Zuzanna 2005 01.07.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Zastanawiam się jakie są koszty przygotowania domku (250 m2 z piwnicą) d momentu kiedy zacznę aranzować i wyposażać wnętrza. Chodzi mi o wszelkie prace dotyczące poprzeprowadzania elektryczności, wody, gniazdka , moze podłoga podgrzewana w kuchni i łazienkach, tynkowanie ścian itp. Ile czasu może to zająć jezeli weźmiemy ekipę i jeżeli będziemy to robić samemu i ile trzeba mieć na to wszystko kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 01.07.2005 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 zbyt ogólne pytanie - nie znamy oczekiwanego standardu wykończenia - nie znamy materiałów i technologii do wykończenia - 250m2 z piwnica też jest ogólnym stwierdzeniem, tak samo jak kwota pomiedzy 200 a 400 tysiecy za wykończenie, również "się" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakowiak 05.07.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Zastanawiam się jakie są koszty przygotowania domku (250 m2 z piwnicą) d momentu kiedy zacznę aranzować i wyposażać wnętrza. Chodzi mi o wszelkie prace dotyczące poprzeprowadzania elektryczności, wody, gniazdka , moze podłoga podgrzewana w kuchni i łazienkach, tynkowanie ścian itp. Ile czasu może to zająć jezeli weźmiemy ekipę i jeżeli będziemy to robić samemu i ile trzeba mieć na to wszystko kasy To wszystko można policzyć (zrobic kosztorys) ale do tego trzeba mieć projekt w ręku, znać szczegółowy zakres robót i materiały które zostną użyte. Ceny robocizny (np za punkt elektryczny itp) można znaleźć na tym forum. Ale żeby się nie trudzić samemu to można poprosić poważną firmę budowlaną (najlepiej kilka) o ofertę cenową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzanna 2005 08.07.2005 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 a moze mi ktos polecic taka poważna firmę budowlaną ktora zrobila by mi kosztorys w Warszawie najlepiej może byc kilka dla porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts