justyna99 18.01.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Podeślę na priva, tylko muszę pożyczyć aparat cyfrowy. Zdjęcia są ale na razie kabli i rur. Z zewnątrz mam mnóstwo zdjęć ale robionych zwykłym aparatem. Co do sreberka to też nie zakładamy, bo działa ono także w drugą stronę. Podobno może przemarzać ściana z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 18.01.2006 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Ale fajowe oświetlenie, a kolor na ścianach to jaki??? Super, super, super!!! Sorry, zapomniałam odpowiedzieć wcześniej. Ściany mają tylko położoną gładź, a więc wszędzie są białe. Na tym zdjęciu wybitnie widać grę kolorów i światła. Wyszedł bardzo oryginalny odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 19.01.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Hej Jak ładnie u ciebie się robi Bardzo podobają mi się kafelki w kuchni, super to wygląda zdrówka zyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 20.01.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Ale fajowe oświetlenie, a kolor na ścianach to jaki??? Super, super, super!!! Sorry, zapomniałam odpowiedzieć wcześniej. Ściany mają tylko położoną gładź, a więc wszędzie są białe. Na tym zdjęciu wybitnie widać grę kolorów i światła. Wyszedł bardzo oryginalny odcień. No właśnie mi to podpadało pod brzoskwiniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 23.01.2006 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Afe..nieładnie!! Jak Ty mozesz swój DOMEK, BUDOWĄ NAZYWAĆ!!!! Wstydzić się powinnaś! Tam się tak ładnie robi..Piękne kafelki w kuchni (bardzom ciekawa Waszej kuchni, chodzi mi o aranzację. Dopasowanie mebli, wystroju do koloru okien)Ślicznie obudowana wanna małżeńska, bardzo mi te kolorki pasują!!! A i łazienka chłopców..taka jakaś radosna...optymistycznie, wiosenno-letnia, nastraja!! A wczasów to Ci życzę z CAŁEGO SERCAale.....ja, mając TAKIEEE włości to bym się nigdzie nie wybierała!!Trudno Ci będzie znaleść alternatywę tego CUDEŃKA!!!O !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 24.01.2006 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Afe..nieładnie!! Jak Ty mozesz swój DOMEK, BUDOWĄ NAZYWAĆ!!!! Wstydzić się powinnaś! Tam się tak ładnie robi..Piękne kafelki w kuchni (bardzom ciekawa Waszej kuchni, chodzi mi o aranzację. Dopasowanie mebli, wystroju do koloru okien)Ślicznie obudowana wanna małżeńska, bardzo mi te kolorki pasują!!! A i łazienka chłopców..taka jakaś radosna...optymistycznie, wiosenno-letnia, nastraja!! A wczasów to Ci życzę z CAŁEGO SERCAale.....ja, mając TAKIEEE włości to bym się nigdzie nie wybierała!!Trudno Ci będzie znaleść alternatywę tego CUDEŃKA!!!O !!!!! No to zrobię plebiscyt jak nazwać taki stan przejściowy. Działka - nie. Bo już nie sama działka. Budowa - nie. Bo już jest dom na ukończeniu. Dom - też nie. Dla mnie dom to nie same mury, a ludzie w nim mieszkający. Przecież jak mówimy, że wracamy do domu to znaczy, że wracamy do naszego mieszkania w bloku. Pozostaje chyba "prawie dom" lub "nowy dom". Chyba, że masz lepszą propozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 24.01.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Pięknie wygląda Wasz "prawie dom"!!!! Coraz więcej zrobione i jak przyjdzie wiosna, to będzie już czas na ogródek!] Dobrze, że masz "domowych" fachowców, zwł. Filipka!!! Bez nich na pewno budowa szłaby dużo wolniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 24.01.2006 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Pięknie wygląda Wasz "prawie dom"!!!! Coraz więcej zrobione i jak przyjdzie wiosna, to będzie już czas na ogródek!] Dobrze, że masz "domowych" fachowców, zwł. Filipka!!! Bez nich na pewno budowa szłaby dużo wolniej! Ogródek będzie jak tylko obeschnie teren po tych śniegach (u nas glina nie przepuszcza wody wgłąb, więc musi odparować). Nasz sąsiad śmieje się, że na tym terenie to "już" w maju można wjeżdżać ciągnikiem na pole, jak tylko w pobliskiej rzeczce zaczyna brakować wody. Więc pewnie trochę poczekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 25.01.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 "małżeńskie" słowo- rzecz świeta! Moje dzieci też mają chęć coś pomóc przy budowie, jak tylko się zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 05.02.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 No to i ja się przyłączę. Po pierwsze gratuluję stanu zaawansowania(ja dopiero zacznę)Po drugie- też pochodzę z dawnego woj. piotrkowskiego (koło Radomska)ale teraz mieszkam na ŚląskuPo trzecie również mam pianino u rodziców i jak tylko się pobuduję, zamierzam je ściągnąć do siebie( również ma ze 20 lat) i też zaczynam się zastanawiać, do czego je dopasuję.Po czwarte miałam zapytać o te grzejniki pod oknami dachowymi, ale już doczytałam dlaczego muszą być. Tylko u mnie w sypialni nad łóżkiem to taki grzejnik chyba jednak się nie zmieści.A oto mój domek:http://www.projektydomow.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m429c3e4e9158f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 05.02.2006 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 No to i ja się przyłączę. Po pierwsze gratuluję stanu zaawansowania(ja dopiero zacznę) Po drugie- też pochodzę z dawnego woj. piotrkowskiego (koło Radomska)ale teraz mieszkam na Śląsku Po trzecie również mam pianino u rodziców i jak tylko się pobuduję, zamierzam je ściągnąć do siebie( również ma ze 20 lat) i też zaczynam się zastanawiać, do czego je dopasuję. Po czwarte miałam zapytać o te grzejniki pod oknami dachowymi, ale już doczytałam dlaczego muszą być. Tylko u mnie w sypialni nad łóżkiem to taki grzejnik chyba jednak się nie zmieści. A oto mój domek: http://www.projektydomow.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m429c3e4e9158f Archon ma bardzo ładne projekty (moja subiektywna opinia ). Ten projekt też mi się podoba. My go odrzuciliśmy ze względu na brak garażu w bryle budynku. Ale osobny garaż też ma swoje zalety. Powodzenia w realizacji planów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 05.02.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Co tu zerkam jest cos nowego. s Slicznie sa te kafelki w kuchni, lazienki tez ladne...Niedlugo zamieszkacie, co? Czekam na zdjecia po sprzataniu i malowaniu, aby troche oczy nacieszyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 05.02.2006 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Co tu zerkam jest cos nowego. s Slicznie sa te kafelki w kuchni, lazienki tez ladne...Niedlugo zamieszkacie, co? Czekam na zdjecia po sprzataniu i malowaniu, aby troche oczy nacieszyc... No, tak nieśmiało marzymy, żeby jak najszybciej zmienić nasze miejsce zamieszkania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 06.02.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Witam Żono BudowniczegoWłaśnie zakończyłam czas nicnierobienia - ferie na nartach. Było cudownie, nie myśleliśmy oniczym a zwłaszcza o budowie. A tu wczoraj po wkroczeniu na nią (u nas jeszcze stan budowy) stwierdziliśmy, że podwiesiliśmy sobie sufity na dole i jest za nisko- wyszło 240 bez parkietu. A jak Wam wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 06.02.2006 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Witam Żono Budowniczego Właśnie zakończyłam czas nicnierobienia - ferie na nartach. Było cudownie, nie myśleliśmy oniczym a zwłaszcza o budowie. A tu wczoraj po wkroczeniu na nią (u nas jeszcze stan budowy) stwierdziliśmy, że podwiesiliśmy sobie sufity na dole i jest za nisko- wyszło 240 bez parkietu. A jak Wam wyszło? Jak ostatnio mierzyłam przed malowaniem to bez podłóg wyszło mi 2,57m na górze w najwyższych punktach oraz 2,63 na dole (tylko w holu na dole 2,4 na gotowo przy połozonych płytkach i z sufitem obniżonym żeby zakryć betonową belkę). Ale u nas z tego co wiem było to ustalane z naszym murarzem, bo pytał się ile chcemy. Nie pamiętam ile było w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 06.02.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Ja też nie pamiętam. Ale dziś się rozeznawaliśmy w temacie i do odbioru powinno być na gotowo min. 2,5m. Pomijając odbiór boję się, że cały czas będziemy myśleć o suficie na głowie i że mój mąż będzie walił głową w lampę. Już mam dość tego budowania. Acha. Jeszcze woda nam zamarzła tak, że tylko do wiosny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 06.02.2006 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Ja też nie pamiętam. Ale dziś się rozeznawaliśmy w temacie i do odbioru powinno być na gotowo min. 2,5m. Pomijając odbiór boję się, że cały czas będziemy myśleć o suficie na głowie i że mój mąż będzie walił głową w lampę. Już mam dość tego budowania. Acha. Jeszcze woda nam zamarzła tak, że tylko do wiosny.... Bo nieszczęścia to zawsze chodzą parami. My też to znamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 06.02.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Jak przyjdzie czas to daj ogłoszenie: Narożnik w dobre ręce oddam. A potem przewieziesz pianino i jakichś nowyś kanapotapczan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 06.02.2006 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Jak przyjdzie czas to daj ogłoszenie: Narożnik w dobre ręce oddam. A potem przewieziesz pianino i jakichś nowyś kanapotapczan. To jest pomysł! W końcu do narożnika mam mniej sentymentu niż do pianina. No i ten narożnik jest strasznie niewygodny. Goście powinni spać na czymś wygodniejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.02.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Czekam na dalsze zdjęcia i życzę szybkiego zakończenia budowy. Wiem tylko, że najpierw trzeba się UROBIĆ PO PACHY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts