reksio102 10.10.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Powierzchnia użytkowa 140 m 2 plus garaż 21m2 , więc wymiary zachowane. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 10.10.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 balustrady koszt 1200zł z zamontowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarods 10.10.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Witam wszyskich obecnych i przyszłych inwestorów osobicie jeszcze w tym roku należę do"tych" przyszłych ale mam nadzieje ze w 2007 rozpocznie sie realizacja projektu "kryształ" ,chciałbym poradzic sie czy "zmiany" które pozwoliłem sobie wprowadzic maja sens ,główne załozenie zwiekszyc powierzchnię pomieszczenia gospodarczego (kotłownia pomiesczenie -7kosztem czesci garażu ) wc obok 5 co o tym sądzicie ,i jak to sie ma do realnych wymiarów http://images1.fotosik.pl/207/a8de5e135c0e6a2cm.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 10.10.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Witam wszyskich obecnych i przyszłych inwestorów osobicie jeszcze w tym roku należę do"tych" przyszłych ale mam nadzieje ze w 2007 rozpocznie sie realizacja projektu "kryształ" ,chciałbym poradzic sie czy "zmiany" które pozwoliłem sobie wprowadzic maja sens ,główne załozenie zwiekszyc powierzchnię pomieszczenia gospodarczego (kotłownia pomiesczenie -7kosztem czesci garażu ) wc obok 5 co o tym sądzicie ,i jak to sie ma do realnych wymiarów http://images1.fotosik.pl/207/a8de5e135c0e6a2cm.gif Nie wiem jak to jest, ale w projekcie między garażem a pom. gosp./łazienką jest chyba ściana nośna. Nie jestem pewna, czy można ją tak dowolnie przestawiać. Ale ekspertem nie jestem - my robiliśmy tylko niewielkie zmiany, raczej przestawiałam ściany, które nie były nośne . Skróciłeś garaż gdzieś o niecały o 1m. Wc (obok 5 na twoim rysunku) miałoby 2,1m2 a kotłownia ok 10 m2 - to powierzchnia całkiem, całkiem - chyba że źle policzyłam Projekt macie już kupiony? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarods 11.10.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Witam Projektu jescze nie kupiliśmy,ale 99,9 % będzie to ten (moja żona jak zobaczyła fotki waszycvh pięknych domów to jeszcze bardziej utwierdziła się w wyborze tego projektu w sumie tak samo jak ja ) i zakup planowany jest na koncówkę roku ,i w 2007 ruszamy co do zmian to faktycznie chyba "naruszyłem" nośną ..zobaczymy co architekt powie na taką zmianę i co ważniejsze o ile zwiększy to koszty.Pytanie mam jeszcze odnosnie zastosowanego systemu ogrzewania ...jak to u siebie macie rozwiązane ..(piec na paliwo stale ? gaz? olej?) no własnie jak to sie ma do powierzchni pom.gospodarczego jak to w praktyce rozwiązaliście ,osobiście nie chcemy kopac piwnicy . pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 11.10.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 My będziemy mieli kocioł gazowy (będzie gaz ziemny) dwufunkcyjny lub jednofunkcyjny z zasobnikiem. Wiemy, że teraz nie jest to już najtańsza opcja, ale paliwo stałe przy naszym trybie życia odpada. W związku z tym, że pomieszczenie, w którym taki kocioł jak my chcemy mieć musi znajdować się w pomieszczeniu o powierzchni co najmniej 6 i coś tam m2, połączyliśmy łazienkę i pomieszczenie gospodarcze na parterze. Dzisiejsze kotły wyglądają jak szafki, więc nie ma problemu, że będzie raził - będzie stał przy kominie, niedaleko pralki - jakoś się to zgra Tak to będzie wyglądać u nas. Wiem że Eda ma zupełnie inną koncepcję na kotłownię . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 11.10.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 My palanujemy kocioł gazowy jednofunkcyjny plus zasobnik 120 l , oraz kominek z płaszczem wodnym. Gaz ziemny dędzie dopiero w przyszłym roku, więc tę zimę będzieny grzac kominkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 11.10.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 My palanujemy kocioł gazowy jednofunkcyjny plus zasobnik 120 l , oraz kominek z płaszczem wodnym. Gaz ziemny dędzie dopiero w przyszłym roku, więc tę zimę będzieny grzac kominkiem. A kiedy planujecie się wprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 11.10.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Jak wszystko dobrze pójdzie to w grudniu. Jutro może wkleję jakieś zdjęcia z wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 18.10.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 obiecane zdjęciahttp://images4.fotosik.pl/171/27be33c21154ac5cm.jpghttp://images3.fotosik.pl/208/dba3494ca80d5d20m.jpghttp://images3.fotosik.pl/208/762fe707cd658f56m.jpgkominekhttp://images1.fotosik.pl/217/16049fed63a2801am.jpgsypialnia na dolehttp://images1.fotosik.pl/217/10b7f8c77d9704c1m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 18.10.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 A może macie zrobine zdjęcie schodów wew.? Jestem na tym etapie i bardzo jestem ciekawa waszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 19.10.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Jak widać schodów jeszcze nie mamy. Będą drewniane dębowe , jedno zabiegowe , z podestem na górze. Ile płacicie za zrobienie betonowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 19.10.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Schody mam robione w cenie całego domu. Są już zrobione i niedługo wkleję zdjęcia. Ale na razie nie obkładamy ich drewnem - więc nie wiem ile mnie to wyniesie. A może będą płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 20.10.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Witajcie Pragnę z żonką dołączyć do grona budujących kryształ . Reksio bardzo ładny domek , my mamy odbicie lustrzane twojej chatki. Również jak ty chcemy na fundament rzucić pozytynk . Powiększyłem balkon z przodu nad wejściem aby nie padało na drzwi wejściowe. Fotki mam nadzieję , że uda nam się wrzucić. Alusia musicie mieć niezłych budowlańców bo nasz powiedział , że nie da się zrobić. Niestety musiałem zamówić drewniane. Drodzy koledzy i koleżanki jaką dachówkę daliście? Pozdrawiamy Agnieszka i Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 20.10.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Witamy w naszym gronie! I bardzo prosimy o fotki! Co do pytania: dachówka cementowa Braas Lumino ciemnoczerwona Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 21.10.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Witaj asiulaPrzede wszystkim sorki ale pomyliłem twojego nicka. Napewno wrzucimy fotki po wekendzie , Brass - niezły wybór.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 21.10.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 A i zapomniałem my kupiliśmy dachówkę Koramica Holenderka Narvik Wiśnia. Muszę wam powiedzieć , że kryształek wygląda extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 21.10.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Metrix - pytanie do doświadczonego budowniczego : od czego zaczynaliście kolejny etap po stanie surowym otwartym? Właśnie rozmyślam jak ustawiać (już na wiosnę ) ekipy: elektryków, hydraulików, tynkarzy, posadzkarzy, na kiedy zamawiać okna. Może mi coś podpowiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrix 21.10.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Hej asiula po stanie surowym wprawilismy okna ,potem weszła ekipa kanalizacja ,woda, elektryk ,tynkarz.Jak tam plany z projektem łazienek jak co moge doradzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 21.10.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 HEJ MERIX A W KTÓREJ WOLI TY MIESZKASZ ?NIEDALEKO MNIE TEŻ JEST WOLA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts