selimm 10.08.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Oni tez twierdzili ze to są porządne i ze na całą Polske to sprzedają wiec pewnie do Radomia tez zaglądają cena jakby ta sama .....hm podobno porzadny fundament to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 10.08.2005 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 otorz toa tak przy okazjito ktos cos slyszal, zeby silke E produkowali, wzglednie skladowali w radomiu?bo w jednej hurtowni gosc mo cos przebakiwal, ze oni woza z radomia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.08.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Niedowiarki.Do betoniarni,z której brałem bloczki mam 2-2,5km.Do fabryki silki może ze 4km.I dlatego też budowałem z silki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 10.08.2005 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 a ja glupi myslalem, ze ta silka jest produkowana w poznaniumozesz powiedziec ile cie ta silka kosztowala? bez transportu?wzglednie z transportem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.08.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Rok temu kupowałem.Nie pamiętam ceny.Dostałem do wyboru:-15% rabatu i mój transport-10% rabatu i transport hurtowni "na gwizdek" kiedy i ile chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 10.08.2005 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 a jaka masz silke?E18, 24?albo jakas inna byla wtedy na topie?drazone masz czy pelne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.08.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 M24 Wtedy nie było EZresztą z tymi przewodami to bzdura.A, Leoś.Uważaj na jedno.Nie mieszaj M z E -mają minimalnie różne wysokości.To na wypadek gdybyś gdzieś dorwał jeszcze M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 10.08.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Leon - fanie żelbetu albo przynajmniej litego betonu !! aleś mnie rozczarował z tą ścianą fundamentową z bloczków !! a tak czekałem na zdjęcia zalewania naraz trójwarstwowej ściany ze styropianem w środku przez zmyślne koryto z dwoma spustami. No po prostu jestem zawiedziony że tego nie przetestowałeś i opatentowałeś. A propos bloczków - u mnie stawianie szalunków trwało całe 2 dni, zalewanie na 3 dzień i na 4 dzień oddałem szalunki i gotowe (91mb) - i chyba byś polubił moje ściany fund. takie solidne Życzę Ci żeby Ci sił wystarczyło bo teraz sam widzisz że budowanie to ciężka praca i samemu idzie powoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 10.08.2005 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 ile cie to kosztowalo? chetnie tez bym tak zrobil, ale po tym jak z lawy odpadly mi takie dlugie , dosyc grube kawalki betonu i nie moglem tego nijak wyjasnic nabralem pokory do wylewania sobie elementow betonowych i stwierdzilem, ze bloczki chociaz wiecej pracochlonne, to jednak oszczedza mi takich niespodzianek co do zdejmowania szalunkow na drugi dzien po wylaniu- nei bales sie? ja ci powiem szczerze nabralem respektu do tego wylewania- takie ladne beleczki mi odpadly gdzies dlugie na 2 metra i o przekrojuz trojkatnym z bokiem dlugim na 10 cm nie wiem czemu tak sie stalo, ale na przyszlosc bede wszystko bardzo starannie szalowal i nie spieszyl sie z sciaganiem szalunkow i w ogole jak najbardziej unikal wylewania betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 10.08.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 m.dworek napisał: nie wiem czemu tak sie stalo, ale na przyszlosc bede wszystko bardzo starannie szalowal i nie spieszyl sie z sciaganiem szalunkow i w ogole jak najbardziej unikal wylewania betonu Leon, a polewałeś?? Beton czasem potrafi tak popękać, jeśli nie jest prawidłowo pielęgnowany. Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 10.08.2005 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 polewalem jak jasna cholera juz po paru godzinach potem calosc nawet zalalem woda i w ogole co chwile biegalem z wezem mysle ze z monolitem to trzeba troche szczescia miec czasami szlag trafic moze nasza piekna wylewke... w sumei stawiam na to ze beton zbyt suchy przywiezli i za szybko zwiazal, potem moze ktos kopnal w deski i mamy... brzuzens ty to na tej fotce to jak moj sobowtor wygladasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.08.