Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt KRYSZTAŁ pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszyskich obecnych i przyszłych inwestorów osobicie jeszcze w tym roku należę do"tych" przyszłych ale mam nadzieje ze w 2007 rozpocznie sie realizacja projektu "kryształ" ,chciałbym poradzic sie czy "zmiany" które pozwoliłem sobie wprowadzic maja sens ,główne załozenie zwiekszyc powierzchnię pomieszczenia gospodarczego (kotłownia pomiesczenie -7kosztem czesci garażu ) wc obok 5 co o tym sądzicie ,i jak to sie ma do realnych wymiarów

http://images1.fotosik.pl/207/a8de5e135c0e6a2cm.gif

Witam wszyskich obecnych i przyszłych inwestorów osobicie jeszcze w tym roku należę do"tych" przyszłych ale mam nadzieje ze w 2007 rozpocznie sie realizacja projektu "kryształ" ,chciałbym poradzic sie czy "zmiany" które pozwoliłem sobie wprowadzic maja sens ,główne załozenie zwiekszyc powierzchnię pomieszczenia gospodarczego (kotłownia pomiesczenie -7kosztem czesci garażu ) wc obok 5 co o tym sądzicie ,i jak to sie ma do realnych wymiarów

http://images1.fotosik.pl/207/a8de5e135c0e6a2cm.gif

Nie wiem jak to jest, ale w projekcie między garażem a pom. gosp./łazienką jest chyba ściana nośna. Nie jestem pewna, czy można ją tak dowolnie przestawiać. Ale ekspertem nie jestem - my robiliśmy tylko niewielkie zmiany, raczej przestawiałam ściany, które nie były nośne :lol: .

Skróciłeś garaż gdzieś o niecały o 1m. Wc (obok 5 na twoim rysunku) miałoby 2,1m2 a kotłownia ok 10 m2 - to powierzchnia całkiem, całkiem :roll: - chyba że źle policzyłam :wink: :lol:

Projekt macie już kupiony?

Pozdrawiam

Witam

Projektu jescze nie kupiliśmy,ale 99,9 % będzie to ten (moja żona jak zobaczyła fotki waszycvh pięknych domów to jeszcze bardziej utwierdziła się w wyborze tego projektu w sumie tak samo jak ja ) i zakup planowany jest na koncówkę roku ,i w 2007 ruszamy co do zmian to faktycznie chyba "naruszyłem" nośną :-) ..zobaczymy co architekt powie na taką zmianę i co ważniejsze o ile zwiększy to koszty.Pytanie mam jeszcze odnosnie zastosowanego systemu ogrzewania ...jak to u siebie macie rozwiązane ..(piec na paliwo stale ? gaz? olej?) no własnie jak to sie ma do powierzchni pom.gospodarczego jak to w praktyce rozwiązaliście ,osobiście nie chcemy kopac piwnicy .

pozdrawiamy

My będziemy mieli kocioł gazowy (będzie gaz ziemny) dwufunkcyjny lub jednofunkcyjny z zasobnikiem. Wiemy, że teraz nie jest to już najtańsza opcja, ale paliwo stałe przy naszym trybie życia odpada.

W związku z tym, że pomieszczenie, w którym taki kocioł jak my chcemy mieć musi znajdować się w pomieszczeniu o powierzchni co najmniej 6 i coś tam m2, połączyliśmy łazienkę i pomieszczenie gospodarcze na parterze. Dzisiejsze kotły wyglądają jak szafki, więc nie ma problemu, że będzie raził - będzie stał przy kominie, niedaleko pralki - jakoś się to zgra :D

Tak to będzie wyglądać u nas. Wiem że Eda ma zupełnie inną koncepcję na kotłownię :D .

Pozdrawiam

Witajcie

Pragnę z żonką dołączyć do grona budujących kryształ . Reksio bardzo ładny domek , my mamy odbicie lustrzane twojej chatki. Również jak ty chcemy na fundament rzucić pozytynk . Powiększyłem balkon z przodu nad wejściem aby nie padało na drzwi wejściowe. Fotki mam nadzieję , że uda nam się wrzucić.

Alusia musicie mieć niezłych budowlańców bo nasz powiedział , że nie da się zrobić. Niestety musiałem zamówić drewniane.

Drodzy koledzy i koleżanki jaką dachówkę daliście?

Pozdrawiamy

Agnieszka i Mariusz

:D :D