Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna M&S ze Słupska

Recommended Posts

gosia@ napisał:

A, P4 masz wszystkie?jakie masz okucia?byłes zadowolony z obsługi?duzy miałes rabat?

P4 - tak pół na pół.

Ważna kwestia- część okienek, to witryny- jakieś 8-9. Tylko te, które można bez problemu umyć z zewnątrz :-)

Okucia Siegenia,a rabat ? Nie pamiętam, ale wtedy mieli promocję na Święta i zdaje się sami od siebie dawali 30%. Zresztą to nieważne- ważna była końcowa cena i przede wszystkim jakość oraz serwis.

Ci którzy wybierają najtańszy wariant najczęściej tu narzekają...

Aha, dawali bezpłatną jedną regulację po jakimś czasie ( u mnie po pół roku)

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja też na początku poszłam do MS aby mi wycenili okna pcv i drewno. Stwierdziłam, że była to najdroższa wycena. Adpol, Gebauer, Ferno, Fila nawet Vitra były tańsze. Nie wiem dlaczego są takie drogie. Ja wybrałam Gebauera bo do końca czerwca dawał 20% upustu na okna. Oczywiście chciałam kupić pcv nawet wybrałam już firmę Komerling, ale była o 4 tyś droższa od Gebauera. Za te pieniądze to sobie odnowie za kilka lat.

Betka napisał:
Ja też na początku poszłam do MS aby mi wycenili okna pcv i drewno. Stwierdziłam, że była to najdroższa wycena. Adpol, Gebauer, Ferno, Fila nawet Vitra były tańsze. Nie wiem dlaczego są takie drogie. Ja wybrałam Gebauera bo do końca czerwca dawał 20% upustu na okna. Oczywiście chciałam kupić pcv nawet wybrałam już firmę Komerling, ale była o 4 tyś droższa od Gebauera. Za te pieniądze to sobie odnowie za kilka lat.
dzieki, zmotywowałas mnie do poszukiwan :p

Teska napisał:
Mam okna M&S juz 3 rok.Jestem z nich zadowolona. Mam szyby p-4 okucia anty tej najwyzszej klasy. Miałam na poczatku problem..ale fabryka okazała sie rewelacyjna.....

rabat w styczniu byl nie pamietam dokładnie 30 % fabryka i 7% diler :lol:

No, to mnie niezle dobiłas :( a jak załatwiłas rabat w fabryce?

Mam M&S od grudnia kupione i montowane przez dilera z Gdańska. Teraz szukałam tych samych do siebie na budowę. O dziwo ceny od grudnia poszły u tego samego dealra o jakieś 30% do góry co mnie zaskoczyło, bo liczyłam na jakiś upust. Więc zaczełam szukać dalej i znalałam tańsze M&S w Żukowie.

Ten z Gdańsk zapewniał mnie, że teraz wszystkie okna staniały i to mega okazja, ale nie wziął pod uwagę tego że mam jego stary kosztorys na zamontowane juz okna i mogę sprawdzić.

Radzę podjechać do Żukowa i powiedzić, że masz już wykonawcę ale chcesz przyrównać cenę i jak będzie lepsza to kupisz u nich. Tak ja zrobiłam i była faktycznie niższa cena.

namiary z wizytówki: Rafał Regliński 6859809 0600994346

Żukowo Armii Krajowej 1A

Gosia i Krzyś napisał:
Mam M&S od grudnia kupione i montowane przez dilera z Gdańska. Teraz szukałam tych samych do siebie na budowę. O dziwo ceny od grudnia poszły u tego samego dealra o jakieś 30% do góry co mnie zaskoczyło, bo liczyłam na jakiś upust. Więc zaczełam szukać dalej i znalałam tańsze M&S w Żukowie.

Ten z Gdańsk zapewniał mnie, że teraz wszystkie okna staniały i to mega okazja, ale nie wziął pod uwagę tego że mam jego stary kosztorys na zamontowane juz okna i mogę sprawdzić.

Radzę podjechać do Żukowa i powiedzić, że masz już wykonawcę ale chcesz przyrównać cenę i jak będzie lepsza to kupisz u nich. Tak ja zrobiłam i była faktycznie niższa cena.

namiary z wizytówki: Rafał Regliński 6859809 0600994346

Żukowo Armii Krajowej 1A

Dziekuje bardzo, tak wąłsnie zrobie

użytkuję od listopada i jest ok. wszystkie okna mam typowe ( parapety z granitu też M&S) z roletami ( tarasowe na silniczek) za wszystko zapłaciłam ok 16 ooo zł . okna są termo - bardzo ciche :D

Mielismy na poczatku problem z roletami ,ale fabryka przysłała serwis i po kłopocie .

Mam białe od środka ,a na zewnątrz zloty dąb -wielu myśli ze to drewno :D

• 1 year później...
  gosia@ napisał:
Dzisiaj dostałam wycene M&S kwota z brama garazowa i Fakro opiewa na ok 70.000, do tego dali mi 5% rabatu????Na moje pytanie, czy jest szansa na wiecej, powiedzieli ze o tym porozmawiamy jak beda juz na budowie i beda brali wymiary :o a, jak ja, mam sie zdecydowac na okna, jezeli nie znam ich ostatecznej ceny :roll:To jest normalna praktyka przy zamawianiu okien????nastepne pytanie, czy w 3 miesie jest jeden przedstawiciel? bo na razie ten sam co W Sopocie, to i w Wejherowie jest

mnie potraktowali podobnie, ale ja im pokazałem kontrofertę więc spasowali - zaproponowali rabaty na wstępie tak, że byli najtańsi.

Ale też nie biorę mało - samych skrzydeł drzwionych 9, w tym niektóre połączone. Ale tylko RW bo z harmonijki i przesuwnych zrezygnowałem (ze względu na cenę).

Ja teraz robię tak, że jak gdzieś idę to pokazuję ofertę którą mam i proszę o lepszą. To oszczędza czas mój i innych.

Bramę Hermanna mi zaproponowali i w cene spoko.

Ale nie idę na ich propozycję 4% (?? nie pamiętam dokładnie) rabatu za wpłatę 100%. NIGDY na takie coś nie należy iść. Ale to oznacza, że te 4% można spokojnie wywalczyć ekstra.

Dokładnie tak trzeba robić - zbierać oferty i iść z nimi do konkurencji - niech się trochę napocą żebyś u nich kupił/a - W końcu na rynku jest tyle firm niech one się biją o klienta a nie łachę robią- albo ciągnij ich na budowę niech mierzą i mówią o zniżce - przeciez indywidualny klient na takie okna (za taką cene) zdarza się rzadko. Wogóle przy oknach nietypowych nigdzie nie proponowano mi zniżek po prostu zawsze przedstawiano mi wyliczenie bez żadnych upustów ( wyliczenie było wyśrubowane samo w sobie) Rabaty stosują tylko do okien które mają w cenniku tj jakieś typowe wymiary. W końcu kupiłem nie z najtańszej oferty ale za to okrągłe profile a nie takie kańciaste - A tak poza tym ludzie co wy za okna macie ????? ja 3 lata temu za same okna płaciłem 13000 oczywiście nie P4 ale mam dobrych sąsiadów i dobre ubezpieczenie. Gdybym kupił takie okna to bym nie miał połowy domu ;-)

I tu Cię muszę zdziwić Szanowny Kolego!!! Ja mam praktycznie same nietypówki (w sumie chyba coś 16 okien (z drzwiami balkonowymi razem wzięte), w tym jedno okrągłe 2,2m średnicy, drugie tylko fi=90cm), a w Gebauerze na drewniane okienka dostałem całkiem pokaźny rabat!!! Zresztą wszędzie, gdzie robiliśmy wycenę, rabat był udzielany w mniejszym, bądź większym stopniu... Gebauera wybraliśmy, bo raz, że cieszy się niezłą renomą, dwa, że byli najtańsi. M&S wyceny nam nie chciał zrobić :o chociaż słaliśmy tam faxy co najmniej 2 razy!!! Ale ponoć okna robią "wporzo". Nietypowe okna w PVC cenowo wcale nie są konkurencyjne z drewnianymi, więc myślę, że warto się zastanowić nad solidnymi drewniakami ;) :) :D

To co sądzisz że ja mam okna bez rabatu bo mi Pan/Pani nie przygotowała oferty "droższej" i nie powiedziała: "dostaje Pan od nas 23% rabatu bo Pana lubimy a jutro będzie dzień dziecka;)". W moim przypadku szedłem do punktu z gotową ofertą innej firmy i mówiłem: Mam tu taką a taką wycen z firmy X czy jesteście Państwo skłonni zaproponować mi podobne okna w lepszej cenie" - chyba głupotą byłoby gdyby przygotowali mi ofertę droższą a później raczyli rabatami - od razu szybciutko robili wycenę niższą u niektórych to byłem nawet po parę razy i zawsze coś tam zmniejszali tak żebym u nich kupił. Mówię tylko że nikt mi nie przedstawiał oferty pt tu ma Pan za cenę X i damy Panu rabat w ywsokości Y% - tylko od razu dostawałem indywidualną zrabatowaną wycenę i nie było numeru pt: "Jak Pan zamówi to dostanie Pan niższy procent" - i nie rozumiem jak jakaś firma może nie chcieć zrobić wyceno - to już jest skandal - olać taką firmę i rozgłosić po całej Polsce!!! Firmy mają szanować nas ludzi którzy zostawiają u nich ciężko zarobione Pieniądze. Naprawdę za oknami długo chodziłem i we Wrocławiu każdy się "bił" o to żeby mi sprzedać okna i rolety i wyciągał z oferty co się da - w końcu wyszło na tym że nawet dołożył mi do zakupionych okien ubezpieczenie okien na rok gratis (nomen omen wykorzystałem je :)).

Bardziej chodziło mi o to:

MARKOG napisał:
Wogóle przy oknach nietypowych nigdzie nie proponowano mi zniżek po prostu zawsze przedstawiano mi wyliczenie bez żadnych upustów ( wyliczenie było wyśrubowane samo w sobie) Rabaty stosują tylko do okien które mają w cenniku tj jakieś typowe wymiary. W końcu kupiłem nie z najtańszej oferty ale za to okrągłe profile a nie takie kańciaste - A tak poza tym ludzie co wy za okna macie ????? ja 3 lata temu za same okna płaciłem 13000 oczywiście nie P4 ale mam dobrych sąsiadów i dobre ubezpieczenie. Gdybym kupił takie okna to bym nie miał połowy domu ;-)

Tak dla jasności... :D :D :D

Ale daj Waść pokój, bo tu przecie dysputa o oknach M&S, a ja takowych nie posiadam...

:D :D :D

P.S.:

Sorki KozAnka :lol: :oops: :D

MARKOG napisał:
  Gryfpc napisał:
......bo tu przecie dysputa o oknach M&S, a ja takowych nie

NO tak - tylko że widze że M&S robi jakieś "cyrki" z indywidualnymi klientami - jak ja takich firm nie lubię ....NA dobrej marce i olewaniu klienta zbyt długo nie "pojadą".

Ciekawe.. bo czytają to forum, a przynajmniej jeden z dealerów MS z Poznania czyta :D - tym samym pozdrawiam go. No cóż, ale fakty są nieubłagane - prócz tego, że przeprowadziliśmy miłą wymianę mailową (z inicjatywy pana z MS, który chciał zatrzeć złe wrażenie po moim poprzednim nieciekawym kontakcie z innym sprzedawcą MS z Poznania) - MS nie przedstawiło mi w ciągu chyba 1,5 m-ca trwania tej wymiany mailowej spójnej oferty na wykonanie moich okien. Strach pomyśleć co by się działo z realizacją - skoro przygotowanie oferty trwało tak długo.

tomjot napisał:
MS nie przedstawiło mi w ciągu chyba 1,5 m-ca trwania tej wymiany mailowej spójnej oferty na wykonanie moich okien. Strach pomyśleć co by się działo z realizacją - skoro przygotowanie oferty trwało tak długo.

Wyszedłem z tego samego założenia i zamówiłem okna w Gebauerze. W okolicach 20 września (urodzinki mojej żonki :D) okna mają być u nas montowane... Zobaczymy... Liczę, że prezent przyjedzie na czas! :D

Najszybsze odpowiedzi w sprawie moich okien dostałem z Milewskiego i Gebauera właśnie. Milewski miał okna "ciut" droższe, ale nie chciał już zejść niżej, więc... :) :D

Gryfpc napisał:
  tomjot napisał:
MS nie przedstawiło mi w ciągu chyba 1,5 m-ca trwania tej wymiany mailowej spójnej oferty na wykonanie moich okien. Strach pomyśleć co by się działo z realizacją - skoro przygotowanie oferty trwało tak długo.

Wyszedłem z tego samego założenia i zamówiłem okna w Gebauerze. W okolicach 20 września (urodzinki mojej żonki :D) okna mają być u nas montowane... Zobaczymy...

U mnie Gebauer montował w czerwcu :lol: