evevet 02.07.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Mam pytanko do naszych forumowych specjalistow:Mam dach pokryty blachodachowka i bede niebawem ocieplac poddasze czy uwazacie, ze warto zastosowac folie paroizolacyjna aluminiowa do takiego dachu?? czy poprzestac na solidnej foli paroizolacyjnej bez dodatwkowej warstwy aluminiowej??Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Simon_7 05.07.2005 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Folia z aluminum tak naprawdę służy do odbijania ciepła do wewnątrz. Jeżeli głównym celem ma być lepsza szczelność przed parą to szkoda wydawać kasę. Lepiej przeznaczyć ją na grubszą warstwę ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 06.07.2005 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Dziekuje bardzo tak tez zrobilam i mam zwykla folie paroizolacyjna i 20 cm ociepleniaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Simon_7 07.07.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Proponuję nawet 25cm ocieplenia. Zajrzyj na forum dot. zbyt małych grubości izolacji http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=42673 Oczywiście 20cm to min.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts