Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

maly dworek-komantarze mile widziane

Recommended Posts

• Odpowiedzi 99
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Brawo Leon!

W związku z otrzymaniem od Leona alias m.dworek maila nawiązującego do znanego Wam zakładu piwnego uprzejmie informuję wszystkich zainteresowanych, że z tegoż zakładu się NIE wycofuję. :)

Przypominam, że tu się zaczęło: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=47343&postdays=0&postorder=asc&highlight=zak%B3ad+piwa&start=60

Treść zakładu brzmiała: Leon (...) jak do 20.05.2007 (tj. w równo 2 lata od chwili obecnej) zrobisz stan surowy zamknięty, stawiam ci np. skrzynkę dowolnej, wybranej polskiej wódki (lub jakiś ekwiwalent wg ewentualnych dalszych uzgodnień). Jak nie - stawiasz mi 100-litrową beczkę piwa (takoż polskiego)

Wprawdzie "zaklad przyjeto" powiedział jakiś Gość, ale... ;)

TJ

zastanawiam sie czy tydzien na wykonanie law to dobry wynik

i ile liczyc na scianki fundamentowe?

gdzies za jakies 2, 3 tygodnie planuje kolejny etap

i wtedy wlasnie wykonam te scianki fundamentowe i mam nadzieje ze rowniez kominy oraz sciany parteru wraz z wylaniem stropu

przeznacze na to jakies 2, 3 tygodnie

mam nadzieje ze to realny plan

pocieszam sie tylko, ze nikt nie wierzyl w ten plan z lawami w tydzien

a jednak sie udalo ;)

co do postow powyzej to nie wiem o jakim leonie piszecie

czy on tez buduje maly dworek?

jesli tak to podajcie jakies namiary na niego

Z tymi kosztami drewnianych to bym nie demonizował. W przypadku mojego projektu porównywaliśmy wariant wylewany z okładziną z drewna i drewniane i różnica jest w granicach 300-400 zł przy czym koszt lanych jest bardzo szacunkowy z tendencją do zaniżania. Uważam, że należy łąmać mity. Sam obaliłem już kilka - drewniane okna wcale nie są drogie, kamienne parapety również..., schody drewniane też nie zawsze będą istotnie droższe niż wylewane z okładziną z drewna trzeba tylko dobrze poszukać.

Życzę sukcesów w poszukiwaniach