Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KILKA PYTAŃ DOTYCZĄCYCH ŁAZIENKI

XGrzesX

Recommended Posts

Mam kilka szczegółowych pytań odnośnie aranżacji mojej łazienki.

Łazienka ma 10 m2, w łazince na połowie sufitu będzie sufit podwieszany. Chce położyć w łazince glazure rektyfikowaną o wymiarach 30x60.

1. Do jakiej wysokości najlepiej ułożyć glazurę ? Jest o tyle problem, że sufity podwieszane nie są na całości. Czy glazurę najlepiej ułożyć

- do stałej wysokości np 2,2 m

- do wysokości sufitu podwieszanego (wtedy tam gdzie go nie ma zostaje pasek bez glazury)

- do wysokości sufitu podwieszanego lub tam gdzie go nie ma do wysokości sufitu

2. Czy jeżeli płytki nie będą do samego sufitu to czy głupio bedzie wyglądało jak zrobie zabudowę wnęki (szafa wnękowa) do samego sufitu

3. Będzie ścianko oddzielająca kibelek od prysznica. Czy taka ścianka najlepiej jak będzie sięgała do samego sufitu, czy lepiej jak będzie zrobiona tylko do wysokosci kabiny prysznicowej ?.

Dzieki za pomoc !

Witam

Moim zdaniem najładniej jest od podłogi do sufitu. Wygląda to jak całość. Wiele razy klienci moi kupowali na 210cm (tyle jest do dżwi) i w czasie układanie zmieniali zdanie dokupując całą resztę. Maoim zdaniem wygląda to tak jakby w danym sklepie to były resztki towaru który starczył tylko do dżwi.

Pozdrawiam

Marek

Była tutaj już kiedyś zażarta dyskusja o tym problemie w innym wątku, m. inn. z Duchem :wink: .

Uważam, że zależy to od kształtu pomieszczenia.

Jeśli ściany są proste, to lepiej wygląda nie do samego sufitu, a jak są skosy to tak jak ma Duch, bo wtedy sufit jest dużo niżej.

P. S. Duszku pozdrowienia!!! :D :D :D

Jak rosną Twoje łazienkowe roślinki? Dobrze im?

Duchu, masz przepiękną łazienkę!

Powiedz, proszę, z czego sa te wstawki z drewna na podłodze? Wygląda jak iroko lub kempas, sama mam wielką ochotę wstawić coś takiego w okolicy umywalki na blacie i nie wiem czy mam kupić parę desek w dhl-u czy gdzie indziej? A jak sobie kafelkarz radzi z układaniem tego- przecież pewnie grubość desek i kafli jest różna?

Pozdrawiam serdecznie

Monika

To jest drewno bukowe zrobione na zamówienie odpowiednio zaimpregnowane.Grubość jest chyba 12 mm.Kafelkarz nie miał żadnego problemu,gdyz było to od samego początku tak przewidziane.

Chciałem najpierw dać drzewo egzotyczne lecz grubość około 18 mm zmusiła mnie do wykombinowania innej wersji,tj. z buka.

Ważne że jestem zadowolony i jak na razie nie ma żadnych problemów z deseczkami :D .