asiula77 05.08.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 nie kochana mamy dachóweczkę cementową firmy euronit brąz- cena za dachówkę jaką udało nam się uzyskać to 19zł, tyle ze z 7% vatem. Jeśli chodzi o robociznę to 20 zł na gotowo ze wszystkim , łącznie z blachami i rynnami. Różnica w cenie pewnie dlatego jest tak inna, ponieważ mieszkamy w rónych rejonach Polski. Podam wam tel do Pana który, zajmuje sie oknami i roznymi materiałami budowlanymi , może skorzystacie jeszcze z innych. 501 486 803 Pan Tomek. Skorzystajcie bo można troszkę pieniędzy zaoszczędzić. pozdrawiam Normalnie jestem w szoku ! Macie super ceny! Ja muszę jeszcze popytać o innych dekarzy Myslałam, że nasza okolica powinna być tańsza w porównaniu do zachodniej części Polski - ale jak widać - źle myślałam . I dziękuję za podany kontakt - w tygodniu tam sobie zadzwonię. Czy ty zamierzasz do zimy się wprowadzić? Mam nadzieję, że będziesz jeszcze zamieszczać zdjęcia - są inspirujące . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 08.08.2006 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Mam depresję budowlaną związaną z pogodą i niemożnością zrobienia niczego na budowie. Jedyne co robię to dzwonię i pytam, pytam i ustalam ale na budowie od tego nie przybywa. Prognozy też nieciekawe. Kupię sobie styrobit do gruntowania i dysperbit do izolacji fundamentów, może mi się humor poprawi? Napiszcie czym ocieplacie ścianę fundamentową. Ja waham się między XPS np URSA a Hydromax-em 120. PozdrawiamMAciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 08.08.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 ocieplacie cały fundament? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 08.08.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Nam w tej chwili panowie kończą smarować ściany dysperbitem (zewn. i wewn.), na to kładziemy (na zewnątrz) jakiś taki utwardzony styropian. Potem chyba siatka i jeszcze coś - ale wybaczcie - nie pamiętam co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 08.08.2006 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam Asiula a możesz ustalić co dokładnie to jest i ile to kosztowało ? Jestem na etapie wyboru i bardzo by mi to pomogło. Reksio: Ja na razie ocieplam 1 metr od ławy w górę a później resztę czyli 20 cm PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 09.08.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Eda - wydaje mi się, że my tę siatkę będziemy mieli zatopioną w kleju i na to jeszcze dysperbit i potem już tylko piasek/ziemia. Nie mamy też jakiegoś specjalnego styropianu czy płyty ekstrudowanej czy innego Styroduru tylko zwykły styropian ale FS20 (podobno mocniejszy niż FS15). Ale obiecuję, że jeszcze się upewnię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 12.08.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Eda - może masz już jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 13.08.2006 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Witam Postaram sie jakoś wrzucić na fotosik.pl ale proszę o cierpliwość. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 29.08.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 witaj reksio 102.Znalazłam na forum ten projekt i to jest to,o co chodziło i to co moim zdaniem pasuje do wymiarów mojej działki-20x35.aczkolwiek układ wzgl.stron świata jest najgorszy z możliwych-wjazd od południa.Jestem na etapie spraw administracyjnych,czekam na warunki zabudowy-o ile je dostanę.Interesuja mnie oczywiście koszty budowy tego domu.Nie znam się na tym kompletnie,ale podobnie jak większość kryształowych forumowiczów mam zamiar zmieścić się w 200 tyś.-nie wliczam w to działki,bo ona już jest dawno.Prosze o orientacyjne koszty poszczególnych etapów-fundament,ściany itd.Będę wdzięczna za wszelkie informacje. TO PYTANIE RÓWNIEŻ DO INNYCH -ASIULI 77,EDY I INNYCH. ŻYCZE POWODZENIA W BUDOWIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 05.09.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Witam serdecznie. My do tej pory wydaliśmy 120 tyś . Do zrobienia jeszcze tynki wewnętrzne , schody, ocieplenie plus tynk elewacyjny, drzwi wewnętrzne, panele, płytki, umywalki, wanna itp , ogrodzenie. 200 tyś chyba nie starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 05.09.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Reksio - staję się powoli już nudna - wiem - ale masz jakieś fotki? Gdybyś mieszkała bliżej nie powstrzymałabyś mnie pewnie przed wizytą na waszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 05.09.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Mimo wszystko zapraszamy, a zdjecia za jakis czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 07.09.2006 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Reksio- pisałaś kiedyś że planujesz dobrą folię na dach. Na jaką się zdecydowaliście? Jaka jest dobra twoim zdaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 08.09.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Po długich przemyśleniach wybraliśmy taką http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=124765401 . Zastanawialiśmy się jeszcze nad TYVEK SOLID , tylko trochę droga była .Jakość tej którą wybraliśmy według dekarza o.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 12.09.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 reksio 102 .czy zlecałeś budowę jednej firmie -ile robocizna? czy też korzystałeś z "oddzielnych" firm i ile wyniosła cie robocizna? szukam firmy i chcę mieć pojęcie-ogólne co do kosztów materiału i robocizny.Czy mógłbyś określić koszt :prace ziemne,fundamenty,ściany,dach bez okien,drzwi zew. i tynku zew.jaki to rzad wielkości?Jak czytam forum,to włos się jeży.Buduję na Śląsku i nie mam pojęcia jakie są ceny,ale chc ę mieć pojęcie jak to ksztaluje się w Polsce.Sorry,że marudzę ,ale jestem kompletnym laikiem.dla mnie to wszystko jest po "chińsku".Im więcej czytam,tym bardziej opada ze mnie entuzjazm Mam chyba dobrą sytuację,bo chcę sprzedać mieszkanie-150tys.reszta kredyt,mam gdzie w trakcie mieszkać-same plusy.Ale chyba mam depressję przedbudowlaną.TYjesteś już w trakcie-więc masz ogląd -damy radę?Pociesz choć troche POZDRAWIAM I ŻYCZĘ SZYBKIEJ "PARAPETÓWY"A może jakieś zdjęcia domu na priv. basia [email protected] BEDĘ WDZIĘCZNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 14.09.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 oprócz dachu i więźby wszystko robi jedna firmafundamenty, ściany nośne , ścianki działowe , więńce, kominy, podciągi,izolacja , ocieplanie fundamentu - 13400 złtynki cementowo - wapienne ze szpachlowaniem ściany i sufity - 1m2 19,50posadzki betonowe - 1m2 12,50 docieplenie ścian zewnętrznych styropian + siatka+ dwukrotny szpachel+ tynk akrylowy - 1 m2 29złpołożenie dachówki + obróbka kominów + 3 okna połaciowe + rynny + obróbki blacharskie - razem 4500 zł więźba robocizna - 4000 zł elektryk robocizna - 2500 żłinstalacja co + wod . kan. - 3500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 14.09.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 http://imahttp://images1.fotosik.pl/171/b7f6a1a1df09f52fm.jpgges1.fotosik.pl/171/2dffcea5ebb97c92m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 14.09.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 kawałek górnej łazienkihttp://images4.fotosik.pl/126/bdf14a5d786d35e5m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 14.09.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Dzięki za informacje.Ja właśnie wróciłam od architekta,który powiedział,że projekt jest ok.Za adaptację+projekt wod.can+wrysowanie w mapki 2500 netto.Kierownik budowy-2000 netto za całość.Trochę mnie zmroziło,ale ten pan jest jedyną osobą,która może spróbować przyspieszyć uzyskanie pozwolenia na budowę.Poza tym jest dokładny i skrupulatny,co jest gwarancją na to,że za 5 lat ten dom się nie zawali .Nie wiem czy do końca roku zdążę to załatwić.Powiedz mi ile+- jest metrów kwadratowych tynków wew.,ile metrów kwadr.elewacji.Ja muszę jeszcze zmienić klasyfikację gruntów-700netto,bo w tej chwili nie dostane zgody-teren nie podlega odrolnieniu.Dobrze że nie wydałam na tę działkę 70tyś zł-taka jest cena u nas,tylko ją dostałam.Ale i tak mnie szlag trafia,że ktoś-urzędy mówią ,że tam jest pas zieleni miejskiej.Jaka miejska jak to jest moja działka i teoretycznie mogę zrobić z moją własnością co zechcę-TEORETYCZNIE.BANDA I TYLE. Ale ponarzekałam i trochę mi lepiej.Ijeszcze jedno pytanie.Czy podnosiłeś sciankę kolankową i o ile?Aco z garażem?Też go podniosłeś? 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 14.09.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Witam ponownie.Coś pokręciłam z tymi zdjęciami. Postaram się zrobić lepsze, bo te to mąż robił by wiedzieć później gdzie kable idą. Elewacji z jest około 220 m2 . Co do tynków wewnętrznych to jeszcze nie wiem , (wykonawca ma policzyc dokładnie) ale jak się dowiem to dam znać. Strasznie drogie te ceny architekta macie. Ja mojemu pokazałam KRYSZTAŁ w internecie i powiedziałam ,że taki ma być. Pan zgodził sie za 2 tyś razem z nadzorem ( od niego też kupowaliśmy działkę, więc może dlatego). Może uda Ci się znaleźć coś tańszego. My jesteśmy w tym momencie na etapie kładzenia tynków wewnątrz. Skończą za jakies 2 tyg. Na GWIAZDKĘ mamy zamiar się wprowadzić, ale czy się uda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts