YaMarzena 03.07.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Ciekawe czy w środku sezonu ktoś jeszcze ma czas to czytać, a tym bardziej komentować... Jeżeli tak - zapraszam Pozdrawiam Forumowiczów YaMarzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 03.07.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Witam! Jestem pierwsza, więc w imieniu wszystkich witam Ciebie w naszym gronie! Bardzo podoba mi się strona dotycząca budowy. A jak się ucieszyłam, że śledzisz moją budowę.. Będe Twoją wierną czytelniczką! Życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YaMarzena 03.07.2005 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Dzięki Żaba! Śledzę Z nieukrywanym podziwem i zazdrością. Nie chciałam się ujawniać do tej pory, bo właściwie niczego jeszcze nie zaczęliśmy, ale teraz stanę się bardziej śmiała również w Twoich komentarzach Dzięki za życzenia i powodzenia YaMarzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 03.07.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Nie chciałam się ujawniać do tej pory, bo właściwie niczego jeszcze nie zaczęliśmy... Jak to niczego nie zaczęliście ? Podjeliście decyzję, macie działkę, projekt, kredyt i ekipę. To tak jakby dom już stał... Nie martwcie się, na zmartwienia przyjdzie jeszcze czas, czy starczy pieniędzy, czy nas (Was) nikt nie wykiwa, czy zrobią dobrze, a to dopiero przygrywka, potem przychodzi elektryk i chce do centymetra wiedzieć gdzie mają być gniazdka, hydraulik zadaje równie niespodziewane pytania, a trzeba jeszce wybrać płytki do łazienki, kolor okien... ech wykończeniówka - to dopiero wyzwanie. Czyli nie mart się i oszczędzaj się Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YaMarzena 03.07.2005 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Dzięki za słowa otuchy rafałku Przeczytałam o Twoich bojach o polskość ziemii i dodałam Twój dziennik do obserwowanych budów. Pozdrawiam YaMarzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 09.07.2005 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 No, no.....Świetnie Wam idzie budowa, nie wspominając o dzienniku (te fotki, objaśnienia......) Życzę, żeby wszystko przebiegało tak gładko.. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YaMarzena 09.07.2005 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Dzięki Żaba, ale widzę, że u Ciebie też wszystko na pełnych obrotach...Tak z ciekawości: planujesz urlop w tym roku, czy ze względu na budowę nie bardzo? PozdrawiamYaMarzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 09.07.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Dzięki Żaba, ale widzę, że u Ciebie też wszystko na pełnych obrotach... Tak z ciekawości: planujesz urlop w tym roku, czy ze względu na budowę nie bardzo? Pozdrawiam YaMarzena Teraz będzie 2 tyg. przerwa na budowie, więc moglibyśmy gdzies wyskoczyć, ale tak jestem pochłonięta budową, że nie mam ochoty na wyjazd. Zawsze jest coś do zrobienia, trzeba zaplanować następne zakupy, ponegocjować ceny... Jeszcze tyle przed nami.... Zresztą, wystarczy, że moje dzieci wyjadą, a czuję sie jakbym miała urlop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 09.07.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Brawa i gratulacje dla kolejnych odważnych budowniczych Będę z uwagą śledził relacje z postępów na budowie. Pozdrowienia z Krainy Kwitnącej Pyry - - przesyła inż. Mamoń PS - stronka o budowie to pełen profesjonalizm (że też Ci się chce ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YaMarzena 09.07.2005 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Żaba: a ja już planuję jakiś wyjazd na wrzesień, bo obawiam się, że do tego czasu budowa może mnie pokonać Nie wiem jednak, czy wtedy zostanie chociaż złotówka... inż. Mamoń: przez chwilę miałam poczucie, że Wojtek, mój luby i Bardzo Ważny Inwestor podszył się i robi mi kawał. Miałam takie poczucie, bo: a) też jest spod Poznania, b) często używa tekstów z Rejsu, c) nawet mój motocykl nazwał "Mamoniowa". Po dzienniku widzę jednak, że nie Witam serdecznie więc i życzę powodzenia na Twojej budowie Pozdrawiam YaMarzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 09.07.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Legalett... hmmm... chodziło mi to swego czasu po głowie Ciekaw jestem jak Ci to wyjdzie (to znaczy mam nadzieję że jak najlepiej, a ciekaw jestem ze względów techniczno-poznawczych ) A co do terminu "działkobudowa" to chyba zrobię go Public Domain. Żadnych copyrightów, używajcie do woli Ale dziękuję za pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 09.07.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Profesionalna stronka... dla mnie bomba... nawet jest tam link do mojego dziennika pozdrawiam zapaleniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YaMarzena 09.07.2005 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Whisper: ja się do Legalettu zapaliłam od razu po zobaczeniu tej technologii. Potem urabiałam mojego Inwestora, negocjowałam z Gdańskiem i w końcu stanęło na moim Jak chcesz obejrzeć "bebechy" to zapraszam, w końcu masz niedaleko... A Twój dziennik jest dla mnie inspiracją, otuchą, motywacją i dawką humory na przemian maksiu: witaj... już dawno zostałeś okrzyknięty guru na forum budujących, więc to zaszczyt gościć takiego speca I dzieki za slowa uznania o stronce... tak sobie dlubie po nocach Pozdrawiam YaMarzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.07.2005 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Tak, piszemy do admina, aby przyznal nagrode za stronke Maksia i Marzeny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 10.07.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Widzę, że budowa ruszyłą z kopyta. To miło i cieszy. Co do wykonawcy - tak się czasami zastanawiam czy zawsze wykonawca polecany sprawdzi się u innego inwestora. My ogólnie mamy o swoim dobre mniemanie, choć ostatnio zaliczył drobną wpadkę w wyliczaniu ilości płytek Pozdrawiam i zyczę trafnego wyboru, choć w środku sezonu pewnie będzie ciężko znaleźć dobrą firmę od zaraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YaMarzena 10.07.2005 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Pewnie nie zawsze ktoś polecany sprawdzi się u innego inwestora, ale szanse na to, że okaże się dobry rosną wraz z ilością poleceń Co do ekip - to zaskakujące - ale znalazłam ich mnóstwo. Mam jednak wątpliwości odnośnie jakości pracy, w końcu zdrowy rozsądek nakazuje przypuszczać, że dobra ekipa ma cały sezon z góry zajety. Nie załamuję rąk jednak, tylko umawiam się ze wszystkimi po kolei, rozmawiam, zbieram wyceny i targuję się do bólu. Ci, którzy opuszczają cenę o 30% po kilku minutach, odpadają od razu. Pewnie zbyt zdesperowanilub nie mający pojęcia o zakresie prac Dzięki za odwiedziny rafałku i niech Ci rośnie w górę! damiangajda: a piszcie sobie, piszcie... admin ma co innego do roboty YaMarzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 10.07.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Ja tak jeszcze w kwestii oczekiwań od ekipy. Ocena np. tynków może być bardzo subiektywna. Ja jestem zadowolony, są proste, mają w zasadzie oczekiwaną fakturę, ale co by było, gdybym zaczął biegać z halogenem? Uważam, że warto przed podpisaniem umowy dopisać w niej jak będziemy odbierać daną pracę, bo jak powiedział kiedyś nasz majster - przy halogenie to by była zupełnie inna cena (a tam mamy zapis o PN i nam się podoba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YaMarzena 11.07.2005 03:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Rafałku, ja o tynkach to nawet jeszcze nie zaczęłam marzyć... na razie prowadzę rozmowy z ekipami od ścian. Rozrzut cen do tej pory to około 15 tysięcy No nic, jadę na kolejne rozmowy Pozdrawiam YaMarzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 11.07.2005 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 No Marzenko stronka rzeczywiscie pierwyj sort. Trzymam kciuki i czekam na postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YaMarzena 11.07.2005 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Funia, wielkie dzięki, że tu zajrzałaś Dzięki Tobie poznaliśmy bloczki ogrodzeniowe i zaczęliśmy się za nimi rozglądać w internecie. Napisz troszkę więcej o nich, ile kosztowały, z jakiej firmy są itp. Uściski! YaMarzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts