Ivo 03.03.2003 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 mc - dzięki za wspracie - chyba jednka wybierzemy projekt APS 75 z pracowni Archi-Projekt - bardzo podobny do GLX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 06.03.2003 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Po konsulacjach już z architektem wrócilismy do projektu GLX 10 :smile: mc - podobnie jak Ty chcemy zwiększyć salon poprzez likwidację tarasu. Gdzie umieściłeś drzwi balkonowe - na ścianie salony czy też ścianie jadalni..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 06.03.2003 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Jeżeli chodzi Ci o drzwi na parterze w wykuszu,to w jednym i w drugim w m-scu podwojnych okien.Chcemy mieć dobry widok na ogród siedząc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 18.03.2003 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Dzisiaj otrzymalismy projekt GLX 10 :smile: :0 i już na wstępie jestem mile zaskoczona jakością i dokładnością projektu... mc - masz juz projekt po zmianach adaptacyjnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 18.03.2003 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Gratuluję.Ja niestety nadal czekam.Kto Ci robil projekt,za ile i jaki masz strop nad salonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 19.03.2003 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 to już chyba miesiąc czasu czekasz.. długo... Co masz na myśli - kto mi robił projekt - czy chodzi Ci o dane architekta z Atrium czy lokalnego? Do lokalnego (adaptacja) idziemy w nastepnym tygodniu, cena za zmainy 300 zł, a za adaptację do uzgodnienia - może uda się za 600 zł. A ile bierze Twój architekt? Z dokumentacji projektu wynika, że jest to strop żelbetowy monolityczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 20.03.2003 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Chodziło mi o zmiany ktore robiło Atrium.Rozumiem,że zaplacileś 300 zł.A jakie wprowadzili zmiany? I jeszcze jedno,co Ci robi lokalny architekt?Ja czekam nie miesiąc,ale połtora roku.A cena też dużo wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 20.03.2003 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Atrium nie robiło mi zmian w projekcie - wyrazili tylko zgodę na zmiany. Wszelkie zmiany wykona lokalny architekt właśnie za 300 zł tj - likwidacja podpiwniczenia (zmiana fundamentów), - likwidacja balkonu- zamiana lukarn na polaciowe- przygotowanie kotłowni w pom. gosp koło garażu (wraz z kominem) A u Ciebie zmiany wykonuje Atrium? Jakie są to zmiany? I za jaką cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 21.03.2003 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Robi miejscowy architekt.Glowne zmiany to likwidacja tarasu,większy garaż,drugi wykusz,ścianka kolankowa.Cenę trudno określić,bo w zakres orac wchodzą jeszcze zupełnie inne czynności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 22.03.2003 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 Ale pół roku to chyba długo.. Kiedy planujesz rozpocząć budowę - w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 22.03.2003 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 Nie pół,aż półtora.Fachowcy mają różną sprawność,mój nie należy chyba do czołówki.Mam fundamenty.Mam też zamiar na wiosnę zacząć,a jesienią zamieszkać.Ale czy to się uda? Bóg jeden wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 23.03.2003 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2003 Powodzenia - oby się udało! My też chcemy zacząć na wiosnę, ale w tym roku stan surowy, a na drugi - wykończenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 16.04.2003 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2003 MC - czy istnieje możliwość, abyś podesłał rzuty fundamentów z Twojego projeku? Tak jak wspominiałam, wybraliśmy bez piwnicy, ale architekt lokalny niewiele zmienił w rzutach... Jestem bardzo ciekawa jak to jest rozrysowane oryginalnie. A jak idą prace? Wiosna daje już swoje pierwsze znaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 26.04.2003 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2003 mc - hop!? hop!? możesz mi pomóc..? bardzo, a nawet BARDZO mi na tym zależy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 27.04.2003 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 Witaj Ivo.Fundamenty robiłem jesienią 2001.Ponieważ moj projekt zamienny nadal "się robi",więc mam tylko odręczny szkic z wymiarami ław fund. Rysunek rzutu parteru jest już prawie na gotowo.Co Ci przesłac i jak?Jeżeli nie będzie zawirowań,to w połowie maja przyjdzie ekipa do roboty.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 27.04.2003 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 Mc - dzięki za odzew! A z oryginalnego projektu masz może PRZEKROJE? To chyba by wystarczyło, aby się połapać w tych fundamentach. A z czego zrobiłes swoje fundamenty? No to już nie długo Powodzenia i aby domek szybko się piął w górę... A z czego planujesz budować? p.s. udostępniłam maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 27.04.2003 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 Ławy wys 40 szer 60 beton B-15 dozbrojony 6xfi12 żebr.,ściany fund - bloczki bet - gr ściany 24.Planowane ściany zewn.poroterm gr 36 /bez zamka/ odm.400 na klej,ściany wewn.odm.600.Ocieplenia nie przewiduję.Przekroje prześlę jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 27.04.2003 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2003 Błąd.Nie poroterm,oczywiście beton kom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 28.04.2003 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 dzieki za informacje :smile: czekam na przekroje... my na początku chcieliśmy z gazobetonu, a teraz zdecydowaliśmy się na MAX'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 29.04.2003 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 dotarły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts