gosia1719499730 01.07.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Dzisiaj dostałam wycene M&S kwota z brama garazowa i Fakro opiewa na ok 70.000, do tego dali mi 5% rabatu????Na moje pytanie, czy jest szansa na wiecej, powiedzieli ze o tym porozmawiamy jak beda juz na budowie i beda brali wymiary a, jak ja, mam sie zdecydowac na okna, jezeli nie znam ich ostatecznej ceny :roll:To jest normalna praktyka przy zamawianiu okien????nastepne pytanie, czy w 3 miesie jest jeden przedstawiciel? bo na razie ten sam co W Sopocie, to i w Wejherowie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henzo 01.07.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 gosia@ na stronie http://www.ms.pl uzyskasz wszystkie informacje na temat promocji itp. Przy problemach pytania elektronicznie do producenta, reakcja szybka ze strony fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 01.07.2005 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 gosia@ na stronie http://www.ms.pl uzyskasz wszystkie informacje na temat promocji itp. Przy problemach pytania elektronicznie do producenta, reakcja szybka ze strony fabryki.dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 01.07.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Byłem zadowlonym użytkownikiem okien produkcji tej firmy i teraz też prawdopodobnie będę je wybierał. Wstępną ofertę mi już przygotowali i na samym początku zaproponowali większy upust, rozmowy o dalszych obniżkach ceny pozostawiliśmy sobie jak już będziemy podejmować konkretną decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 01.07.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Mi zaproponowali 7% gdy zapłacę za okna z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronin 01.07.2005 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 70.000 za okna, bramę garażową i okna dachowe ?? Przepraszam to na blok ??. Nie napisałaś tez czy planujesz zakup okien drewnianych czy PCV. Jeśli masz okna nietypowe, czyli kształtki to są firmy które robią okna co najmniej klasy M&S, a maja kształtki zdecydowanie taniej, np. FERNO. Zreszta na upust nigdy nie warto patrzeć. Jak mnie pamiec nie myli to M&S ponad rok temu miał promocje na okna PCV rzędu 40%. Promicja ta trwała i trwała, a cena ich okien PCV i tak była chyba najwyższa na rynku po tym uwzględnieniu tego 40% upustu. Fakt robią dobre okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.07.2005 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 70.000 za okna, bramę garażową i okna dachowe ?? Przepraszam to na blok ??..... Niekoniecznie - nie znasz wersji w jakiej sa wykonane - co powiesz na 9 okien za 54 tysiace? I to w PVC? I okazalem sie w tym segmencie profili jednym z najtanszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 02.07.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Gosiu a może dogadajcie sie z kimś żeby kupić więcej i taniej...na forum juz były takie zapytania typu "kto ze mną kupi więcej/taniej...". Zawsze jest to jakis pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 02.07.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Mnie wstepna wycena okiem M&S wyszła 21800 profile termo o przenikalności U r =1,21 W/m2K a w Budvarze okna prestige U okna 1,1 16700 więc M&S wyszły drożej i za zimniejsze okno no chyba, że sie mylę jak tkoś widzi w tym "kruczki" niech je objaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 02.07.2005 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 70.000 za okna, bramę garażową i okna dachowe ?? Przepraszam to na blok ??. Nie napisałaś tez czy planujesz zakup okien drewnianych czy PCV. Jeśli masz okna nietypowe, czyli kształtki to są firmy które robią okna co najmniej klasy M&S, a maja kształtki zdecydowanie taniej, np. FERNO. Zreszta na upust nigdy nie warto patrzeć. Jak mnie pamiec nie myli to M&S ponad rok temu miał promocje na okna PCV rzędu 40%. Promicja ta trwała i trwała, a cena ich okien PCV i tak była chyba najwyższa na rynku po tym uwzględnieniu tego 40% upustu. Fakt robią dobre okna.Do domu 200 m2 fakt, jedno okno kosztuje ok 7500. no ale to jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 02.07.2005 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Gosiu a może dogadajcie sie z kimś żeby kupić więcej i taniej...na forum juz były takie zapytania typu "kto ze mną kupi więcej/taniej...". Zawsze jest to jakis pomysł.Nie wiem?zobacze,wczoraj odebrałam swój kostzorys i cena w moim kosztorysie jest zblizona wyglada ze mam drogie okna po prostu.Raczej odpuszcze sobie ich brame z a 6.600, moze nie wszystkie balkonowe zrobie rozsuwane itd.Nie da sie jednak ukryc, ze to mój piewrwsy szok budowlano-cenowy!i to potezny, dochodziłam do siebie ze 20 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 02.07.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Gosiu a może dogadajcie sie z kimś żeby kupić więcej i taniej...na forum juz były takie zapytania typu "kto ze mną kupi więcej/taniej...". Zawsze jest to jakis pomysł.Nie wiem?zobacze,wczoraj odebrałam swój kostzorys i cena w moim kosztorysie jest zblizona wyglada ze mam drogie okna po prostu.Raczej odpuszcze sobie ich brame z a 6.600, moze nie wszystkie balkonowe zrobie rozsuwane itd.Nie da sie jednak ukryc, ze to mój piewrwsy szok budowlano-cenowy!i to potezny, dochodziłam do siebie ze 20 min no wiesz drzi rozsuwane... to faktycznie jest cena razy2 a jeśli rozsuwane systemowe to i razy3. U nas np typówki rozsuwane "wyciągnij i odsuń" są ok. 2 razy droższe ,ale takie całkiem rozsuwane "bezpieczne" to zdecydowanie więcej. To sa niestety uroki budowy - często coś co nam sie bardzo podoba szokuje ceną. A ten który to produkuje doskonale zdaje sobie z tego sprawę. I tu np cena pcv jest w miare normalna ale same okucia są kilkunastokrotnie droższe ,a to wpływa na cene całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.07.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 koszt samych okuc do przesuwek to dodatkowy koszt rzedu minimum 1600 zlotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 02.07.2005 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Na okna PVC białe dostałem 37% rabatu, a na rolety kompaktowe 35%. Razem 9 okien w tym tarasowe 2665 x 2400 z roletą i silnikiem, oraz 2 sztuki balkonowych 1465 x 2195. Razem 5 z 9 okien ma rolety. Cena z montażem 13 999. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 02.07.2005 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Na okna PVC białe dostałem 37% rabatu, a na rolety kompaktowe 35%. Razem 9 okien w tym tarasowe 2665 x 2400 z roletą i silnikiem, oraz 2 sztuki balkonowych 1465 x 2195. Razem 5 z 9 okien ma rolety. Cena z montażem 13 999.Okna PCV , to wyglada ze oni maja w nieustajacej promocji, drewniane niestety maja tylko sztywna cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 02.07.2005 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 koszt samych okuc do przesuwek to dodatkowy koszt rzedu minimum 1600 zlotychChyba, jeszcze raz przeanalizuje, wizje archi, odnosnie tych moich okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 02.07.2005 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Gosia, a jaką bramę Ci zaproponowali ?Siebau z bocznym napędem?Jak tak, to podpowiadam, że to badziewie (napęd)- u mnie rozciągnął się pasek zębaty (koszt) i to niestety po gwarancji.Lepiej wziąść bramę z napędem łańcuchowym (droższy) i napędem Nice umiejscowionym standardowo na suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 02.07.2005 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Gosia, a jaką bramę Ci zaproponowali ? Siebau z bocznym napędem? Jak tak, to podpowiadam, że to badziewie (napęd)- u mnie rozciągnął się pasek zębaty (koszt) i to niestety po gwarancji. Lepiej wziąść bramę z napędem łańcuchowym (droższy) i napędem Nice umiejscowionym standardowo na suficie.Prawde mówiac w ofercie, mam napisane brama garazowa Novoterm ISO 45 pasy, za 6302, brame na pewno sobie odpuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 02.07.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Prawde mówiac w ofercie, mam napisane brama garazowa Novoterm ISO 45 pasy, za 6302, brame na pewno sobie odpuszczę To nie ma sprawy, nie wtrącam się. Wspomnę tylko, że ja mam okna zwykłe i P4 z M&S z Wejherowa i jestem naprawdę zadowolony. Cena też była dwukrotnie niższa niż Twoja, okien pewnie było więcej niż Twoich, ale balkonowe nie były rozsuwane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 02.07.2005 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Prawde mówiac w ofercie, mam napisane brama garazowa Novoterm ISO 45 pasy, za 6302, brame na pewno sobie odpuszczę To nie ma sprawy, nie wtrącam się. Wspomnę tylko, że ja mam okna zwykłe i P4 z M&S z Wejherowa i jestem naprawdę zadowolony. Cena też była dwukrotnie niższa niż Twoja, okien pewnie było więcej niż Twoich, ale balkonowe nie były rozsuwane. A, P4 masz wszystkie?jakie masz okucia?byłes zadowolony z obsługi?duzy miałes rabat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts