NOTO 02.08.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Co do technikaliów kompostowania - nie znam się. Natomiast zauważ, że cena ziemi jest bardzo wysoka. Gdybym chciał teren wokół domu (ca. 2000 m2) pokryć zaledwie 10 cm ziemi, musiałbym zamówić 200 m3 ziemi, co daje w zależności od klasy ziemi "jedynie" od 7 do 10 tysięcy złotych plus transport... średnio 4 zł za 100 litrów. W workach cena przynajmniej 3 razy większa. I to niezbyt ubita. Tu myślę że przy takiej ilości miałbyś dodatkowy rabat - wiecej ziemi. A 10 cm to sporo (nie wszędzie tyle warto dawać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 12.04.2006 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 ulala... ja szukam żyznej ziemi ogrodowej, próchnicznej czy czarnoziemu - jak kto woli - w okolicach Grodziska Maz. nie kwaśnej, bo trawnik ma na niej powstać, a reszta w dołki pod drzewka i krzewy... w różnych domieszkach. Łatwo ziemię zakwasić, trudniej odwrotnie. Ogród nie mały więc i samochód duży potrzebny... nie jeden może nawet. Samej trawki będzie z 200-300 m2. Orientujecie się może ile powinna kosztować taka ziemia? Nie chciałbym po prostu przepłacić razy kilka (rok temu bodaj w AG-KORCU chcięli mi wcisnąć piasek granitowy pod kostkę za 300PLN za tonę bez transportu... zawahałem się i po pewnym czasie, co prawda okazyjnie, kupiłem taki piasek w Pruszkowie. Z transportem wyszło około 50PLN za tonę!!!). Będę wdzięczny za każde info.PozdrawiamPearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 13.04.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 własnie jutro rano przywozą mi czarnoziem ------- 250 zł/ 18 tontatra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 13.04.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Ja najlepsze znalazłem 300 za 16 ton normalnej ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebakor 14.04.2006 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 a gdzie można dostać ziemie w woj. śląskim okolice Mikołowa?prosze o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts