Zenon 10.11.2002 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2002 Czy ktoś może podzielić się informacją na temat budowy domu GLX 19 ?. Koszty, materiały, funkcjonalność itd Będę bardzo zobowiązany . Zenon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 11.12.2002 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 buduje glx8 projekt bardzo podobnypozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 11.12.2002 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 A ja GLX 19. Mam tylko fundamenty.Wprowadziłem trochę zmian do projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2002 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 A w Czeladzi wy byli?http://www.studioatrium.pl/atrium.php?p=a&aid=188 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 13.12.2002 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Ja wybudowałem glx8. Mam wykonane tynki wewnętrzne.Michalus na jakim jesteś etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 13.12.2002 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Greg dzialasz jak balsam na moje uszy, jak dobrze ze jestes dalej niz ja.Ja zrobilem na jesieni strop nad parterem i zakonczylem ze wzgledu na pogode. Buduje z bk odmiany 400 na klej.Prosze o uwagi i rady sam chetnie odpowiem na Twoje pytania. Czy zmieniles wysokość sciany kolankowej, roztaw i wielkośc okien połaciowch ,jakiej wielkosci okna połaciowe zastosowalespozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 13.12.2002 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Ja zacząłem budowę jesienią ubiegłego roku i przed zimą miałem piwnice i strop nad nimi (stan zero). W tym roku reszta.Jeśli chodzi o ściankę kolankową to podniosłem ją o ok. 30cm - wcześniej oglądałem wybudowany właśnie GLX19 i poddasze wydawało mi się zbyt przytłaczające. W ogóle poddasze trochę zmieniłem. Kosztem największego pokoju (z wykuszem) zrobiłem niewielką garderobę. W związku z tym nie ma w tym miejscu 2 okien połaciowych tylko jedno i to przesunięte na taką odległość jak okno w sąsiednim pokoju. Okna to Fakro 78x118cm.Budowałem z MAXa. Ocieplę to styropianem 12 cm.A jeszcze nie mam garażu przy domu ponieważ mam wąską działkę.Ty wykonałeś pełne podpiwniczenie? W jaki sposób zrobiłeś piwnice?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 13.12.2002 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 greg !gdzie widziałeś wybudowany GLX19nie miałem jeszcze okazji GO zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 13.12.2002 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Greg dzieki za odpowiedz. Ja wykonalem cale podpiwniczenie ale wynioslem budynek ok 50-60cm Ściany piwnicy zewnatrz - bloczki betonowe szer.12cm styropian 6cm beton lany gr.12cm cegla modularna ceramiczna 8,8cm wewnatrz. od poziomu gruntu klinkier. Jest to troche wycudowane ale tak doradzil mi fachowiec.Twierdzi ze beton w piwnicy jest zimny natomiast ceramika jest znacznie cieplejsza. Nie ma u mnie tych koszy pod oknami. Na dole mam zamiar zrezygnowac z lazienki przy wejsciu-zrobie tu przedpokoj z szafami na ubrania.Powiekszylem troche spizarnie i tu bedzie tylko vcpozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 13.12.2002 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Mc jestem z Rzeszowa i teraz to u nas w okolicy jest dużo GLX19. Widziałem nawet całe osiedle takich domków w budowie. Michalus ja właśnie zrobiłem ściany piwnic z bloczków betonowych gr. 30cm zewn i 25 wewn. Też to myślę ocieplić styropianem bo w tamtym roku nie zdążyłem przed zimą. Na początku chciałem podpiwniczyć tylko połowę domku ale po rozmowach z różnymi fachowcami wykonałem całe podpiwniczenie. Twoje rozwiązanie bardzo mi się podoba. Na parterze nie dokonywałem żadnych zmian poza dodatkowymi oknami doświetlającymi klatkę schodową (nie mam garażu). Zrobiłem też schody proste. To na razie. Myślę, że jeszcze popiszemy pzdr. greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 13.12.2002 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Dzięki.Niestety, to prawie drugi koniec kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 13.12.2002 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Greg mam pytania: Czy na gorze obok drzwi balkonowych da sie wstawic jeszcze zwykle okno?, drugie pytanie czy okno polaciowe o wymiarach 78x138cm troche wieksze od twoich ma tu racje bytu,czy wystarczy moze okno jakie ty wstawiles? pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 16.12.2002 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2002 Michalus założyłem nowy wątek - GLX8. Tam odpisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 10.02.2003 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 mc - jakie zmiany wprowadziłeś do GLX 19????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 10.02.2003 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 1.likwidacja tarasu2.drugi wykusz /pod balkonem/3.scianka kolankowa4.powiekszony garaz5.dod.pomieszczenia w garazu i nad nimplus troche ponniejszych drobiazgow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 10.02.2003 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 Dzięki! Czy zrobiłeś też przejście z garażu do domu..?A jak z wentylacją kuchni - idzie poziomo do komina w kotłowni..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 11.02.2003 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Wszystko to jeszcze plany.WejScie do wydłużonego garażu z garderoby.Dodatkowe wyjście na zewnątrz z pomieszczenia gospodarczego wydzielonego z garażu po przeciwnej stronie bramy garażu.Nad wentylacją nie zastanawiałem się jeszcze,ale pewnie jak wynika z rysunku - pozioma.Na jakim etapie jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 11.02.2003 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2003 Czy wydłużenie garażu zatwierdzałeś w Atrium..? Dobry pomysł z przejściem z garażu przez przedsionek My to dopiero maksymalny początek - poważna decyzja , który z projektów GLX zakupić (piwnica czy bez - ale większy garaż - powód: ogrzewanie olejowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 22.02.2003 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2003 mc - a możesz podeslać rysunek (rzut) po Twoich zmianach - najbardziej interesuje mnie rozwiązanie z garażem i pomieszczeniem nad nim... Czy wejście do tego pomieszczenia jest z garazu (jakby stryszek) czy też z domu (poddasza)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 23.02.2003 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Zgodę na zmiany w projekcie mozna uzyskać w m-scu zakupu projektu.Nie mogę przeslać rysunku,bo nie mam jeszcze adaptacji projektu.Strasznie sie to przewleka.Wejście będzie z poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts