Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam !!!!

Znalazłem w OBI takie płyty 2000x2800 nasączone jakimś świństwem i pomyślałem że zrobię z nich kibelek dla budowlańców .Będzie tanio (jedna taka płyta wychodzi okolo 70 zł a z dwóch da się zrobić budkę z serduszkiem ) ale czy przetrzyma coś takiego ze dwa lata ??? Mam taki tajny plan :

- wykopać dołeki i zrobić deskę sedesową

-wbić w ziemie 4 narożne belki drewniane na 50 cm w głąb i na 250cm wysokie

- obić to to czterema płytami 1000x 2500 (jedna jako drzwi)

- zrobić daszek z resztek i pokryc to papą .

- wyciąć wyrzynarką serduszko

- zrobić delikatną kosmetykę

- sprawdzić osobiście czy działa :lol: :lol: :lol:

Jesli są jakieś luki w moim planie to proszę o podpowiedzi ( a może cały plan jest do kitu :( ??? )

pozdro D.RZ

https://forum.murator.pl/topic/36212-kibel-z-p%C5%82yt-pa%C5%BAdzie%C5%BCowych-mo%C5%BCe-by%C4%87/

Koniecznie rekuperator. Projekt 2500, wykonanie ok. 10.000. Bidetta, hydromasaż, telewizor plazmowy. Niech sie budowlancy poczują dowartosciowani :lol:

Chcialem powiedziec, że wys...ać to sie mozna pod golym niebem - a sprawdzianem na styl i sensownosc ekipy niechaj będzie sposob rozwiązania przez nich sprawy kibelka.

U mnie taki kibel służył przez rok. Niedługo zostanie spalony , dziura zakopana. Godne polecenia rozwiązanie na budowlane wc.

:D Do inowacyjnych pomysłów dorzucę zatrudnienie babci klozetowej (kiblowej) , albo bardziej nowoczesnie - fotokomórkę.

:-)

Ku przestrodze ... odnośnie palenia kibla.

W moich stronach spalono stary nieczynny kibel (popularne "serduszko").

Używany przez nieżyjące już pokolenie, jak też się można okrutnie zdziwić podpalając taką budowlę. Poszedł taki niewyobrażalny ogień w górę jakby ktoś podpalił skład amunicji.

Witam !!!

Tak czytam cenne podpowiedzi i dziwię się że nikt (oprócz mnie) nie wpadł na to że zapomniałem o spłuczce :lol: :lol: :lol:

pozdro D.RZ

Nie spłuczka ale wapno, takie sypkie z worka w proporcji 1:10

(tzn 1 mała łopata na 10 kup. :D )

• 4 weeks później...

Witam !!!

Może nie wszystko się udało zrobić zgodnie z projektem ,ale wyszedł kibel który działa i kosztował 150 zł .Przeżył juz kilka intensywnych burz i silnych opadów deszczu .Nic się z nim nie dzieje .Teraz kończę budowe budy zamiast blaszaka na bazie tego samego pomysłu tylko krytej czymś innym .Materiały kosztowały 350 zł i dwa popołudnia z bratem na działce .

A oto fotka kibelka .

http://republika.pl/darekrz/fotki/kibel.jpg

pozdro D.RZ

Koniecznie rekuperator. Projekt 2500, wykonanie ok. 10.000. Bidetta, hydromasaż, telewizor plazmowy. Niech sie budowlancy poczują dowartosciowani :lol:

Chcialem powiedziec, że wys...ać to sie mozna pod golym niebem - a sprawdzianem na styl i sensownosc ekipy niechaj będzie sposob rozwiązania przez nich sprawy kibelka.

Chciałbyś, żeby Ci ekipa sra...a po krzakach? Bo ja nie.

Witam !!!

Może nie wszystko się udało zrobić zgodnie z projektem ,ale wyszedł kibel który działa i kosztował 150 zł .Przeżył juz kilka intensywnych burz i silnych opadów deszczu .Nic się z nim nie dzieje .Teraz kończę budowe budy zamiast blaszaka na bazie tego samego pomysłu tylko krytej czymś innym .Materiały kosztowały 350 zł i dwa popołudnia z bratem na działce .

Miało być serduszko? Odstępstwo od projektu - trzeba zgłosić do nadzoru budowlanego :wink:

Witam !!

Serduszko wytne wyrzynarka jak tylko znajdę chwilę czasu -zaliczmy do do robót wykończeniowych :lol:

pozdro D.RZ

O :o :o :o odpowiedz szybsza niż pytanie :roll: :roll: :p

Czyli bedzie zgodnie z planem :roll: :wink: