.)Materiały do elektryki (puszki, wężyki karbowane, przewody, włączniki, itp. około 3 tys)Materiały do kanalizacji wew. 500 złTynki wewnętrzne gipsowe 15 tysStyropian do ocieplenia podłóg, poddasza, folia, siatka 4,5Wylewki 2.350Instalacja C.O (bez pieca) 12.250Elewacja, ocieplenie 15 cm – 22 tys (przepłacone). Po drodze są koszty wody i kanalizacji zewnętrznej 1.400, gazu z zewnątrz 2.200 i doprowadzenie prądu około 2 tys.To tak mniej więcej. Nie liczę ile za mapki powykonawcze, protokoły odbiorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts