justyna99 12.05.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Mam pytań kilka do tarasu. Czy jest on obniżony w stosunku do drzwi tarasowych? I czy kończy się na słupie? I ile "wyszedł" w ogród, czyli inaczej jakie są jego wymiary Jutro kupujemy parkiet. Ogrodzenie się robi - my robimy z bloczków i sztachet drewnianych. W poniedziałek początek tynkowania zewnętrznego i nawodnienie ogrodu. A 5.06 powinno się zacząć brukowanie. Jak pogoda dopisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 14.05.2006 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Mam pytań kilka do tarasu. Czy jest on obniżony w stosunku do drzwi tarasowych? I czy kończy się na słupie? I ile "wyszedł" w ogród, czyli inaczej jakie są jego wymiary Jutro kupujemy parkiet. Ogrodzenie się robi - my robimy z bloczków i sztachet drewnianych. W poniedziałek początek tynkowania zewnętrznego i nawodnienie ogrodu. A 5.06 powinno się zacząć brukowanie. Jak pogoda dopisze. Taras jest dokładnie taki jak jest w projekcie. Nie obniżaliśmy go, zachowaliśmy oryginalne wymiary - jest na całej długości okna tarasowego oraz pod podcieniem do samego wykusza. Teraz z perspektywy czasu wydaje nam się, że mógłby być 0,5m szerszy, bo stolik z krzesłami wchodzi "na styk". Nadal czekam na wasze zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 16.05.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Szerszy... Masz na myśli 0,5m w głąb ogrodu?Zdjęcia juz są w aparacie. Tylko je przekopiuje i założe jakiś album. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 16.05.2006 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Szerszy... Masz na myśli 0,5m w głąb ogrodu? Zdjęcia juz są w aparacie. Tylko je przekopiuje i założe jakiś album. Tak, w głąb ogrodu. Jak rozstawisz stół z krzesłami przy obecnym wymiarze nie można swobodnie przechodzić bokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 22.05.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Wizytacje są pewnym etapem budowania. Nas będą w większości wizytować z daleka (300-500km) więc będzie to ze spaniem. A niestety nie lubię takich zjazdów. Kolejne pytanko o nasz Modrzew. Czy wnęki na górze (w pokojach balkonowych) już masz przemyślane? Ja miałam dziś pomiary i za dużo miejsca w nich nie będzie. Raczej półki czy pręty bedą na ścianie kolankowej. A pełnej wysokości ścianka będzie pusta. Już mi się wydaje, że się nie pomieszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 22.05.2006 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Wizytacje są pewnym etapem budowania. Nas będą w większości wizytować z daleka (300-500km) więc będzie to ze spaniem. A niestety nie lubię takich zjazdów. Kolejne pytanko o nasz Modrzew. Czy wnęki na górze (w pokojach balkonowych) już masz przemyślane? Ja miałam dziś pomiary i za dużo miejsca w nich nie będzie. Raczej półki czy pręty bedą na ścianie kolankowej. A pełnej wysokości ścianka będzie pusta. Już mi się wydaje, że się nie pomieszczę Zrobię jutro zdjęcia i zamieszczę w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 23.05.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Cudnie Bardzo ładny ten zielony- myślę o takim samym, choć u mnie to jeszcze daleka droga. Barierki też super. Ogólnie - gratuluję dobrego smaku Aż miło popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 23.05.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 A, Was to tylko chwalic mozna! Bardzo ladna elewacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 24.05.2006 04:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Elewacja wyszła przepięknie, brawo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 24.05.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Dziękuję za specjalne zdjęcia. Niestety niewiele mi pomogły, bo ja tam chcę ciuchy umieścić i zamknąć. Kolor elewcji wyszedł bardzo elegancki. Ładny ten nasz Modrzew, nie?Zdjęcia mojego domku na razie w laptopie męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 24.05.2006 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Dziękuję za specjalne zdjęcia. Niestety niewiele mi pomogły, bo ja tam chcę ciuchy umieścić i zamknąć. Kolor elewcji wyszedł bardzo elegancki. Ładny ten nasz Modrzew, nie? Zdjęcia mojego domku na razie w laptopie męża. Na siłę to da się zamknąć to drzwiami łamanymi. Ja nie chciałam jednak próbować, bo nasz stolarz dobrze robi tylko proste rzeczy i ryzyko było zbyt duże. Te półki mógł trochę skrócić i drzwi można by było wpasować. W przypadku szafy na ciuchyb ja bym zrobiła wieszadła na stronie skośnej ściany (w połowie na długie ciuchy, a w połowie na krótkie) oraz na stronie ścianki kolankowej. Nic chyba więcej nie da się wymyśleć. Albo tylko półki tak jak ja, a wieszadła w innym punkcie pokoju. W tym momencie ja się mieszczę tam na stojąco przy moich 158 centymetrach. Gorzej z mężem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.05.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 O rany, ale się u Was po wytynkowaniu domku ślicznie zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolka009 25.05.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 strasznie mi się podoba Twoja dokumentacja fotograficzna. I synek jak dzielnie pomaga Nie mogę się doczekać kiedy wreszcie dostaniemy pozwolenie i ruszymy ze swoim Sopranem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.05.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Bardzo ładnie a elewacja wyszła bardzo ciekawie, chociaż zieleń nie była nigdy moim faworytem, a teraz mam czas na myslenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 25.05.2006 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Bardzo ładnie a elewacja wyszła bardzo ciekawie, chociaż zieleń nie była nigdy moim faworytem, a teraz mam czas na myslenie Pewnie się zdziwisz - ale do koloru zielonego też nie byłam przekonana i do końca miałam wątpliwości. Ale postawiłam na oryginalność: dookoła same żółte domy, więc wolałam wprowadzić troszkę urozmaicenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.05.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Bardzo ładnie a elewacja wyszła bardzo ciekawie, chociaż zieleń nie była nigdy moim faworytem, a teraz mam czas na myslenie Pewnie się zdziwisz - ale do koloru zielonego też nie byłam przekonana i do końca miałam wątpliwości. Ale postawiłam na oryginalność: dookoła same żółte domy, więc wolałam wprowadzić troszkę urozmaicenia. Właśnie właśnie u nas może nie same żółte ale żółć przeważa na terenie ja też się ku niej skłaniałam a teraz mam mętlki Tylko że mój dach czerwony Mam zagwózdkę na szczęćie jeszcze trochę czasu na roziwązanie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elab1 25.05.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Bardzo ładnie a elewacja wyszła bardzo ciekawie, chociaż zieleń nie była nigdy moim faworytem, a teraz mam czas na myslenie Pewnie się zdziwisz - ale do koloru zielonego też nie byłam przekonana i do końca miałam wątpliwości. Ale postawiłam na oryginalność: dookoła same żółte domy, więc wolałam wprowadzić troszkę urozmaicenia. Ja jestem pod wrażeniem tej elewacji. Dołączam się do opinii, nawet nie pomyslałam że taka ładna może być zielona. I barierka balkonowa super. Ja jestem zdania że ładniejszych domów niż ,,Modrzew,, nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 07.06.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Baba dawno mnie u ciebie nie było a tu tyle zmian Super mieszkacie i wszytko piękniste Kuchnia, łazienki, salony, góra Elewacja zielona tez mi się podba bardzo i ja myślałam o takiej wczęniej ale teraz przy ceglastej blachodachówce to raczej odpada u mnie I myśle o zołtym U naj nie ma żóltych domków zbyt dużo Pozdrawiam i wklejaj dużo fotek bo wszystko masz fajne i moze być inspiracją dla nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 07.06.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Bardzo ładnie wygląda z kolorową elewacją i płotem (chociaż jeszcze niekompletnym). Czekam na zdjęcia pieska . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 07.06.2006 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Baba dawno mnie u ciebie nie było a tu tyle zmian Super mieszkacie i wszytko piękniste Kuchnia, łazienki, salony, góra Elewacja zielona tez mi się podba bardzo i ja myślałam o takiej wczęniej ale teraz przy ceglastej blachodachówce to raczej odpada u mnie I myśle o zołtym U naj nie ma żóltych domków zbyt dużo Pozdrawiam i wklejaj dużo fotek bo wszystko masz fajne i moze być inspiracją dla nas A wy kiedy się przeprowadzacie? Już zostało wam niewiele do zrobienia... Lipiec? Sierpień? A może zaraz na początku wakacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts