Żona budowniczego 07.11.2005 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 DZieje sie oj dzieje u was Dopiero teraz zajzałam do prac twego taty Gril jak dla mnie jest bombowy Super robota Pewnie i u was będzie parę praz taty Dobrze wam A na aktualne fotki czekam Mój tata to taki czarodziej Ale niestety - ma też swoje wady Jak już coś zaplanuje to chciałby tylko po swojemu. "U obcych" robi co mu każą, ale u nas nie do końca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 07.11.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Mój tata to taki czarodziej Ale niestety - ma też swoje wady Jak już coś zaplanuje to chciałby tylko po swojemu. "U obcych" robi co mu każą, ale u nas nie do końca ... U was może sobie pomarudzić i wymusić swoje pomysły Ale i tak to skarb taki czarodziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.11.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 kuchnia ładnie się zapowiada, co do kabiny prysznicowej to dobrze ze tu zaglądam to się czegoś nauczyłam i tez będę szukała z otwieranymi drzwiami a nie przesuwanymi. A drzwi wejściowe gdzie można zobaczyć, będą jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 12.11.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Ale tempo No cóż mająć takich pracowitych Harnasi do pracy nie mo co się dziwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.11.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Oj chyba należy sie meżowi ten wypoczynek A ekipy dadzą radę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 21.11.2005 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Tempo macie zabójcze. Kiedy zamierzacie się wprowadzać? My zaczęliśmy 22.06.2005 i planujemy w rocznicę wejść. A jesteśmy na etapie końcówki elektryki i początku tynkowania. Myśleliśmy o ociepleniu poddasza ale ta pogoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 23.11.2005 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Tempo macie zabójcze. Kiedy zamierzacie się wprowadzać? My zaczęliśmy 22.06.2005 i planujemy w rocznicę wejść. A jesteśmy na etapie końcówki elektryki i początku tynkowania. Myśleliśmy o ociepleniu poddasza ale ta pogoda... Ja nieśmiało sugeruję początek lata, ale mój mąż upiera się, że początek jesieni. Teraz prace idą szybko, bo kasa z ostatniej transzy leży do wykorzystania. Ale potem jak pieniądze sie skończą to musimy sprzedać mieszkanie. A to może spowodować przestój w wykończeniówce. U nas pomimo pogody robimy ocieplenie i regipsy. Jak widziałaś pierwsza warstwa wełny była położona wcześniej, a teraz regipsiarze kontunuują te prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 23.11.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Kasa rządzi, to wiem. A nami dodatkowo pogoda. Czy masz w planie robić wejście do domu tzn. chodzi mi o schody do drzwi wejściowych, bo tego na zdjęciach nie ma. Mnie wychodzą dwa stopnie po 15cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 23.11.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Dopiero teraz przeczytałam Twój dziennik i widzę, że się bierzesz za kominek.Jakiej mocy wkład wybierasz? My planujemy rozprowadzić ciepło do 3 pokoi na górze ("grawitacyjnie"). Facet był i powiedział, że można.Ciekawi mnie ile nam ten kominek miejsca weźmie. Bo tam nie ma za dużo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 23.11.2005 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Dopiero teraz przeczytałam Twój dziennik i widzę, że się bierzesz za kominek. Jakiej mocy wkład wybierasz? My planujemy rozprowadzić ciepło do 3 pokoi na górze ("grawitacyjnie"). Facet był i powiedział, że można. Ciekawi mnie ile nam ten kominek miejsca weźmie. Bo tam nie ma za dużo miejsca. Facet zaproponował nam wkład Fonte Flamme Clairflam 685C/083 o mocy 14kW (max.22,5 kW), turbospalanie, czas spalania przy jednym wsadzie do 10 godzin. Też będziemy mieć rozprowadzenie grawitacyjne do trzech pokoi na górze. Wkład będzie kosztował 2600zł. Drugie tyle obudowa (w stylu "angielskim" - uwielbiam takie śmieszne nazwy), a trzecie tyle rozprowadzenie z czopuchem (czyli ta górną częścią, która przykryje rury). Dodatkowo jeszcze rura do komina oraz inne drobiazgi. Tak więc nie jest to tania sprawa, chyba że wybierzesz tańszą obudowę i tańszy wkład. Mnie przekonało do tego wkładu kominkowego 10 godzin na jednym wsadzie - załatwia sprawę na noc i na wyjście do pracy. Obudowa taka, bo zajmuje mało miejsca, co przy tym układzie salonu i jadalni w naszym Modrzewiu jest szczególnie istotne - inaczej zrobi się z tego przejścia jedynie wąskie gardło. Jak tylko będzie kominek - od razu wstawię zdjęcia do dziennika, żebyś zobaczyła jak on wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siua 25.11.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 No należy Ci się pochwała. Dawno tu nie zaglądałam a widze że praca posuwa się do przodu GRATULUJE. Ja swój Modrzew na razie zadaszyłam i KONIEC. Budowę rozpoczeliśmy pod koniec lipca i niestety pogoda nam nie pozwala na dalsze prace więc otwory okienne zabiliśmy i czekamy do wiosny Dziewczyny a może złożymy grupę budujących Dom pod modrzewiem??? A czy wkład który wybraliście będzie z płaszczem wodnym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 29.11.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Cześć SIUA Jedziemy na tym samym wózku. Rozpoczęliśmy prace pod koniec czerwca i ŻONY już nie dogonimy. Tylko zostało nam prosić Ją o rady. My kominek będziemy mieć bez płaszcza wodnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 29.11.2005 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 My też bez płaszcza wodnego. Mam już pierwsze zdjęcia kominka - dzisiaj pierwszy raz paliliśmy!!! Jak tylko obrobię fotki to od razu je wstawię do albumu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 30.11.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Strasznie Ci zazdroszczę tego kominka. I jestem ciekawa jak wygląda sprawa z pozostałością miejsca wokół kominka. Ja dziś zamówię wew. parapety. Mąż uparł się, że muszą być gotowe przed grzejnikami więc trwają poszukiwania. Założymy z agglomarmuru wszędzie, mimo iż w I wersji w salonie i jadalni miały być drewniane. Firma ta robi również kominki więc może dwie pieczenie...Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 01.12.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Ale swietnie wam ten kominek wyszedł Bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 01.12.2005 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Ale swietnie wam ten kominek wyszedł Bardzo mi sie podoba No to bardzo się cieszę Wczoraj dowiedziałam się, że bardzo podoba się on również moim rodzicom (a tu nieraz nasze gusty się rozjeżdżały ). Stowierdzili, że nietypowy, ale ma w sobie dużo uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 01.12.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Ale fajnie, że tak ładnie się u Was robi... Ile tu radości z tego urządzania. Po woli, po woli i coraz bardziej do przodu... Ach, jak ja za tym właśnie tęsknię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 01.12.2005 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Ale fajnie, że tak ładnie się u Was robi... Ile tu radości z tego urządzania. Po woli, po woli i coraz bardziej do przodu... Ach, jak ja za tym właśnie tęsknię... Czasami wydaje się, że powoli - a czasami jak spojrzę wstecz to aż dziw bierze, że już tyle zrobione. Przecież jeszcze 8 miesięcy temu było w tym miejscu szczere pole! Gdyby nie kilka decyzji, które trochę opóźniły prace (np. tynki ręczne - 2 miesiące zamiast 1 tygodnia pracy), to tak jak sąsiad moglibyśmy wprowadzać się na święta Bożego Narodzenia. Co prawda nie jest to dobre rozwiązanie, bo takie szykowanie domu to jest robota "na wariata", ale dom w 9 miesięcy to jest możliwe (a jeszcze na początku roku, jak widziałam takie posty na forum, to pukałam się wymownie w głowę ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siua 05.12.2005 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Nooooooooooooooooo Pięknie!!!!!!!!!! Już nie mogę się doczekać dalszych fotek. Jestem ciekawa co dalej będziecie robić????? Idziecie z pracą jak tornado..... ale oczywiście efekt odwrotny. A jeszcze jedno pytanie, nie doczytałam nigdzie (może nie uważnie czytam ) jaki planujecie kolor elewacji domku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 05.12.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Dom w 9 miesięcy... To bardzo szybko... Nam to idzie duuzo wolniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts