szuwar 18.01.2003 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2003 ale ja mam ustawioną dyszę od gazu tak że mam małe cisnienie gazu co się przekłada na Moc kotła która wynosi ok 11-12 KW (mierzone na manometrze )natomiast te 23 KW sa tylko do ciepłej wody więc Chyba jest ok ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rad-T 20.01.2003 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 do sp9wus A wypowiadali sie w serwisie cos o sterowniku pokojowym TR200 ? czy tez ma ten sam feler co TR21 ? PozdrawiamRad-T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.01.2003 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 sp9wusCo za bzdury wypisujesz.wymiana regulatora z TR 21 na Eurostera dać może jedynie utratę gwarancji. W kotle Eurostar praca odbywa się w następujący sposób. Gdy kocioł dostanie sygnał że w pomieszczeniu temperatura jest za niska uruchamia się. Przez pierwsze 90 s. pracuje mocą minimalną. Po 90 s kocioł zwiększa moc. Moc kotła jest dobierana tak aby kocioł na wyjściu utrzymywał zadaną temp. (ustawioną na termostacie kotła). Gdy temp w pomieszczeniu zbliża się do założonej kocioł zaczyna zmniejszać moc aby jak najdłużej pracować. A co do sprawności kotła to w całym zakresie mocy harakterystyka jest bardzo płaska. Różnica wynosi ok 2 pkt procentowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sp9wus 20.01.2003 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 Eurostera polecono mi w serwisie junkersa i zamontował mi go instalator junkersa. Ja wiem jak powinien pracować piec, ale w moim przypadku zużycie gazu zmniejszyło się. Piec teraz nie pracuje na minimalnej mocy przez kilkanaście godzin, utrzymując temperaturę zasilania wody 25 st. i zużywając bezsensownie gaz.Może to nie jest reguła ale w moim przypadku pomogło, może dlatego że kocioł jest podpięty do starej instalacji i dom (250m2) jest nieocieplony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cz 21.01.2003 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2003 Cześć!Sp9wus, przy jakiej temperaturze pomieszczenia i zewnętrznej kocioł miał takie zużycie gazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.01.2003 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2003 hej sp9wusMam podobny problem ale serwisanci do których dzwoniłem mówią że niemożliwe jest podłączenie eurostera do Junkersa. Jakbyś mógł mi podesłać namiary na tego serwisanta to może powie jak to podłączyć. Mój adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts