Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy dawać coś pod chudziak?

Jakaś folia się przyda, czy raczej zbędny wydatek?

Jak to było u Was?

Jeśli masz na myśli czym zasypać fundamenty to polecam pospółkę 2 kat. po 6 zł/t w piaskarni w Jabłonnej. Jeśli chcesz dawać hydroizolację pod chudziaka to... polecam pospółkę :lol:.

Jeśli chcesz, żeby woda zarobowa z betonu zbyt szybko nie wsiąkała to nastaw się na podlewanie 2 razy dziennie przez 3 dni albo zainwestuj w folię budowlaną. Nasz skład budowlany ma dobrą cenę na folię. Wiem bo sprawdziłem, jest taniej niż w OBI.

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/36254-co-pod-chudziak/#findComment-723083

Czy dawać coś pod chudziak?

Jakaś folia się przyda, czy raczej zbędny wydatek?

Jak to było u Was?

pod chudziak pod ławę folia , ale niekoniecznie , ja nie dawałem, natomiast pod chudziak wylewany pod posadzkę na gruncie daj folie koniecznie , i to nie dla izolacji tylko po to aby piasek z betonu nie odciągał wody , ja dałem folie za namową majstra , i oszczedziłem sobie wiele roboty, bo nawet nie chodzi o wytrzymałość betonu ale o to , że woda z betonu szybko zostanie odciągnięta przez piasek i beton momenmtalnie robi się gęsty , w miejscach gdzie nie było folii po kilku chwilach ledwo można go było rozprowadzić a tam gdzie była folia było ok, i woda dłużej sie utrzymała w betonie i można go było spokojnie rozgarniać , gładzić itd. a na to potrzeba troche czasu , folia jest tania i warto ją dać , pozatym zawsze to jakaś tam dodatkowa izolacja.

https://forum.murator.pl/topic/36254-co-pod-chudziak/#findComment-723422