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Leon, a gdzie na Śląsku kupowałeś Silkę? I w jakiej miejscowości budujesz? Gdy zaczynaliśmy budowę w ubiegłym roku było je bardzo ciężko sprowadzić. Cenę zabijał transport. Za bloczek M24 płaciliśmy jeszcze przed podwyżką vat 4,48. Ile teraz Ci wyszło za bloczek?Na Twoich ostatnich fotkach jakoś nie widać izolacji poziomej pomiędzy betonitami a silką. A może to mnie na oczy poszło. Czytam z zainteresowaniem Twój dziennik. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 18.08.2005 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 ciesze sie ze komus moj dziennik sie podoba co wy z ta izolacja pozioma?- przeciez to przyszlosc na razie mam wylany wieniec na scianie fundamentowej i izolacja to bedzie nastepny krok oczywiscie przewd murowaniem scian z silki co do samej silki- zamowielm w builderze- przywiezli z radomia a czarowali ze beda wiezc z Poznania w sumie m2 silki E18 dziurawki ;( wyniosl mnie 53 PLN - m2= 15 bloczkow wiec policz ile za jeden - cena jest calkowieta czyli brutto z dowozem i hds co do hds to uwazajcie ludziska bo chlopcy z hurtowni lubia sie spieszyc a tak machaja tym podbierakiem z chyba z 2 palety silek mi rozbili w sumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.08.2005 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Jaki hds? My ponad 6 tys bloczków rozładowaliśmy ręcznie. Było tego kilkadziesiąt transportu. W którym mieście na Śląsku budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.08.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 I jeszcze taka maleńka prośba do Ciebie - zmniejsz trochę zdjęcia, bo bardzo długo się ściągają. A dla ludzi, którzy mają internet przez modem to duży problem.Pozdrawiam i czekam na dalszy ciąg dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 16.09.2005 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 skomentujcie cos forumowicze bo mi motywacji do uzupelniania dziennika brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jdd66 22.12.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 witam serdecznie i pozdrawiamwłaśnie wybrałem projekt i jest to m.dworek c80 na jakim jesteś etapie swojej budowy i czy jest jeszcze ktoś kto buduje wg tego projektu??czy możesz podać jakieś koszty bo te co mi przysłali z muratora to trochę przerażająpozdrowienia z krakowaJDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 25.05.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Tomek_J napisał: W związku z otrzymaniem od Leona alias m.dworek maila nawiązującego do znanego Wam zakładu piwnego uprzejmie informuję wszystkich zainteresowanych, że z tegoż zakładu się NIE wycofuję. Przypominam, że tu się zaczęło: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=47343&postdays=0&postorder=asc&highlight=zak%B3ad+piwa&start=60 Treść zakładu brzmiała: Leon (...) jak do 20.05.2007 (tj. w równo 2 lata od chwili obecnej) zrobisz stan surowy zamknięty, stawiam ci np. skrzynkę dowolnej, wybranej polskiej wódki (lub jakiś ekwiwalent wg ewentualnych dalszych uzgodnień). Jak nie - stawiasz mi 100-litrową beczkę piwa (takoż polskiego) No to chyba Tomku już wygrałeś ten zakład zważywszy na ten klops z drutami sąsiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 06.06.2006 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 jdd66 napisał: witam serdecznie i pozdrawiam właśnie wybrałem projekt i jest to m.dworek c80 na jakim jesteś etapie swojej budowy i czy jest jeszcze ktoś kto buduje wg tego projektu?? czy możesz podać jakieś koszty bo te co mi przysłali z muratora to trochę przerażają pozdrowienia z krakowa JDD nie wiem ile ci zaspiewali wsystko zalezy od tego ile masz kasy jesli duzo to dom bedzie drogi jesli malo to w miare tani tak mysle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.06.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Leon, a czemu Ty już dziennika nie prowadzisz? Tak się fajnie czytało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts