Żona budowniczego 01.07.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Zapraszam do komentowania mojego dziennika (jak już będzie co komentować) Mój dziennik budowy: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=50107 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 01.07.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Witam w gronie budowniczych (chociaż sam , co prawda za dużo jeszcze nie wybudowałem, ale jestem w tzw. trakcie... ) i w imieniu mojej żony także (chociaż jej głównym zadaniem jest na razie pielęgnowanie rosnącego brzucha ). Czekamy na ciąg dalszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 01.07.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Gdzie budujesz? Znam trochę te okolice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 01.07.2005 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Gdzie budujesz? Znam trochę te okolice... Zachodnia część miasta Piotrkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 02.07.2005 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Szczekanica? Twardosławicka? Dworska? Belzatka? Malinowa?Z opisu w dzienniku bardziej prawdopodobne sa te lokalizacje środkowe... Trochę testu na znajomość Piotrkowa: ile nowych domów stoi przy ulicy Sikorek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 02.07.2005 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Jeśli wszystko się powiedzie szczęśliwie, to będę właścicielem działki w absolutnie wschodnich rejonach tego miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 02.07.2005 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Witam..Ja uważam całą papierologię jako TEST SPRAWNOŚCIOWY przed rozpoczęciem budowy!!! Jeże uda się przebrnąć przez ten etap, urzędnicy i ich decyzje, opinie , informacje i ogólne podejście do petenta-to będzie tylko lepiej Narazie jako laik się wymądrzam!!!!Pierwsze wkopanie łopaty ok 12.07.05 Zobaczymy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 02.07.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Witam kolejną kobietę budującą. Dziennik fajnie się zapowiada, czekam na ciąg dalszy. Ps. A czy możesz od razu w podpisie wstawić sobie link do komentarzy - plizzz, to strasznie ułatwia taki leniom jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siua 02.07.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 FORMALNOŚCI, FORMALNOŚCI!!!!! TO JEST STRASZNE!!! ALE CIESZ SIĘ ŻE NIE MILIŚCIE DO CZYNIENIA Z WOJEWÓDZKIM KONSERWATOREM ZABYTKÓW W WARSZAWIE, TRAGEDIA!!!!!! POCIESZAJĄCE JEST TO,że tak jak napisałaś wszędzie można spotkać rzyczliwych ludzii gdyby nie Pani x... to myślę że do dziś nie miała bym ich decyzji!!!! A tak tydzień temu rozpoczełam budowe mojego domku. Mam pytanie czy tytuł dziennika to nazwa projektu wg którego będziecie budować??? Bo ja buduje dom właśnie wg projektu Archonu "DOM POD MODRZEWIEM". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 02.07.2005 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 FORMALNOŚCI, FORMALNOŚCI!!!!! TO JEST STRASZNE!!! ALE CIESZ SIĘ ŻE NIE MILIŚCIE DO CZYNIENIA Z WOJEWÓDZKIM KONSERWATOREM ZABYTKÓW W WARSZAWIE, TRAGEDIA!!!!!! POCIESZAJĄCE JEST TO,że tak jak napisałaś wszędzie można spotkać rzyczliwych ludzii gdyby nie Pani x... to myślę że do dziś nie miała bym ich decyzji!!!! A tak tydzień temu rozpoczełam budowe mojego domku. Mam pytanie czy tytuł dziennika to nazwa projektu wg którego będziecie budować??? Bo ja buduje dom właśnie wg projektu Archonu "DOM POD MODRZEWIEM". Tak, budujemy właśnie wg projektu Archonu. Oczywiście dokonaliśmy drobnych przeróbek, ale uważam, że kosmetycznych. Mamy już postawione mury poddasza i czekamy na położenia więźby - ale wszystko będę jeszcze opisywać w moim dzienniku. Postaram się też dołączyć zdjęcia to zobaczysz jak wygląda nasz domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 02.07.2005 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Szczekanica? Twardosławicka? Dworska? Belzatka? Malinowa? Z opisu w dzienniku bardziej prawdopodobne sa te lokalizacje środkowe... Trochę testu na znajomość Piotrkowa: ile nowych domów stoi przy ulicy Sikorek? Pomimo tego, że jestem rodowitą piotrkowianką to nie mam pojęcia gdzie jest ulica Sikorek A nasza budowa to okolice Zawodzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 03.07.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Odpowiedx na pytanie o ulicę Sikorek: na tej ulicy nie ma żadnego nowego domu (starego również). A ulicę tą widziało większość piotrkowian i nie tylkopiotrkowian. Byłaś w Urzędzie Skarbowym? Prawie na wprost wejścia biegnie w kierunku południowym ścieżka przez pola. To właśnie jest "ulica" Sikorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 03.07.2005 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Odpowiedx na pytanie o ulicę Sikorek: na tej ulicy nie ma żadnego nowego domu (starego również). A ulicę tą widziało większość piotrkowian i nie tylkopiotrkowian. Byłaś w Urzędzie Skarbowym? Prawie na wprost wejścia biegnie w kierunku południowym ścieżka przez pola. To właśnie jest "ulica" Sikorek. No to teraz jestem już mądrzejsza. A jest tam w ogóle plan zagospodarowania? Jak w tej części miasta szukaliśmy działki to było dość krucho z planami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 03.07.2005 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 W naszym przypadku było podobnie. Też myśleliśmy o mniejszym domu, ale potem okazało się, że nie spełni naszych oczekiwań. Więc z planowanych 140m (z garażem), zrobiło się 180! Bardzo podoba mi się Wasz projekt, rozmieszczenie bardzo przemyślane, zadaszony taras....Tylko ten wiatrołap trochę jakby za ciasny..( wybacz szczerość). Ale ogólnie...super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 04.07.2005 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Projekt fajny, u nas też musiał mieć osobną łazienkę przy naszej sypialni Swoją drogą, to fajna pracownia ten ARCHON +, nawet kosztorys budowy podają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siua 04.07.2005 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Z niecierpliwością czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 04.07.2005 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Z niecierpliwością czekam na zdjęcia Obiecuję się poprawić, ale na razie jestem na etapie uczenia się wstawiania zdjęć. Już nawet założyłam sobie stronę w republice.pl. Jak tylko "zgłębię" webmastera, to dołączę zdjęcia również do wcześniejszych postów (zdjęć mamy już chyba setki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 04.07.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Wasi geodeci potwierdzili powiedzenie: "chcesz mieć zrobione dobrze - zrób to sam" albo chociaz dopilnuj sam. Dobrze, że SAWA trzymał rękę na pulsie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 04.07.2005 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 W naszym przypadku było podobnie. Też myśleliśmy o mniejszym domu, ale potem okazało się, że nie spełni naszych oczekiwań. Więc z planowanych 140m (z garażem), zrobiło się 180! Bardzo podoba mi się Wasz projekt, rozmieszczenie bardzo przemyślane, zadaszony taras....Tylko ten wiatrołap trochę jakby za ciasny..( wybacz szczerość). Ale ogólnie...super Rzeczywiście, wiatrołap jest najgorszą częścią domu. Zwykle tak bywa, że pełnia szczęścia jest trudna do osiągnięcia Tak naprawdę, to będziemy tam zdejmować tylko buty, bo przedpokój jest dość spory i tam ulokujemy szafę na ubrania wierzchnie. Jakość przeżyjemy. Chociaż biorąc pod uwagę ilość naszych butów (ciepłą wiosną jest to zwykle ilość domowników, czyli 5 x 3 pary na każdego = 15 par) będziemy musieli się bardzo sprężyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siua 04.07.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 A ja uważam że PROJEKT JEST REWELACYJNY (BO SAMA TAKI WYBRAŁAM ) Ale nie ma co się czepiać. MYŚLĘ ŻE KAŻDY PROJEKT POSIADA JAKIEŚ MINYSY. Wystarczy zrezygnować z drzwi pomiędzy wiatrołapem a holem i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts